Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Δίκη Γουάινσταϊν: «Είναι σeξουαλικό αρπακτικό και βιαστής»

Δίκη Γουάινσταϊν: «Είναι σeξουαλικό αρπακτικό και βιαστής»

Δημοσίευση 23/1/2020 | 08:22

Με τα πιο μελάνα χρώματα περιέγραψαν τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν οι κατηγοροί του στην πρεμιέρα της δίκης στη Νέα Υόρκη για τον παραγωγό του Χόλιγουντ που κατηγορείται για σeξουαλική κακοποίηση γυναικών.

Περιγράφοντας τις επιθέσεις σε βάρος των έξι γυναικών που θα καταθέσουν στο δικαστήριο η εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Μέγκαν Χαστ έκανε λόγο για έναν επιχειρηματία που χρησιμοποίησε τη δύναμή του προκειμένου να ρίξει στο κρεβάτι μια σειρά αφελών και χωρις εμπειρία γυναικών τις όποιες άλλοτε βίασε και άλλοτε τους επιτέθηκε σeξουαλικά.

Υψώνοντας το δάχτυλό της προς τον Γουάινσταϊν η εισαγγελέας είπε: «Αυτός ο άνδρας είναι ένας βιαστής και ένα σeξουαλικό "αρπακτικό"».

Όπως είπε η πλειονότητα των γυναικών που θα καταθέσουν ήταν άγνωστα και ευάλωτα πρόσωπα που ευχαρίστως δέχθηκαν το «πέσιμο» του Γουάινσταϊν ελπίζοντας ότι έτσι θα προωθηθούν οι καριέρες τους.

«Στο τέλος της διαδικασίας αυτής θα αντιληφθείτε ότι αυτός ο άνδρας δεν είναι ένας τιτάνας του Χόλιγουντ αλλά ένας βιαστής» είπε η εισαγγελάς στους ενόρκους.

Τα τεστ Γουάιντσταϊν

Από τις έξι γυναίκες που θα καταθέσουν οι δύο αποτελούν την «καρδιά» της υπόθεσης με την Χαστ να παρουσιάζει τις βασικές λεπτομέρειες κάνοντας λόγο για «τα τεστ Γουάινσταϊν».

Η πρώτη γυναίκα που γεννήθηκε στην Αγγλία περιγράφηκε ως μια γυναίκα που πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια και η οποία συνάντησε τον Γουάινσταϊν σε ένα φεστιβάλ στο Λονδίνο το 2004.

Δύο χρόνια αργότερα η γυναίκα αυτή ταξίδεεψε στις Κάννες για το ομώνυμο φεστιβάλ όπου συνάντησε εκ νέου τον Γουάινσταϊν τον οποιο ρώτησε αν υπήρχε κάποια θέση εργασίας διαθέσιμη. Αυτός, τότε, την προσκάλεσε στη σουίτα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε και μετά από μικρή επαγγελματική συζήτηση άρχισε τα σeξουαλικά υπονοούμενα ζητώντας της να του κάνει μασάζ το οποίο εκείνη αρνήθηκε.

Λίγο διάστημα αργότερα εργοδότες επικοινώνησν με την γυναίκα και της προσφεραν θέσεις εργασίας για το Project Runway στο οποίο εμπλεκόταν ο Γουάινσταϊν με την εισαγγελέα να επισημαίνει ότι όταν η γυναίκα συμφώνησε, «για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν είχε περάσει το πρώτο τεστ».

Οι επιθέσεις στις δύο γυναίκες

Στις 10 Ιουλίου 2006 ο Γουάινσταϊν υποχρέωσε με τη βία τη γυναίκα να του κάνει στοματικό σeξ στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη στο οποίο εκείνη είχε πάει ελπίζοντας σε μια επαγγελματική συζήτηση.

«Ο Γουάινσταϊν, όμως, άλλαξε δραματικά τη στάση του χωρίς καμία προειδοποίηση. Ο κατηγορούμενος που τότε ζύγιζε περίπου 135 κιλά όρμησε στην γυναίκα και άρχισε να τη χουφτώνει. Τότε εκείνη του είπε "δεν ενδιαφέρομαι". Επειδή όμως την είχε ρίξει πάνω στο κρέβατι έριξε το βάρος του πάνω της και την κράτησε κάτω. Η ίδια συνέχισε να λέει όχι και προσπαθούσε να σηκωθεί ... αλλά ο κατηγορούμενος έβαλε το χέρι στο αιδοίο της. Η γυναίκα του είπε ότι φορούσε ταμπό. Εκείνος το τράβηξε με δύναμη και συνέχισε να της επιτίθεται σeξουαλικά» περιέγραψε το περιστατικό η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας περιέγραψε και τον βιασμό που υποστηρίζει ότι δέχθηκε η δεύτερη γυναίκα από τον Γουάινσταϊν το 2013.

«Αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο από την κατάσταση, υπέκυψε και άρχισε να γδύνεται. Εκείνος ανέβηκε πάνω της και τη βίασε, βάζοντας με βια το πέος του στο αιδοίο της» είπε η εισαγγελέας προσθέτοντας ότι η γυναίκα βρήκε στο μπάνιο του Γουάινσταϊν ένα φιαλίδιο με χημικό το οποίο έψαξε στο Google και ανακάλυψε ότι ήταν φάρμακο για στυτική δυσλειτουργία.

Μετά τον βιασμό της η γυναίκα ήταν τόσο ταραγμένη από την ντροπή και τον φόβο ώστε σκέφτηκε το ενδεχόμενο να αυτοκτονήσει, πρόσθεσε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στην μοναδική από τις έξι γυναίκες-μάρτυρες που είδε βελτίωση στην καριέρα της μετά τον βιασμό του Γουάινσταϊν, την Αναμπέλα Σιόρα η οποία πρωταγωνίστησε στη σειρά Sopranos.

«Εκείνη ήταν κάτω από 65 κιλά και εκείνος ήταν περίπου 135. Ο κατηγορούμενος την άρπαξε και την έσπρωξε στο κρεβάτι. Κλείδωσε τα χέρια της κάτω από το κεφάλι της και συνέχισε να την κρατάει κάτω ενώ τη βίαζε» είπε η εισαγγελέας.

«Η Αναμπέλα θυμάται ότι δεν είχε δύναμη να αντισταθεί. Το σώματης δεν μπορούσε να αντέξει άλλο και άρχισε να τρέμει. Ο κατηγορούμενος όταν χόρτασε την άφησε συναισθηματικά και σωματικά κατεστραμμένη» είπε η εισαγγελέας για το περιστατικό που συνέβη στη Νέα Υόρκη το 1993.

Ένας από τους δικηγόρους του Γουάινσταϊν δήλωσε ότι «τα όσα αούμσε δεν είναι αλήθεια. Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν δεν ήταν μέγας δολοπλόκος, είναι μια ατάκα από τη ταινία δεν θα την δείτε ποτέ».

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram
[ΠΗΓΗ]

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eρντογάν σε Τούρκους στρατιώτες: Αν είχαμε πιέσει προς το νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας

Χτες

«Eίμαστε αποφασισμένοι να κατασκευάσουμε ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, ένα ακόμη μεγαλύτερο»

Πώς γίνεται το πέταγμα του χαρταετού ‑ Αναλυτικές οδηγίες

Χτες

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) έδωσε χρήσιμες συμβουλές για το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι: 300.000 προφυλακτικά θα διατεθούν στο Ολυμπιακό Χωριό

Χτες

Περίπου δύο την ημέρα για κάθε έναν και κάθε μία από τους 9.000 αθλητές και αθλήτριες που θα φιλοξενηθούν στη γαλλική πρωτεύουσα – Από… χαρτόνι τα κρεβάτια

Αντιδρά η γιαγιά της 12χρονης από τον Κολωνό για την απαλλαγή του Μίχου – «Είναι λάθος»

Πριν 3 μέρες

«Δεν μπορώ να την εξηγήσω αυτήν την πρόταση», σχολίασε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας

Αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων κοκκύτη

Πριν 3 μέρες

Έχουν προσβληθεί πάνω από 3.000 άνθρωποι στην Τσεχία

Mαρτυρικός θάνατος για 12χρονη: Η μάνα και ο πατέρας της την άφησαν να πεθάνει από ψείρες

Πριν 3 μέρες

Μία 12χρονη στις ΗΠΑ βρήκε τραγικό θάνατο, όταν οι ψείρες που είχε στο κεφάλι της, τη δάγκωσαν, με αποτέλεσμα να πάθει ανακοπή

Conference League: Με Φενέρ ο Ολυμπιακός, με την Μπριζ ο ΠΑΟΚ στους «8»

Πριν 4 μέρες

Στις 11 και 18 Απριλίου τα παιχνίδια των προημιτελικών

Αγριο έγκλημα: Δάσκαλος σκότωσε τη γυναίκα του με 16 μαχαιριές και την κόρη με 12 όταν μπήκε στη μέση

Πριν 4 μέρες

Ένα βίαιο εγκληματικό περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Ερζερούμ της Τουρκίας λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης

Γάλλος serial killer εμφανίστηκε σε τηλεπαιχνίδι, ενώ η αστυνομία τον αναζητούσε 35 χρόνια

Πριν 4 μέρες

Είχε βιάσει τουλάχιστον τρεις ανήλικες και έχει διαπράξει 31 δολοφονίες

Αυτά είναι τα ζευγάρια για τους «8» του Champions League

Πριν 4 μέρες

Όλος ο δρόμος μέχρι τον τελικό

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.