Πώς φτιάχνονται τα τρουφάκια που βάζουμε πάνω στα γλυκά;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 17/6/2019 | 00:20
Tα ζαχαρωτά sprinkles υπάρχουν πάρα πολλά χρόνια.
Συγκεκριμένα από τα τέλη του 18ου αιώνα, όταν οι Γάλλοι chef τα χρησιμοποιούσαν ως διακοσμητικά στα γλυκά τους.
Σήμερα, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, το μαγειρικό λίπος και η ζάχαρη αναμιγνύονται με ζεστό νερό για να σχηματίσουν μια χρωματιστή ζύμη η οποία κόβεται σε λεπτές λωρίδες.
Οι λωρίδες αυτές σπάνε στα μικροσκοπικά κομματάκια όπως βλέπουμε έπειτα στα κέικ, τα ντόνατς, τα μπισκότα και το παγωτό!
Ακολουθήστε μας και στο InstagramΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ
Προχτές
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι
Συμπεριφορές που αποκαλύπτουν ότι κυνηγάς τα χρήματα περισσότερο απ`ό,τι θα έπρεπε
Προχτές
Είσαι όλο δουλειά και καθόλου παιχνίδι
Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί
Πριν 3 μέρες
Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες
Tραγανά καλαμαράκια χωρίς να τηγανίσετε
Πριν 5 μέρες
Τα πιο τραγανά και νόστιμα καλαμαράκια χωρίς λάδια που θα φτιάχνετε συνέχεια
Λόγοι που ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο
Πριν 1 εβδομάδα