Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Το 24χρονο μοντέλο που έχασε το ένα πόδι της εξαιτίας ενός ταμπόν

Το 24χρονο μοντέλο που έχασε το ένα πόδι της εξαιτίας ενός ταμπόν

Δημοσίευση 25/6/2015 | 10:02

Η 24χρονη Lauren Wasser είναι ένα μοντέλο που έχασε το δεξί της πόδι, εξαιτίας μιας σοβαρής μόλυνσης που υπέστη από ένα ταμπόν Kotex. Σήμερα δίνει μάχη εναντίον της εν λόγω εταιρείας, ώστε να παρέχει ολοκληρωμένη ενημέρωση σε όλες τις γυναίκες του κόσμου για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στη χρήση αυτού του προϊόντος.

Όπως υποστηρίζει η κοπέλα, οι εταιρείες παραγωγής ταμπόν χρησιμοποιούν ορισμένα ιδιαιτέρως επικίνδυνα υλικά για τον γυναικείο οργανισμό. Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2012, όταν η Lauren είχε προγραμματίσει να πάει στο πάρτι μιας φίλης της, και αφού διαπίστωσε πως είχε αδιαθετήσει, αγόρασε ένα κουτί ταμπόν, από εκείνα που χρησιμοποιούσε από τότε που ήταν έφηβη. Όμως σύμφωνα με την ίδια, στις οδηγίες δεν αναφέρεται ο κίνδυνος τοξικού σοκ, παρά μόνο η συχνότητα αλλαγής του προϊόντος για την αποφυγή μολύνσεων. Στο πάρτι άρχισε να μην αισθάνεται καλά, με έντονο πονοκέφαλο και πόνους στα χέρια, ενώ άρχισε να έχει ρίγος και αδυναμία.

Έτσι, έφυγε για το σπίτι της, όπου λίγα λεπτά μετά από την άφιξή της έχασε τις αισθήσεις της. Κάποιες ώρες αργότερα η αστυνομία μπήκε στο σπίτι, βρίσκοντάς την πεσμένη μπρούμυτα στο πάτωμα, ενώ η κοπέλα μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, σε κώμα, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν πως είχε πάθει καρδιακή προσβολή. 

Επιπλέον, η Lauren είχε ανεβάσει πυρετό 41, ο οποίος δεν έπεφτε ούτε με τα πιο ισχυρά αντιβιοτικά και οι ειδικοί δεν μπορούσαν να βρουν τα σαφή αίτια αυτής της κατάστασης. Φαίνεται πως η κοπέλα υπέστη τοξικό σοκ, το οποίο δεν είναι ευρέως γνωστό, μιας και πλήττει 1 στις 100.000 γυναίκες, όμως τα εσωτερικά της όργανα είχαν αρχίσει να σαπίζουν, έχοντας γίνει μια άμορφη μάζα, και τότε ήταν που ένας γιατρός ρώτησε αν είχαν ψάξει μήπως η ασθενής φοράει ταμπόν. Το ταμπόν βρέθηκε και αφού στάλθηκε για ανάλυση, επιβεβαίωσε το τοξικό σοκ, ή αλλιώς TSS.

Η Lauren μολύνθηκε από σταφυλόκοκκο και η μόλυνση κατέφαγε το σώμα της, με τα υλικά του ταμπόν να αποτελούν την ιδανική πύλη εισόδου της μόλυνσης στον οργανισμό της. Ευτυχώς όμως οι γιατροί κατάφεραν να διώξουν τη μόλυνση από τον οργανισμό της, όμως σταμάτησε η κυκλοφορία του αίματος στα πόδια της και έτσι εισήχθη σε θάλαμο υπερβαρικού οξυγόνου.

Το αίμα τελικά κυκλοφόρησε, όμως το δεξί πόδι της κοπέλας είχε ήδη σαπίσει και έτσι ακρωτηριάστηκε. Η ίδια λέει πως αυτή η διαδικασία ήταν η πιο δύσκολη και η πιο επίπονη. Δηλώνει πως αν γνώριζε για τις πιθανότητες του τοξικού σοκ, δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ στη ζωή της ταμπόν. Η Lauren πλέον αγωνίζεται για το νομοσχέδιο που θα προστατεύσει τις γυναίκες, ενώ σταμάτησε να δουλεύει ως μοντέλο και το φθινόπωρο σχεδιάζει να μιλήσει στο Κονγκρέσο για τη θέσπιση του νόμου Robin Danielson, που πήρε το όνομά του από ένα άλλο ένα θύμα του τοξικού σοκ, από το 1998. Ο νόμος αυτός έχει στόχο τη σωστή ενημέρωση και προστασία των γυναικών από τις οδηγίες χρήσης των κατασκευαστικών εταιρειών, που μπορεί να προκαλέσουν θέματα υγείας στον γυναικείο οργανισμό.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς ο καρκίνος της Κέιτ Μίντλετον άλλαξε τη σχέση της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ

Χτες

Διανύουν μία πολύ δύσκολη περίοδο στη ζωή τους

Ηλίας Μαμαλάκης: «Η Βέφα Αλεξιάδου έχει περάσει τα 80, τι να προσφέρει στην πολιτική;»

Χτες

«Λυπάμαι που το έμαθα αυτό. Στην ηλικία της και με το κόμμα που διάλεξε, δεν έπρεπε», είπε ο Ηλίας Μαμαλάκης

Ευχάριστα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα

Χτες

Ανταποκρίνεται ο τραγουδιστής στα πρώτα ερεθίσματα

Αρχιμανδρίτης χειροτονήθηκε ο εγγονός του ηθοποιού Ανέστη Βλάχου στη Νέα Φιλαδέλφεια

Προχτές

«Είναι μία στιγμή που δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια» τόνισε ο πατέρας του, Ηρακλής Βλάχος

Δημήτρης Κόκοτας: Ξεκίνησε σταδιακά η προσπάθεια αφύπνισης

Προχτές

Ξεκίνησε σταδιακά η προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα

Γιώργος Θεοφάνους: «Δεν έχω καμία επαφή με τη Νατάσα Θεοδωρίδου, δεν μιλάμε»

Πριν 3 μέρες

«Για ποιον λόγο να την πάρω τηλέφωνο; Το έκανα την προηγούμενη φορά»

Σίσσυ Χρηστίδου – Αποχαιρέτησε στον αέρα τον συνεργάτη της: «Εύχομαι να πάνε όλα καλά, να περάσουν γρήγορα»

Πριν 3 μέρες

«Ελπίζω να ξαναβρεθούν οι δρόμοι μας», είπε η Σίσσυ Χρηστίδου

Η Ελεονώρα Μελέτη για τις χυδαίες επιθέσεις που δέχεται: «Με λένε πόρνη, φασίστρια, δολοφόνο, ακατάλληλη μάνα»

Πριν 3 μέρες

Με ανάρτηση που έκανε στους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media, η Ελεονώρα Μελέτη ξεσπά για τις χυδαίες επιθέσεις που δέχεται

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.