Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο
BODY+MIND
Παγκόσμια Ημέρα διατροφής: Πως να προσέξεις σωστά τον οργανισμό σου

Αυτές οι τροφές χαρίζουν μακροζωία στους άντρες

Αυτές οι τροφές χαρίζουν μακροζωία στους άντρες

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση 9/6/2020 | 00:08

Αν είσαι άντρας και θέλεις να ζήσεις μέχρι τα 100, το σίγουρο είναι ότι πρέπει να ακολουθήσεις έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, που εκτός από την άσκηση θα πρέπει να περιλαμβάνει και μια καλή διατροφή.

Εκτός από τις πρωτεΐνες που είναι βασικές για δυνατούς και υγιείς μυς, εξίσου σημανατικά είναι και τα λαχανικά και φρούτα, για τις βιταμίνες τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ιδανικές ποσότητες για καθημερινή κατανάλωση λαχανικών είναι τα 2/5 φλιτζάνια, φρούτων τα 2 φλιτζάνια, αλλά και 30-40 γραμμάρια φυτικών ινών.

Παρακάτω ακολουθούν οι 5 υγιεινές τροφές που συμβάλλουν στη μακροζωία των ανδρών και είναι καλό να γνωρίζετε το γιατί και το πως:

Μύρτιλα: Φρέσκα ή κατεψυγμένα, περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην επιδιόρθωση του DNA, μειώνοντας τον κίνδυνο καρκίνου. Εκτός από τις αντικαρκινικές ιδιότητές τους, συμβάλλουν στη διατήρηση της μνήμης και της ικανότητας σκέψης. Ένα φλιτζάνι μούρα ισοδυναμεί με τέσσερα γραμμάρια φυτικών ινών.

Σολομός: Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που περιέχει ο σολομός, συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακής νόσου, την κύρια αιτία θανάτου στους άνδρες. Ο σολομός και τα ψάρια γενικά, είναι πλούσια και σε άπαχη πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη για την αύξηση της μυικής μάζας. Η κατανάλωση ψαριών δύο φορές την εβδομάδα καλύπτει τις ανάγκες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ψευδάργυρο και σίδηρο, μειώνοντας ταυτόχρονα την πρόσληψη πρωτεϊνών από λιγότερο υγιεινές τροφές, όπως το κόκκινο κρέας και τα επεξεργασμένα παράγωγα κρέατος.

Σπανάκι: Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία. Σε σύγκριση με τα άλλα φυλλώδη λαχανικά, το σπανάκι έχει πιο ήπια γεύση, γεγονός που το καθιστά πιο ελκυστικό για όσους αποφεύγουν τις πικρές ή έντονες γεύσεις. Είναι πλούσιο σε καροτενοειδή όπως βήτα-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι αυτές οι φυτικές ενώσεις μπορεί να σταματήσουν την ανάπτυξη καρκίνου. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη βοηθούν επίσης στην προστασία της όρασης από το μπλε φως που εκπέμπει το κινητό, το tablet και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Μελέτη σε ηλικιωμένους έδειξε ότι μία μερίδα σπανάκι καθημερινά επιβραδύνει τη νοητική εξασθένιση και όσοι το τηρούσαν είχαν γνωστικές ικανότητες ανάλογες με όσους ήταν 11 χρόνια νεότεροι.

Ξηροί καρποί: Η προσθήκη ξηρών καρπών στη διατροφή των ανδρών αυξάνει τις σεξουαλικές επιδόσεις τους. Ισπανική μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες που έτρωγαν ξηρούς καρπούς είχαν περισσότερη όρεξη για σeξ, καλύτερους οργασμούς και καλύτερη ποιότητα σπέρματος. Η αιτία πιστεύεται ότι είναι τα καλά λιπαρά και τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν οι ξηροί καρποί.

Ενταμάμε: Ο καρκίνος του προστάτη είναι η δεύτερη πιο κοινή μορφή καρκίνου στους άνδρες. Πρόσφατη μετα-ανάλυση διαπίστωσε ότι τα προϊόντα σόγιας όπως το ενταμάμε (άγουρα φασόλια σόγιας, τα οποία βράζονται ή μαγειρεύονται στον ατμό και σερβίρονται με λίγο θαλασσινό αλάτι), συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του προστάτη. Ένα φλιτζάνι ενταμάμε δίνει 11 γραμμάρια πρωτεϊνών, 5 γραμμάρια φυτικών ινών και ικανοποιητικές ποσότητες μαγνησίου, φολικού οξέος, σιδήρου και καλίου.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

7 σημάδια που σου δίνει το σώμα σου όταν πέσουν τα οιστρογόνα σου

Food Πριν 6 μέρες

Πώς θα καταλάβετε πως κάτι δεν πάει καλά με τα οιστρογόνα σας;

Το πρωινό τρικ των 5 δευτερολέπτων που οι ειδικοί λένε ότι αλλάζει τη διάθεσή σου αμέσως

Food

Αυτό που βιώνετε τα πρώτα λεπτά μετά το ξύπνημα επηρεάζει την ψυχή και τη διάθεσή σας

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Food Πριν 4 εβδομάδες

Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί

Food Πριν 4 εβδομάδες

Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες

Tραγανά καλαμαράκια χωρίς να τηγανίσετε

Food Πριν 4 εβδομάδες

Τα πιο τραγανά και νόστιμα καλαμαράκια χωρίς λάδια που θα φτιάχνετε συνέχεια

Σώσε τα μαλλιά σου από την ψαλίδα με 4 κινήσεις

Food Πριν 4 εβδομάδες

H συνέπεια είναι το κλειδί

Φτιάξτε φανταστικές λαγάνες στο σπίτι, σαν φούρναρης

Food Πριν 5 εβδομάδες

Τραγανές από έξω και αφράτες από μέσα - Εγγυημένη Συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα

Οι καλύτεροι υδατάνθρακες για να φάτε και να χάσετε βάρος, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Food Πριν 5 εβδομάδες

Οι υδατάνθρακες δεν είναι κακοί - το σώμα σας τους χρειάζεται και θα μπορούσαν να είναι το καλύτερο είδος τροφής για απώλεια βάρους

Οι micro mini‑τσάντες είναι επίσημα ξεπερασμένες: Τι φοράμε αντ `αυτού το 2024

Food Πριν 5 εβδομάδες

Διάσημοι οίκοι όπως οι Bottega Venetta, Victoria Beckham και Ferragamo αφήνουν την εξαιρετικά μικροκαμωμένη τσάντα στην άκρη

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.