Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Ολλανδοί Youtubers δοκιμάζουν ναρκωτικά on camera και παρουσιάζουν τις επιδράσεις τους

Ολλανδοί Youtubers δοκιμάζουν ναρκωτικά on camera και παρουσιάζουν τις επιδράσεις τους

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση 16/11/2017 | 15:17

Το Drugslab είναι ένα επιμορφωτικό κανάλι στο YouTube, το οποίο διαχειρίζεται μια ομάδα νεαρών από την Ολλανδία και κατηγορείται ότι προάγει την κουλτούρα των ναρκωτικών, καθώς οι τρεις παρουσιαστές του δοκιμάζουν διάφορες ουσίες μπροστά στις κάμερες και στη συνέχεια περιγράφουν τις επιδράσεις τους.

Τη σήμερον ημέρα μπορείς να βρει βίντεο για τα πάντα - κυριολεκτικά - στο You Tube και χάρη στο Drugslab, μπορείς να δεις πως μοιάζουν αρκετά από τα σύγχρονα ναρκωτικά, αλλά και το τι δημιουργούν στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι ατρόμητοι vloggers, παίρνουν από κοκαΐνη, κεταμίνη, μέχρι και LSD, προκειμένου να δείξουν στο λαό τι πραγματικά θα νιώσει σε περίπτωση που κάνει χρήση τους. Επίσης, δίνουν σημαντικές συμβουλές για την ποσότητα της ουσίας που πρέπει να πάρει κανείς, αλλά και πόσο συχνά είναι καλό να τις χρησιμοποιεί, πόσους παλμούς θα ανεβάσει η καρδιά του και αν θα ανέβει ή θα κατέβει η θερμοκρασία του σώματος του. 

Βέβαια, από τη στιγμή που ο ένας εκ των παρουσιαστών παίρνει την ουσία, μπορείς να δεις με τα ίδια σου τα μάτια πως αυτή λειτουργεί πάνω του ή μέσα του, καλύτερα.

Κάποιος χρήστης ανέφερε σε σχόλιο του, ότι επί της ουσίας το Drugslab είναι μια σειρά εκπομπών από παιδιά, τα οποία σου δείχνουν πως να πάρεις κοκαΐνη. Η αλήθεια είναι, ότι παρακολουθώντας τα συγκεκριμένα βίντεο, αυτό το σχόλιο είναι το πιο περιγραφικό, αφού το σκηνικό που τοποθετείται είναι σχεδιασμένο ώστε να μοιάζει με το εργαστήριο χημείας ενός σχολείου, ενώ οι παρουσιαστές του, Nellie Benner 30, Rens Polman 25 και Bastiaan Rosman 23, έχουν ένα χαλαρό και παράλληλα διδακτικό ύφος την ώρα που σχολιάζουν την κάθε δοκιμή.

Σύμφωνα με την Daily Mail, τα ναρκωτικά που χρησιμοποιούνται στις εκπομπές, είναι όλα αγορασμένα από εμπόρους ναρκωτικών με την επιδότηση των 65.000 δολαρίων που έχουν λάβει από το Υπουργείο Παιδείας της Ολλανδίας και είναι όλα ελεγμένα από το κράτος. Μάλιστα, οι νεαροί ισχυρίζονται ότι κατά τη χρήση τους είναι πολύ προσεκτικοί ώστε να μην έχουν προβλήματα υγείας και σε κάθε επεισόδιο υπάρχει στο στούντιο ένας γιατρός.

Το Drugslab έπαιξε το πρώτο του επεισόδιο στις 8 Σεπτεμβρίου του 2016 και έκτοτε κατάφερε να γίνει πολύ δημοφιλές στην Ολλανδία, αλλά και εκτός συνόρων, ενώ μέχρι στιγμής μετρά περισσότερους από 500.000 εγγεγραμμένους χρήστες. Όσο για τις προβολές των βίντεο του, αυτές φτάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες. Οι Ολλανδοί χρήστες είναι μόλις το ένα τέταρτο των προβολών που αυτά λαμβάνουν και ακολουθούν οι χρήστες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Ρωσία.

Και μπορεί το κανάλι να κατηγορείται από πολλούς για ότι προβάλλει τα ναρκωτικά σαν κάτι καλό και cool, όμως οι διαχειριστές του λένε ότι ο σκοπός τους είναι να ενημερώσουν τον κόσμο για τι πρέπει και δεν πρέπει να κάνουν όταν παίρνουν ναρκωτικά, όπως και για τα αποτελέσματα τους. Άλλωστε, κάθε επεισόδιο ξεκινά με την προειδοποίηση ότι πρόκειται για μιε επιμορφωτική εκπομπή και ότι δε σκοπεύει να πείσει το κοινό να δοκιμάσει ουσίες.

Και το You Tube έχει κατηγορηθεί όμως ότι προωθεί τα ναρκωτικά, επειδή έχει ένα κανάλι σαν το Drugslab. Έως τώρα, οι παρουσιαστές έχουν δοκιμάσει από χόpτο, μέχρι κεταμίνη, LSD, ecstasy, MDA και κοκαΐνη. Βασικά, δοκιμάζουν οποιοδήποτε ναρκωτικό τους ζητήσει το κοινό, όμως έχουν το δικαίωμα άρνησης ουσιών ή μιας σειράς ναρκωτικών από μια ουσία. Όπως έχουν πει και οι ίδιοι, δεν πρόκειται για παράδειγμα να δοκιμάσουν ηρωίνη ή κάποιο ναρκωτικό που μπορεί να προκαλέσει εθισμό πολύ γρήγορα.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παντελής Καναράκης: «Η Βίκυ Σταυροπούλου με έπεισε να κάνω γυμνισμό, μου είπε βγάλ’ το»

Χτες

`Της λέω εσύ δεν το βγάζεις; Και μου είπε όχι δεν μπορώ. Και της λέω, μα, ξεβρακώθηκα εγώ`, ανέφερε ο Παντελής Καναράκης

Αννα Κουτσαφτίκη: Αυτός είναι ο λόγος που αποχωρεί από τη «Μουρμούρα» μετά από 7 χρόνια

Χτες

Η «Ξένια» επιβεβαίωσε την αποχώρησή της από τη σειρά

Γιάννης Φέρτης: Η εξομολόγηση σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις για τον λόγο που δεν έκανε παιδιά

Προχτές

`Από βλακεία δεν έκανα γιατί… να μην πω γιατί θα αναφερθώ σε γυναίκα. Ήθελε και δεν μπορούσε`, είχε αποκαλύψει ο Γιάννης Φέρτης

Μιμή Ντενίση: «Στεναχωριέμαι πολύ που έφυγε με τέτοιο άδοξο τρόπο ο Γιάννης Φέρτης»

Προχτές

«Ζήσαμε όμως δέκα χρόνια μαζί και δεν έχω να θυμηθώ τίποτα άσχημο»

Ατύxημα για τον Αρη Σοϊλέδη

Προχτές

Ένα ατύxημα στο κεφάλι είχε το μεσημέρι της Κυριακής 14/4 ο Αρης Σοϊλέδης

Ο Νίκος Βέρτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ‑ Τι συνέβη

Προχτές

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο αγαπημένος τραγουδιστής, ενώ ακυρώθηκαν και οι εμφανίσεις του στο νυχτερινό κέντρο

Τελευταία εξέλιξη για Δημήτρη Κόκοτα: «Του έκαναν τραχειοστομία»

Πριν 3 μέρες

Για 16η ημέρα βρίσκεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Γεννηματάς»

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Πρώτα θα μου ζητήσει συγγνώμη, να λύσουμε τις διαφορές μας και μετά θα εμφανιστώ στην εκπομπή του»

Πριν 3 μέρες

«Αν δεν το θέλει αυτό, τότε πρόβλημα δικό του και καλή καρδιά», είπε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.