Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

GNTM: Ανακοίνωση Star για το φιάσκο του τελικού ‑ Σε ποιόν ρίχνει το φταίξιμο

GNTM: Ανακοίνωση Star για το φιάσκο του τελικού ‑ Σε ποιόν ρίχνει το φταίξιμο

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 21/12/2019 | 09:47

Για «αστοχία» και λάθος χειρισμό κάνει λόγο το Star, σχετικά με το φιάσκο στη ψηφοφορία του τελικού στο GNTM 2. Υψηλόβαθμο στέλεχος του Star, μιλώντας στο ethnos.gr, παραδέχτηκε το λάθος και ανέφερε ότι υπάρχει έντονη ενόχληση στο κανάλι γι' αυτό το γεγονός. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ευθύνη αποδίδεται στην εταιρεία που είχε αναλάβει τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Η επίσημη ανακοίνωση του Star

Μετά από όλα όσα έγιναν στον τελικό του GNTM, το Star εξέδωσε συμπληρωματική του ανακοίνωση το πρωί του Σαββάτου (21/12) η οποία αναφέρει τα εξής:

Το GNTM 2 είναι ήδη το πρόγραμμα με την μεγαλύτερη απήχηση στην τηλεοπτική σαιζόν που διανύουμε, οπότε αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα δωρεάν online ψηφοφορίας της αμερικανικής εταιρίας Megaphone TV, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με χρέωση οι τηλεθεατές που θα ψήφιζαν. Επιπλέον λόγω της τεράστιας Αμερικανικής τηλεοπτικής αγοράς, μας διαβεβαίωσαν ότι τα συστήματά της είναι ικανά να ανταποκριθούν σε συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων χρηστών (βλ. π.χ. https://youtu.be/QmeGflNAq_o).

Μετά την χθεσινή αστοχία των συστημάτων της, η εταιρία Megaphone εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Megaphone suffered an unprecedented outage during last night’s airing of Greece’s Next Top Model. This lead to an inability to count viewer votes. We pride ourselves on our reliable service, and have many years of successful history. A failure in a critical, high profile show such as this one is a dark cloud on our work, and we take it very seriously.

Πώς το Star αποφάσισε να μοιραστεί η νίκη

Το κανάλι εξ αρχής επέλεξε να γίνει η ψηφοφορία διαδικτυακά, γι’ αυτό και άνοιξε μια διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της Megaphone. Πρόκειται για μία μεγάλη αμερικανική εταιρεία, η οποία έχει ξανασυνεργαστεί με τον σταθμό και τους διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα απολύτως κανένα πρόβλημα.

Είκοσι λεπτά πριν από το live, διαβεβαίωσε τα στελέχη ότι όλα είναι εντάξει για να ξεκινήσει η ψηφοφορία του κοινού για την ανάδειξη της νικήτριας του GNTM 2. Έτσι, η Βίκυ Καγιά δίνει το οκ στους τηλεθεατές για να ξεκινήσουν να ψηφίζουν, μέσα σε ένα λεπτό. Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισαν να παρατηρούνται προβλήματα, λόγω της μαζικής συμμετοχής του κοινού.

Κάποια στιγμή, η Βίκυ Καγιά ειδοποιείται μέσω του ακουστικού από το κοντρόλ ότι υπήρχε πρόβλημα, γιατί είχε «παγώσει» η εικόνα που είχε δώσει η εταιρεία στο κοντρόλ, την ώρα που οι συμμετοχές είχαν φτάσει τις 360.000.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του Star έχει ζητήσει από την εταιρεία να καταθέσει γραπτώς τους λόγους που συνέβη αυτό, ενώ νωρίτερα υπήρχε η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάποιο τεχνικό πρόβλημα, όπως είχε συμβεί και στον περσινό κύκλο του GNTM. Όπως αναφέρει το ethnos.gr, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του Star, η συγκεκριμένη εταιρεία έχει διοργανώσει ψηφοφορίες που έχουν φθάσει τις 3.000.000 συμμετοχές.

Τότε η διοίκηση του Star αποφάσισε η νίκη να μοιραστεί ανάμεσα σε Κάτια και Αννα-Μαρία, που είχαν έρθει πρώτες στις προτιμήσεις των κριτών, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στο τηλεοπτικό κοινό, το οποίο ζητά να γίνει ξανά ψηφοφορία. Αμέσως δε, υπήρξε επικοινωνία και με τους χορηγούς ώστε το έπαθλο να μη μοιραστεί, αλλά να δοθεί επί δύο στις νικήτριες.

Τυχαίο γεγονός η ανθοδέσμη και το συμβόλαιο στην Κάτια

Στην ερώτηση του ethnos.gr γιατί η ανθοδέσμη και το book του συμβολαίου κατέληξε στα χέρια της Κάτιας, η πηγή του Star έκανε επίσης λόγο «για άστοχο αλλά τυχαίο γεγονός».

Στο κανάλι από το πρωί υπάρχουν συνεχείς συσκέψεις για το θέμα, καθώς τα ανώτερα στελέχη του σταθμού σαφώς αποδέχονται πως η εξέλιξη της ψηφοφορίας στον τελικό του GNTM 2 εξέθεσε το κανάλι. Ομως απορρίπτουν κατηγορηματικά τα περί στημένου διαγωνισμού.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram
[ΠΗΓΗ]

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρούλα Ρέβη για Αποστόλη Τότσικα: «Δε νιώθω σύζυγος, ούτε σύντροφος, νιώθω φίλη μαζί του»

Σήμερα

«Το έχω ξαναπεί, για μένα, όταν νιώθεις απόλυτη οικειότητα και άνεση με έναν άνθρωπο κι αποδοχή, είναι το καλύτερο», πρόσθεσε

Κλειδαμπάρωσε το σπίτι η Μενεγάκη ‑ «Μου λέγανε τα παιδιά μου `μαμά τι γίνεται;`»

Σήμερα

Η αφρικανική σκόνη έχει ενοχλήσει ήδη πάρα πολύ την Ελένη Μενεγάκη και την οικογένειά της και έχει αυτές τις μέρες της το σπίτι κλειδαμπαρωμένο

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Δε θέλω να τον δω και δεν θέλω να έρθει στην εκπομπή μου»

Σήμερα

O παρουσιαστής δεν ξεκαθάρισε αν έκανε πλάκα ή αν μιλούσε σοβαρά - Δείτε το σχετικό βίντεο

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»

Σήμερα

«Έχω παρακολουθήσει σύντροφό μου με ταξί, είχα πληρώσει 50 ευρώ», είπε η Μέγκι Ντρίο

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Με ενοχλεί πάρα πολύ που ακούγονται άσχημα σχόλια για ...»

Χτες

«Eίναι καλλιτεχνάρα και νομίζω ότι θα πάει πολύ καλά», είπε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Καινούργιου για απουσία Μικρούτσικου: «Νομίζω είναι στη Ρώμη»

Προχτές

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος λείπει πολλές μέρες από την εκπομπή και οι τηλεθεατές τον ψάχνουν και στέλνουν μηνύματα ρωτώντας πού είναι.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.