Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Freemales: Μόνες, σeξι 60άρες που ζουν σαν 30άρες

Freemales: Μόνες, σeξι 60άρες που ζουν σαν 30άρες

Δημοσίευση 26/1/2016 | 00:32

Αν ξέρετε από στατιστικά, τότε κάπου θα έχει πάρει το μάτι σας πως οι γυναίκες άνω των 60 ετών ενεργούν σαν 30άρες. Έχουν πάρει διαζύγιο, κάνουν σeξ και αρνούνται πεισματικά να κάνουν αυτό που κοινωνικά επιτάσσει η ηλικία τους.

Τι στο καλό γίνεται; Τα στατιστικά στοιχεία περί διαζυγίων σε αυτήν την ηλικία λένε πως έχουν αυξηθεί κατά το 1/3 την τελευταία δεκαετία. Μπορεί να είναι το άδειο σπίτι, ο ρόλος της γιαγιάς-νταντάς, η συνταξιοδότηση, μερικές αιτίες που κάνουν τις γυναίκες αυτές να τρέχουν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο αριθμός των ατόμων μεταξύ 45-64 ετών που μένουν μόνοι τους έχει αυξηθεί κατά 23% την τελευταία δεκαετία, με την πλειοψηφία να είναι γυναίκες.

Όσες βρίσκονται γύρω στα 60, ενηλικιώθηκαν τη στιγμή που το φεμινιστικό κίνημα ήταν σε καλό δρόμο. Οι freemales, όπως κάποιοι ονόμασαν το νέο είδος γυναικών, αισθάνονται πως η ζωή έχει απείρως περισσότερες δυνατότητες από το να είσαι μητέρα και γιαγιά. Πρόκειται για μια νέα, αυθάδη φυλή γυναικών, που έλαμψε στον χώρο εργασίας της, έζησε μια πανκ ζωή και ταξίδεψε στον κόσμο οικονομικά.

«Επέλεξαν να ζήσουν την περιπέτεια αργότερα στη ζωή τους», λέει η Jane Kellog, ιδρύτρια του μπλογκ «Woman's Room», το οποίο έχει κοινό που ξεπερνά τα 80 έτη αλλά ενδιαφέρεται για στιλ και μόδα. «Δεν βλέπουν τα 60 ως ένα τέλος, αλλά ως νέα αρχή», προσθέτει. Όπως αναφερει η Kellog, αυτές οι γυναίκες επιλέγουν να είναι μόνες και ένας από τους λόγους που δεν είναι πια τόσο επιφυλακτικές είναι πως έχουν αποδεχτεί τη διαδικασία της γήρανσης.

Η καλλιτέχνιδα Joyce Gunn Cairns, που είναι 67 ετών, έχει ζήσει δύο όχι και τόσο επιτυχημένους γάμους και μια μακροχρόνια σχέση. Τα τελευταία 10 χρόνια είναι πιο ευτυχισμένη από ποτέ. «Δεν έχω κανέναν να γκρινιάζει, να έχει προσδοκίες από εμένα, να είναι κτητικός ή να υπαγορεύει πώς θα περνώ τον χρόνο μου. Ωστόσο, αισθάνομαι πως είμαι υποκρίτρια... Είμαι τόσο πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη που και οι δύο γιοι μου έχουν ευτυχήσει στους γάμους τους», αναφέρει.

Μιλώντας για τη μοναξιά, η Joyce λέει πως δεν την έχει βιώσει. «Νομίζω πως αν ενδιαφέρεστε για τους ανθρώπους, θα οδηγηθείτε σε μια ενδιαφέρουσα ζωή». Μια σχέση χρειάζεται πολλή συναισθηματική ενέργεια, αλλά αυτό δεν είναι θέμα ηλικίας, είναι μια στο μυαλό μας», τονίζει, και σίγουρα δεν αισθάνεται ημιτελής συναισθηματικά.

Από την άλλη πλευρά, η Mary, που είναι 74 ετών, έχει παντρευτεί μία φορά και τα τελευταία 7 χρόνια είναι μόνη της. «Είμαι χαρούμενη, βρίσκομαι στο Λονδίνο. Δεν βρίσκω κάποιο πρόβλημα στο ότι είμαι μόνη. Αυτήν τη στιγμή δεν ψάχνω για κάποιον σύντροφο. Δεν κάνω καλές επιλογές, ποτέ δεν έκανα. Έχω φίλους που δεν παντρεύτηκαν ποτέ», λέει.

Η Ruth Knight, ψυχοθεραπεύτρια που ειδικεύεται στις σχέσεις, τονίζει πως ένας από τους λόγους αύξησης των διαζυγίων σε αυτές τις ηλικίες είναι πως οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, είναι πιο υγιείς και δεν βλέπουν πια το διαζύγιο ως στίγμα. «Σήμερα οι γυναίκες έχουν περισσότερες επιλογές και παίρνουν αποφάσεις», επισημαίνει.

Ο έγγαμος βίος της Gina ξεκίνησε στα 17 της και κατέληξε σε διαζύγιο. Σήμερα, στα 60 της, ζει στο Παρίσι και παρά τη χαρά της που είναι single, κάποιες φορές της λείπει η συντροφικότητα. Βέβαια, αυτό δεν τη σταματά από το να είναι σeξουαλικά ενεργή, με έναν άνθρωπο που είναι 15 χρόνια νεότερός της. «Είναι διασκεδαστικό, με κάνει να αισθάνομαι νέα!», δηλώνει και συνεχίζει: «Τα 60 είναι τρομακτικά. Από τη μία αισθάνεσαι καλά και από την άλλη έχεις έναν μεγάλο αριθμό και σκέφτεσαι: πόσα καλά χρόνια απομένουν; Έτσι, υπάρχει η αίσθηση του επείγοντος. Απολαύστε ό,τι έχετε, ζήστε με τον τρόπου που θέλετε και κάντε το τώρα».

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram
[ΠΗΓΗ]

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα

Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

7 σημάδια που σου δίνει το σώμα σου όταν πέσουν τα οιστρογόνα σου

Πριν 1 εβδομάδα

Πώς θα καταλάβετε πως κάτι δεν πάει καλά με τα οιστρογόνα σας;

Γυναίκες από XS εως XL δοκιμάζουν το ίδιο μαύρο φόρεμα, κι αυτό είναι το αποτέλεσμα

Πριν 1 εβδομάδα

Κάποια ρούχα απλά είναι τέλεια σε όλες

Βάλε στη διατροφή σου αυτό τον ξηρό καρπό: Δημιουργεί λαμπερό δέρμα και βελτιώνει τη μνήμη

Πριν 3 εβδομάδες

Ιδανικά βάλτο και κάθε μέρα στη διατροφή σου

4 trends που αρέσουν και στη Gen‑Z και στις Millennials

Πριν 3 εβδομάδες

Σίγουρες fashion επιλογές

Συμπεριφορές που αποκαλύπτουν ότι κυνηγάς τα χρήματα περισσότερο απ`ό,τι θα έπρεπε

Πριν 4 εβδομάδες

Είσαι όλο δουλειά και καθόλου παιχνίδι

Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί

Πριν 5 εβδομάδες

Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες

Tραγανά καλαμαράκια χωρίς να τηγανίσετε

Πριν 5 εβδομάδες

Τα πιο τραγανά και νόστιμα καλαμαράκια χωρίς λάδια που θα φτιάχνετε συνέχεια

Λόγοι που ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο

Πριν 6 εβδομάδες

Μήπως κάνεις ή δεν κάνεις κάποια από τα παρακάτω;

Φτιάξτε φανταστικές λαγάνες στο σπίτι, σαν φούρναρης

Πριν 6 εβδομάδες

Τραγανές από έξω και αφράτες από μέσα - Εγγυημένη Συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα

Οι καλύτεροι υδατάνθρακες για να φάτε και να χάσετε βάρος, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Πριν 6 εβδομάδες

Οι υδατάνθρακες δεν είναι κακοί - το σώμα σας τους χρειάζεται και θα μπορούσαν να είναι το καλύτερο είδος τροφής για απώλεια βάρους

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.