Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Ξόδεψε 3 εκατ. λίρες για να ανακαινίσει τα γραφεία που όλοι θα ήθελαν να δουλέψουν

Ξόδεψε 3 εκατ. λίρες για να ανακαινίσει τα γραφεία που όλοι θα ήθελαν να δουλέψουν

Δημοσίευση 19/1/2017 | 00:17

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι παγκοσμίως αισθάνονται καλά στο χώρο εργασίας τους, αν τους προσφέρεται ένας καφές ή ένα γεύμα. Οπότε οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης εταιρείας θα πρέπει να είναι ευτυχισμένοι.

Πληρωμένες διακοπές, μπόνους που φτάνει και το 45%, δωρεάν μπύρα(!), δωρεάν πρωινό, γυμναστήριο στον χώρο εργασίας, σινεμά(!), μπιλιάρδο, τριήμερη άδεια για εθελοντική εργασία σε οργανώσεις και άλλα πολλά, που τους κάνει να αισθάνονται κάπως... ελαφρύτεροι.

Αυτά είναι μερικά από τα προνόμια των εργαζομένων. Στην βρετανική ιστοσελίδα money.co.uk. ο ιδρυτής της, Chris Morling, έχει μάλλον βάλει στοίχημα με τον εαυτό του να δημιουργήσει τον ιδανικό χώρο εργασίας με τις καλύτερες συνθήκες για έναν εργαζόμενο. Όπως λέει ο ίδιος, «κοιτάζω την ομάδα μου, νιώθω ότι είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο μου».

Η τελευταία μεγάλη πράξη του για να το καταφέρει αυτό ήταν η ανακαίνιση των γραφείων της εταιρείας, που βρίσκονται σε έναν πύργο στο Gloucestershire, που του κόστισαν τρία εκατομμύρια λίρες! Οι 50 εργαζόμενοι του συμμετείχαν και αυτή στην σχεδίαση της ανακαίνισης, αφού ο Morling ρώτησε την γνώμη τους, πριν την αναθέσει διάσημο διακοσμητή Laurence Llewelyn -Bowen.

Οι εργαζόμενοι τώρα μπορούν να συνεδριάζουν στον Star Wars κινηματογράφο, στις τουαλέτες με θέμα τους Rolling Stones(!), στο δωμάτιο με τα ηλεκτρονικά και το μπιλιάρδο και γενικά σε αίθουσες που σκέφτηκαν οι ίδιοι ότι θα τους χαλαρώσουν και θα τους κάνει να σκεφτούν καλύτερα και πιο παραγωγικά. Στο επίκεντρο άλλωστε του γραφείου- κάστρου των 900 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται η διάθεση για παιχνίδι και η δημιουργικότητα.

«Θέλαμε ο χώρος εργασίας να είναι παραγωγικός. Φέραμε ό,τι μας πρόσφερε το desing στα μέτρα των εργαζομένων μας και τις ανάγκες τους. Άλλοι θέλουν να στέκονται όρθιοι όταν δουλεύουν, άλλοι να εργάζονται μόνοι. Τελικά το ζήτημα είναι να δημιουργήσεις έναν χώρο όπου όλοι νιώθουν άνετα» λέει ο Morling.

Μέσα σε επτά μόλις χρόνια, οι επτά υπάλληλοι του money.co.uk έχουν γίνει 50, και ο Morling εξακολουθεί να επενδύει σε ανθρώπινο δυναμικό, με πρωτότυπες συνεντεύξεις και διαρκή εκπαίδευση των εργαζομένων. Η ανακαίνιση κράτησε περίπου 14 μήνες και πριν γίνει, ο Morling ρώτησε έναν έναν τους υπαλλήλους του, να του αναφέρουν τι λείπει και τι θα ήθελαν να έχει το γραφείο τους.

Έτσι κατέληξε να προσθέσει παντού καφετιέρες και ακόμα και γραφεία όπου κάποιος, αν θέλει, θα μπορεί να δουλεύει όρθιος. Κοιτάζοντας μετά την ομάδα μου, νιώθω περήφανος που τους δίνω το καλύτερο από όλα. Τελικά η ομάδα μου είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο μου» λέει ο Morling.

Το αποτέλεσμα της ανακαίνισης δίνει έμφαση στο χιούμορ, την κοινωνικότητα, την τεχνολογία και την εκκεντρικότητα. Ο Morling είναι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα και κοιτάζει να αυξήσει την ομάδα του κατά 20%. Οι εργαζόμενοι του money.co.uk μπορούν να επωφεληθούν από έναν δωρεάν γυμναστήριο, στούντιο γιόγκα και ευέλικτο ωράριο εργασίας. Σε κάθε εργαζόμενο προσφέρονται ετήσιες all inclusive μίνι αποδράσεις στο εξωτερικό, σε προορισμούς όπως η Φλόριντα, η Νέα Υόρκη, η Κοπεγχάγη κ.α.

«Όταν οι εργαζόμενοι πραγματικά πιστεύουν πως εκτιμώνται και η άποψή τους μετράει, νιώθουν τη δύναμη που έχουν και η παραγωγικότητα είναι απεριόριστη» καταλήγει ο Morling. Τι κάθεστε λοιπόν; Οι 10 θέσεις που προανήγγειλε ο Μorling είναι ακόμα ανοικτές.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σίντνεϊ Σουίνι: «Είναι άσχημη και δεν ξέρει να παίξει», είπε γνωστή παραγωγός ‑ Η απάντηση της ηθοποιού

Χτες

Εκπρόσωπος της 26χρονης αντεπιτέθηκε στα αρνητικά σχόλια της Κάρολ Μπάουμ

Είναι η κόρη της Salma Hayek το πιο προνομιούχο κορίτσι του Hollywood;

Χτες

Η 16χρονη ζει μία πολυτελέστατη ζωή με την οικογένειά της, ενώ είναι κληρονόμος περιουσίας άνω των 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Ζήτησε από τον Δημήτρη Παπανώτα να αποχωρήσει από το πλατό ‑ Τι συνέβη

Προχτές

`Είναι απόφαση σταθμού λόγω της ανεξαρτησίας και της δεοντολογίας να μη συμμετέχεις στο κομμάτι του Δήμου Βερύκιου`, είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή

Μάρα Δαρμουσλή: «Ας σεβαστούμε και αυτές που κάνουν το φυσιολογικό»

Προχτές

Κάποιοι λένε ότι θηλάζω τον 2χρονο γιο μου γιατί το έχω εγώ ανάγκη, πρόσθεσε

«Η Ελεονώρα Μελέτη ήταν η ωραία του σχολείου, δε μας έδινε καμία σημασία»

Πριν 3 μέρες

«Την κοιτούσαμε και τη θαυμάζαμε..», είπε ο Τάσος Ιορδανίδης

Αιμίλιος Χειλάκης: «Μπήκα με χαμόγελο στο χειρουργείο και οι άλλοι κλαίγανε...»

Πριν 3 μέρες

Ο Αιμίλιος Χειλάκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, MEGA Καλημέρα και μίλησε μεταξύ άλλων στην Ελεονώρα Μελέτη για την περιπέτεια της υγείας του

«Δεν είναι σημαντική, δεν είναι ενδιαφέρουσα»: Σάλος στη διεθνή σοουμπίζ ‑ «Πυρά» της Courtney Love κατά της Taylor Swift

Πριν 3 μέρες

Τα πρόσφατα σχόλια της 59χρονης ήρθαν αντιμέτωπα με την οργή των θαυμαστών της σούπερ - σταρ

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.