Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Σε καταφύγιο πέντε ορόφους κάτω από τη γη κρύφτηκε ο Τραμπ όταν ξέσπασαν οι ταραχές

Σε καταφύγιο πέντε ορόφους κάτω από τη γη κρύφτηκε ο Τραμπ όταν ξέσπασαν οι ταραχές

Δημοσίευση 2/6/2020 | 12:28

Το καταφύγιο του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο βρίσκεται πέντε ορόφους κάτω από το έδαφος και μπορεί να αντέξει σε πυρηνική καταστροφή, όπως αποκαλύπτει ο βρετανικός Τύπος.

Μετά τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, την ημέρα που άλλαξε τον κόσμο, το καταφύγιο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Ντικ Τσένι, τότε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, γράφει η βρετανική εφημερίδα «The Sun».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών μετέφεραν την Κυριακή τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή στο Προεδρικό Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης (PEOC) - το οποίο είναι εξοπλισμένο με μυστικές σήραγγες, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun».


Ο Αμερικανός πρόεδρος μεταφέρθηκε στο καταφύγιο προτού τραυματιστούν πάνω από 50 πράκτορες μυστικών υπηρεσιών στη διάρκεια των ταραχών που συνεχίζονταν για έκτη νύχτα στη Μινεσότα και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ ύστερα από τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, όπως ανέφεραν οι «New York Times». Εκεί παρέμεινε λιγότερο από μία ώρα.

Το καταφύγιο βρίσκεται κάτω από την Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, αλλά η ακριβής τοποθέτησή του παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

Κατασκευάστηκε για την προστασία του πρώην προέδρου Φραγκλίνου Ρούζβελτ κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και, όπως επισημαίνουν τα διεθνή ΜΜΕ, μπορεί να αντέξει μία επίθεση με πυρηνικά όπλα.

Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, υπάρχει ένας ανελκυστήρας στον οποίο λειτουργούν βιομετρικά συστήματα ελέγχου πρόσβασης.

Στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, οι μυστικές υπηρεσίες φυγάδευσαν τον τότε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσένι υπό τον φόβο των αρχών ότι ένα από τα αεροσκάφη που είχαν καταλάβει οι αεροπειρατές θα κατευθυνόταν προς τον Λευκό Οίκο.

Υπενθυμίζεται ότι ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους βρισκόταν στη Φλόριντα την στιγμή των επιθέσεων.

Η πρώην «Πρώτη Κυρία» Λόρα Μπους στα απομνημονεύματά της που κυκλοφόρησαν το 2010 για την εμπειρία της κατά τη διάρκεια της 11ης Σεπτεμβρίου περιγράφει ότι το καταφύγιο διαθέτει μεγάλες πόρτες από χάλυβα που, όταν έκλειναν πίσω της αεροστεγώς, έκαναν ένα δυνατό σφύριγμα.

Η σύζυγος του Τζορτζ Μπους επισημαίνει επίσης ότι υπάρχει μηχανολογικός εξοπλισμός στο υπόγειο κέντρο διοίκησης.

Το 1950 κατασκευάστηκε ένα υπόγειο σύστημα σήραγγας του Λευκού Οίκου που συνδέει τη Δυτική Πτέρυγα και την Ανατολική Πτέρυγα, επιτρέποντας την πρόσβαση στο μυστικό καταφύγιο για την προστασία από πυρηνικό ατύχημα.

Μια άλλη μυστική σήραγγα στην οποία μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση μέσω μιας μυστικής σκάλας δημιουργήθηκε το 1987.

«Το καταφύγιο τελικά ολοκληρώθηκε προς το τέλος της θητείας του Ομπάμα. Μπορεί να στεγάσει το προσωπικό ολόκληρης της Δυτικής Πτέρυγας σε περίπτωση επίθεσης με όπλα μαζικής καταστροφής», γράφει ο συγγραφέας Ρόναλντ Κέσλερ στο βιβλίο που κυκλοφορεί ήδη, υπό τον τίτλο:
«Ο Λευκός Οίκος του Τραμπ: Αλλάζοντας τους Κανόνες του Παιχνιδιού».

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram
[ΠΗΓΗ]

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρούλα Ρέβη για Αποστόλη Τότσικα: «Δε νιώθω σύζυγος, ούτε σύντροφος, νιώθω φίλη μαζί του»

Σήμερα

«Το έχω ξαναπεί, για μένα, όταν νιώθεις απόλυτη οικειότητα και άνεση με έναν άνθρωπο κι αποδοχή, είναι το καλύτερο», πρόσθεσε

Κλειδαμπάρωσε το σπίτι η Μενεγάκη ‑ «Μου λέγανε τα παιδιά μου `μαμά τι γίνεται;`»

Σήμερα

Η αφρικανική σκόνη έχει ενοχλήσει ήδη πάρα πολύ την Ελένη Μενεγάκη και την οικογένειά της και έχει αυτές τις μέρες της το σπίτι κλειδαμπαρωμένο

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»

Σήμερα

«Έχω παρακολουθήσει σύντροφό μου με ταξί, είχα πληρώσει 50 ευρώ», είπε η Μέγκι Ντρίο

Κατερίνα Καινούργιου: «Η εταιρεία παραγωγής έχει πάρει μια απόφαση για τον Ανδρέα Μικρούτσικο»

Χτες

Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα γύρω από τη συνεργασία του Ανδρέα Μικρούτσικου με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Με ενοχλεί πάρα πολύ που ακούγονται άσχημα σχόλια για ...»

Χτες

«Eίναι καλλιτεχνάρα και νομίζω ότι θα πάει πολύ καλά», είπε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Κατερίνα Καινούργιου: «Είναι άσχημο αυτό που κάνουν στη Δανάη Μπάρκα»

Προχτές

Με αφορμή τα τηλεοπτικά σενάρια που αφορούν την Μαρία Μπακοδήμου

Καινούργιου για απουσία Μικρούτσικου: «Νομίζω είναι στη Ρώμη»

Προχτές

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος λείπει πολλές μέρες από την εκπομπή και οι τηλεθεατές τον ψάχνουν και στέλνουν μηνύματα ρωτώντας πού είναι.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.