Η συνταγή του Snoop Dogg για τραγανό κοτόπουλο που θα σε τρελάνει
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 17/10/2019 | 00:17
Ο ράπερ, ηθοποιός και παραγωγός Snoop Dogg, έχει την δική του τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής με την πολύ καλή του φίλη Martha Stewart, όπου παράλληλα φιλοξενούν γνωστούς σταρ όπως Seth Rogen, Ashley Graham και 50 Cent.
Η ενασχόλησή του με τη μαγειρική δε σταματάει εδώ, αφού έχει κυκλοφορήσει και βιβλίο μαγειρικής, μέσα από το οποίο αλιεύσαμε την παρακάτω λαχταριστή συνταγή για τηγανητό κοτόπουλο.
Θα χρειαστούμε:
Για την άλμη:
- 1/3 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/3 κούπα χοντρό, ακατέργαστο αλάτι (kosher)
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- Φλούδα από ένα πορτοκάλι
Για το κοτόπουλο:
- 2 κιλά φτερούγες κοτόπουλο
- 2 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κούπα αραβοσιτάλευρο
- 1/4 κούπα πατατάκια, θρυματισμένα
- 2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.γ. πιπερι καγιέν
- 1/2 κ.γ. baking powder
- 2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2 κούπες βουτυρόγαλα
- Ηλιέλαιο
Πάμε να το ετοιμάσουμε:
Για την άλμη:
- Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 φλιτζάνια νερό. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και φέρτε σε βρασμό. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι, το δάφνη, το μπούκοβο και τη φλούδα πορτοκαλιού. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, έως ότου η ζάχαρη και το αλάτι διαλυθούν, περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και καλύψτε πλήρως με την άλμη, αφού έχει πρώτα κρυώσει. Καλυψτε και βάλτε στο ψυγείο για 12 έως και 24 ώρες.
- Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την άλμη και στεγνώστε με μια χαρτοπετσέτα. Αφήστε το κοτόπουλο στην άκρη και πετάξτε την άλμη.
Για το κοτόπουλο:
- Πανάρουμε το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το αραβοσιτάλευρο, τα θρυμματισμένα πατατάκια, σκόνη σκόρδου, καγιέν, baking powder, μαύρο πιπέρι και αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο. Τοποθετήστε ένα άλλο μεγάλο ρηχό πιάτο δίπλα στο μείγμα αλευριού και προσθέστε το βουτυρόγαλα σε αυτό. Τοποθετήστε μια συρμάτινη σχάρα ή τηγάνι δίπλα στα δύο πιάτα. Εδώ είναι όπου θα τοποθετήσετε το παναρισμένο κοτόπουλο μετά το μείγμα.
- Πάρτε μια φτερούγα και βουτήξτε την στο βουτυρόγαλα. Ανασηκώστε και αφήστε το περίσευμα να στάξει πίσω στο πιάτο. Ακουμπήστε την φτερούγα στο μείγμα αλευριού, καλύπτοντάς την τελείως. Τοποθετήστε την παναρισμένη φτερούγα κοτόπουλου στη σχάρα ή το τηγάνι και επαναλάβετε με τις υπόλοιπες.
- Αφήστε τις φτερούγες να στεγνώσουν για 20 έως 30 λεπτά πριν το τηγάνισμα.
- Για να τηγανίσετε το κοτόπουλο: Σε μια γάστρα, χύτρα η κατσαρόλα βάζουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τοποθετήστε χαρτί κουζίνας ή μια σχάρα πάνω από ένα πιάτο και αφήστε την στην άκρη.
- Δουλέψτε σε παρτίδες, προσεκτικά βάλτε την κάθε φτερούγα στο καυτό λάδι και προσέξτε μην τις στριμώξετε αλλιώς δεν θα γίνουν τραγανές.
- Τηγανίστε τις φτερούγες για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσουν. Εάν το κοτόπουλο γίνει πολύ σκούρο, μειώστε τη θερμοκρασία. Αφού γίνει το κοτόπουλο, αφαιρέστε κάθε κομμάτι με λαβίδες και μεταφέρετε στο πιάτο που ετοιμάσατε προηγουμένως για να στεγνώσει. Ρίξτε λίγο αλάτι.
- Αφήστε το λάδι να επανέλθει στην επιθυμητή θερμοκρασία πριν προσθέσετε την επόμενη παρτίδα. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κοτόπουλο.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ
Πριν 3 μέρες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι
Συμπεριφορές που αποκαλύπτουν ότι κυνηγάς τα χρήματα περισσότερο απ`ό,τι θα έπρεπε
Πριν 3 μέρες
Είσαι όλο δουλειά και καθόλου παιχνίδι
Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί
Πριν 4 μέρες
Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες
Tραγανά καλαμαράκια χωρίς να τηγανίσετε
Πριν 6 μέρες
Τα πιο τραγανά και νόστιμα καλαμαράκια χωρίς λάδια που θα φτιάχνετε συνέχεια
Λόγοι που ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο
Πριν 1 εβδομάδα