Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Κέρδισε την Google για το «γκέι» ο Αργύρης Αγγέλου!

Κέρδισε την Google για το «γκέι» ο Αργύρης Αγγέλου!

Δημοσίευση 26/11/2014 | 00:00

Ο δημοφιλής ηθοποιός έκανε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Google, ζητώντας να αφαιρεθεί η αυτόματη αναγραφή του χαρακτηρισμού «γκέι» δίπλα στο ονοματεπώνυμό του κατά την αναζήτηση στο σάιτ.

«Στην ιστοσελίδα www.google.com ή www.google.gr, η τοποθέτηση του ονοματεπωνύμου του Αργύρη Αγγέλου έχει ως πρώτο αυτόματο αποτέλεσμα την αναγραφή της λέξης «γκέι» δίπλα στο όνομά του. Δηλαδή, η πρώτη πληροφορία που λαμβάνει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας όταν πληκτρολογήσει το ονοματεπώνυμο αυτό στη μηχανή αναζήτησης είναι ότι ο Αργύρης Αγγέλου είναι ομοφυλόφιλος (…). Η λέξη «γκέι» εμφανίζεται αυτοματοποιημένα με μόνη την αναγραφή του ονόματος του αιτούντος στο παράθυρο αναζήτησης της ιστοσελίδας, χωρίς δηλαδή να τοποθετήσει τη λέξη «γκέι» ο επισκέπτης του Διαδικτύου που αναζητά πληροφορίες για τον αιτούντα», αναφέρει η αίτηση που κατατέθηκε το καλοκαίρι.

Μάλιστα, όταν προχωρούσε κάποιος στην αναζήτηση, η Google μετέδιδε τίτλους δημοσιευμάτων με περιεχόμενο σχετικό με τον σeξουαλικό προσανατολισμό του ηθοποιού. «Το πρώτο άρθρο παραπέμπει τον επισκέπτη στο ιστολόγιο «eleftherologion.blogspot.gr», αγνώστου διαχειριστή, στο οποίο υπό τον τίτλο «Oι gay άνδρες και γυναίκες της ελληνικής showbiz» εμφανίζεται ένα κείμενο το οποίο (…) αναφέρει φερόμενους ερωτικούς συντρόφους. Για τον αιτούντα αναγράφεται «Ο... με τον Αργύρη Αγγέλου είναι ζευγάρι χρόνια τώρα και συγκάτοικοι». Το δεύτερο άρθρο παραπέμπει τον επισκέπτη στην ιστοσελίδα www.fimesgr, αγνώστου διαχειριστή, και υπό τον τίτλο «Αργύρης Αγγέλου για τις ερωτικές προτιμήσεις του». Στο τρίτο άρθρο αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του αιτούντος, ο οποίος χαρακτηρίζεται εξυβριστικά και προσβλητικά ως ένας από «όλες τις κρυφές της Ελλάδος», μεταξύ άλλων ονομάτων γνωστών καλλιτεχνών, ενώ σε επόμενο άρθρο, με τίτλο «Κουτσομπολιά επώνυμων gay», αναπαράγεται η φράση για τον αιτούντα και τον συνάδελφό του».

Αρχικά, ο Αργύρης Αγγέλου επιχείρησε να λύσει εξωδίκως το θέμα, ζητώντας από την Google να προβεί αμέσως σε τεχνική επέμβαση στη μηχανή αναζήτησης, για να λάβει την απάντηση της εταιρείας ότι είναι αναρμόδια και ότι το αίτημα έπρεπε να υποβληθεί «στη διαδικτυακή υπηρεσία της, που εξετάζει τέτοια αιτήματα». Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των δικηγόρων, το ζήτημα παρέμενε άλυτο, μέχρι την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.

Σημειώνεται, ότι η Google αντιμετωπίζει πολύ συχνά τέτοια ζητήματα, ενώ πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την υποχρέωσε να εφαρμόσει το «δικαίωμα στη λήθη», δηλαδή τη διαγραφή δεδομένων χρηστών που έχουν προκύψει στο παρελθόν –ήδη την πρώτη ημέρα εφαρμογής δέχθηκε 12.000 αιτήσεις πολιτών από ολόκληρο τον κόσμο–, ενώ αναμένεται σύντομα και η αναθεώρηση της οδηγίας για την προστασία των δεδομένων που εξέδωσε η Ε.Ε. το 1995.

Στην αίτησή του ο ηθοποιός υποστηρίζει τόσο ότι βλάπτεται η καριέρα του, όσο και ότι προκαλούνται προβλήματα ακόμη και στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον. «Με τη μετάδοση των ανωτέρω ευαίσθητων δεδομένων δημιουργείται στο διαδικτυακό κοινό η εντύπωση ότι ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίον πρέπει να ασχολείται κανείς με τον αιτούντα είναι η εpωτική του ζωή και ο σeξουαλικός προσανατολισμός του, σαν να επρόκειτο για καλλιτέχνη ο οποίος επιδιώκει την πρόκληση και τη δημιουργία σκανδάλων γύρω από το όνομά του (…). Αποτέλεσμα είναι να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο το επαγγελματικό μέλλον του», επισημαίνεται στην αίτηση, η οποία καταλήγει: «Περαιτέρω, όσον αφορά τον προσωπικό, φιλικό και οικογενειακό του κύκλο, ο αιτών δέχεται ερωτήσεις για το εν λόγω αποτέλεσμα στη μηχανή αναζήτησης της καθ' ης και είναι υποχρεωμένος να απολογείται στο περιβάλλον των οικείων του σχετικά με τη στρεβλή εικόνα που μεταδίδεται από το google.gr σχετικά με τις ατομικές πληροφορίες που τον αφορούν και απασχολούν την κοινή γνώμη».

Τελικά, πριν από την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, η Google προχώρησε σε διόρθωση και απέσυρε τα links των ιστολογίων που ασχολούνται με την προσωπική ζωή του ηθοποιού.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατερίνα Καινούργιου: «Η εταιρεία παραγωγής έχει πάρει μια απόφαση για τον Ανδρέα Μικρούτσικο»

Χτες

Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα γύρω από τη συνεργασία του Ανδρέα Μικρούτσικου με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Με ενοχλεί πάρα πολύ που ακούγονται άσχημα σχόλια για ...»

Χτες

«Eίναι καλλιτεχνάρα και νομίζω ότι θα πάει πολύ καλά», είπε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Κατερίνα Καινούργιου: «Είναι άσχημο αυτό που κάνουν στη Δανάη Μπάρκα»

Προχτές

Με αφορμή τα τηλεοπτικά σενάρια που αφορούν την Μαρία Μπακοδήμου

Καινούργιου για απουσία Μικρούτσικου: «Νομίζω είναι στη Ρώμη»

Προχτές

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος λείπει πολλές μέρες από την εκπομπή και οι τηλεθεατές τον ψάχνουν και στέλνουν μηνύματα ρωτώντας πού είναι.

Σάκης Ρουβάς: Η κόρη του τον «έλουσε» με λουλούδια στο κέντρο που εμφανίζεται

Πριν 3 μέρες

Η Αναστασία Ρουβά καθόταν ακριβώς μπροστά από την πίστα και πετούσε πανέρια με λουλούδια στον πατέρα της

«Τελειώνουν» την Κέιτ Μίντλετον: «Το μέλλον της δε θα είναι καλό»

Πριν 3 μέρες

Τι αποκαλύπτει ο άνθρωπος που είχε προβλέψει κορωνοϊό και θάνατο Ελισάβετ

Eurovision: Βρετανός TikToker γίνεται viral προσπαθώντας να τραγουδήσει το Ζάρι

Πριν 4 μέρες

Η ίδια η τραγουδίστρια δημοσίευσε και σχολίασε την προσπάθειά του

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.