Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Έχεις αναρωτηθεί γιατί το #bisexual στο Twitter δεν έχει αποτελέσματα στην αναζήτηση;

Έχεις αναρωτηθεί γιατί το #bisexual στο Twitter δεν έχει αποτελέσματα στην αναζήτηση;

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση 16/11/2017 | 17:07

Μπορεί ο όρος bisexual να είναι από τους πιο συνηθισμένους για την LGBT κοινότητα, δυστυχώς όμως φαίνεται ότι η αμφιφυλοφιλό-φοβία είναι μεγάλη και καθιστά πολύ δύσκολη την επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους αυτής της ομάδας, τόσο στην κοινωνία, όσο και στα Social Media.

Και σαν να μην έφταναν τα προβλήματα για αυτό, ήρθε και το Twitter, το οποίο συναινεί στο να κρατάει αόρατο το θέμα των bisexual.

Προσπάθησε να ψάξεις το hastag #bisexual και θα διαπιστώσεις πως δεν υπάρχει καμιά αναφορά για φωτογραφίες, βίντεο ή νέα με αυτό. Στην οθόνη σου θα δεις να εμφανίζεται ένα μήνυμα το οποίο θα αναφέρει ότι δε μπόρεσε να βρεθεί κανένα στοιχείο με αυτόν τον όρο και ότι πιθανότατα να έχεις γράψει λάθος τη λέξη ή το Twitter να σε προστατεύει από το να δεις ευαίσθητο περιεχόμενο.

Ο λόγος που συμβαίνει το παραπάνω γεγονός, είναι διότι όπως φαίνεται το Twitter έχει συνδέσει το εν λόγω hastag με ποpνογραφικές και σeξουαλικές αναφορές. Από αυτό, έγινε εμφανές στους χρήστες ότι το συγκεκριμένο μέσο φιλτράρει τις δημοσιεύσεις και κρύβει εκείνες που θεωρεί ακατάλληλες.  Ωστόσο, οι αναβαθμίσεις που έγιναν στους κανόνες χρήσης του πρόσφατα, δείχνουν ότι ναι μεν έχει απαγορευτεί η αναφορά στην ποpνογραφία, μόνο όμως για τις πληρωμένες διαφημίσεις. Άρα οι χρήστες μπορούν να κάνουν και πιο... πικάντικεs αναρτήσεις.

Παρ 'όλα αυτά, η σαφής σeξουαλικοποίηση των bi ανθρώπων που επικρατεί στο Twitter, αλλά και στα ευρύτερα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κάνει αυτούς τους ανθρώπους να πρέπει να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους απέναντι στην προκατάληψη ότι είναι «άπληστοι» επειδή θέλουν να έχουν σχέσεις και με τα δυο φύλα, ή ότι επειδή έχουν εpωτικές επιθυμίες και για τα δυο φύλα, οι άλλοι θα πρέπει να αποφασίζουν γι' αυτούς.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η σeξουαλικότητα των LGBT ανθρώπων έχει δεχθεί πλήγμα στο διαδίκτυο. Νωρίτερα φέτος, αρκετοί χρήστες του You Tube παρατήρησαν ότι η πλατφόρμα είχε περιορίσει πολύ τα βίντεο με αντίστοιχο περιεχόμενό, φιλτράροντάς τα ως βίντεο για «ενήλικες», λόγω ενός αλγόριθμου.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Twitter δήλωσε ότι παρατήρησε το λάθος που γίνεται με ορισμένους όρους κατά την αναζήτηση, ζήτησε συγγνώμη και ανέφερε ότι εργάζεται για να λύσει το θέμα, καθώς και ότι σύντομα θα γίνει αναβάθμιση. 

Όπως και να έχει όμως, είτε πρόκειται για λάθος που έκανε ο άνθρωπος, είτε για λάθος από μέρος της τεχνολογίας, οτιδήποτε στιγματίζει μια κοινότητα ανθρώπων, οι οποίοι παλεύουν εδώ και χρόνια για να γίνουν αποδεκτοί από την κοινωνία και ίσοι με τους υπόλοιπους, προσθέτει ακόμα ένα βάρος στο ήδη υπάρχον μεγάλο πρόβλημα.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρούλα Ρέβη για Αποστόλη Τότσικα: «Δε νιώθω σύζυγος, ούτε σύντροφος, νιώθω φίλη μαζί του»

Σήμερα

«Το έχω ξαναπεί, για μένα, όταν νιώθεις απόλυτη οικειότητα και άνεση με έναν άνθρωπο κι αποδοχή, είναι το καλύτερο», πρόσθεσε

Κλειδαμπάρωσε το σπίτι η Μενεγάκη ‑ «Μου λέγανε τα παιδιά μου `μαμά τι γίνεται;`»

Σήμερα

Η αφρικανική σκόνη έχει ενοχλήσει ήδη πάρα πολύ την Ελένη Μενεγάκη και την οικογένειά της και έχει αυτές τις μέρες της το σπίτι κλειδαμπαρωμένο

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Δε θέλω να τον δω και δεν θέλω να έρθει στην εκπομπή μου»

Σήμερα

O παρουσιαστής δεν ξεκαθάρισε αν έκανε πλάκα ή αν μιλούσε σοβαρά - Δείτε το σχετικό βίντεο

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»

Σήμερα

«Έχω παρακολουθήσει σύντροφό μου με ταξί, είχα πληρώσει 50 ευρώ», είπε η Μέγκι Ντρίο

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Με ενοχλεί πάρα πολύ που ακούγονται άσχημα σχόλια για ...»

Χτες

«Eίναι καλλιτεχνάρα και νομίζω ότι θα πάει πολύ καλά», είπε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Καινούργιου για απουσία Μικρούτσικου: «Νομίζω είναι στη Ρώμη»

Προχτές

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος λείπει πολλές μέρες από την εκπομπή και οι τηλεθεατές τον ψάχνουν και στέλνουν μηνύματα ρωτώντας πού είναι.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.