ΥΓΕΙΑ

5 πράγματα που ρίχνουν τη διάθεσή σου για σeξ

Χαμηλή λίμπιντο, στεναχωρημένα πρόσωπα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
5 πράγματα που ρίχνουν τη διάθεσή σου για σeξ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόλο που δεν υπάρχει "σωστό" επίπεδο σeξουαλικού ενδιαφέροντος μιας και είναι διαφορετικό για όλους - μια αισθητά χαμηλή σeξουαλική διάθεση είναι σχεδόν πάντα ένα σύμπτωμα πως υπάρχει κάτι που απαιτεί προσοχή στη ζωή σας.

Νιώθετε αδυναμία λόγω κακής ή περιορισμένης διατροφής

Προσπαθείτε επιθετικά να χάσετε βάρος αυτό το διάστημα; Tρώτε ελάχιστα, γυμνάζεστε σαν τρελοί ενώ καταναλώνετε όλο και λιγότερη πρωτεΐνη; Ενώ η διατήρηση ενός υγιούς βάρους μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια υγιή σeξουαλική διάθεση, "η λιμοκτονία ή μια πολύ ακραία δίαιτα μπορεί να καταρρακώσει τη λίμπιντό σας", λέει ο Δρ Gersh M.D., ιδρυτής και διευθυντής της κλινικής Integrative Medical Group of Irvine, στην California. "Ο ακραίος περιορισμός τροφής δεν είναι υγιής, ούτε είναι μια ακραία ρουτίνα γυμναστικής".

Προσλαμβάνετε χαμηλή ποσότητα βιταμινών

Είναι πιθανό να έχετε ανεπάρκεια βιταμινών, κάτι που εξαντλεί το ενδιαφέρον σας για σeξ. "Οι ελλείψεις σε βιταμίνες είναι μια πολύ κοινή αιτία της κόπωσης και της χαμηλής λίμπιντο, και δεν πρέπει να παραβλεφθεί", λέει ο Δρ Block, συγγραφέας του βιβλίου "The Vitamin Solution: Two Doctors Clear the Confusion About Vitamins and Your Health". . "Επιπλέον, οι περισσότεροι από εμάς έχουν έλλειψη βιταμίνης D εάν δεν λαμβάνουμε τα κατάλληλα συμπληρώματα."

Χαμηλό σίδηρο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας πιθανός ένοχος ακόμη είναι το χαμηλό σίδηρο, το οποίο κατά περιόδους, μετά από εγκυμοσύνη ή μεγάλο διάστημα με έντονη εργασία, μπορεί να πέσει και να χρειάζεται εξτρα ενίσχυση. 

Κακός ύπνος

Ο κακός ύπνος είναι ένας άλλος τρόπος για να αισθανθείτε εντελώς αποκομμένοι από την σeξουαλικότητά σας. "Τα σώματά μας χάνουν την επιθυμία για σeξ όποτε ο οργανισμός πρέπει κατά βάση να ανταποκριθεί στις ενεργειακές ανάγκες του", λέει ο δρ. Block.

Είστε δυστυχισμένοι στη σχέση σας

Αν κρατάτε μέσα σας θυμό ή απογοήτευση, αυτό αρκεί για να απομακρυνθείτε από τη σeξουαλική διάθεση. Ισως εσείς οι δύο απλά πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να εστιάσετε στη σχέση σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 340 / position2: 1463
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb