Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Η τραγική ιστορία του του Έλληνα «Χάνιμπαλ» της Αυστραλίας

Η τραγική ιστορία του του Έλληνα «Χάνιμπαλ» της Αυστραλίας

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση 10/7/2020 | 00:15

Ο Τζέιμς-Σπυρίδων Βλασσάκης, καταδικασμένος σε ισοβία, υπήρξε ένας από τους πιο φρικιαστικούς δολοφόνους της ιστορίας και έδρασε στην Αυστραλία. Αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος το 2025, όταν θα είναι 46 ετών.

Συνεργοί στα αποτρόπαια εγκλήματα του, άλλοι δυο άντρες και η μητέρα του. Οι δολοφονίες του σόκαραν την Αυστραλία, ενώ ο ίδιος δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι κάποιες φορές όταν αυτός σκότωνε κάποιον, οι άλλοι της συμμορίας των έτρωγαν. Βέβαια οι συνεργοί του, δήλωσαν ότι κάποιες φορές έτρωγε και αυτός μαζί τους.

Μάλιστα η ιστορία του Βλασσάκη έγινε ταινία και προβλήθηκε στην Αυστραλία πριν από λίγα χρόνια. Το «Snowtown» έκανε εντύπωση και στο φεστιβάλ των Καννών, το 2016.

Η αρχή της τραγικής ιστορίας

Ο Βλασσάκης γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε στην Αδελαΐδα. Σε ηλικία 7 ετών έχασε τον πατέρα του, ενώ η μητέρα του αδιαφορούσε πολύ για αυτόν. Λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα του όμως, ένα τραγικό γεγονός τον σημάδεψε και δυστυχώς τον οδήγησε σε αυτό που έγινε αργότερα. Σε ηλικία 13 ετών έπεσε θύμα βιασμού από τον ετεροθαλή αδερφό του.

Μετά από έναν χρόνο γνώρισε τον συνεργό του, Τζον Μπάντινγκ, ο οποίος βρέθηκε στην Αδελαΐδα λόγω βλάβης του ατοκινήτου του. Εκεί γνώρισε την μητέρα του Βλασσάκη, Ελίζαμπεθ, με την οποία και παντρεύτηκε. Ο Μπάντινγκ κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Βλασσάκη, μιας και δήλωνε ορκισμένος εχθρός των ομοφυλόφιλων και των παιδόφιλων και όταν ο δεύτερος του εξομολογηθήκε τον βιασμό του, τον διαβεβαίωσε ότι θα έπαιρναν την εκδίκηση τους. Κάποιες μέρες μετά δε, ο Μπάντινγκ αποκάλυψε στον Βλασσάκη και την μητέρα του την εγκληματική του δράση, με αφορμή το επεισόδιο μιας τηλεοπτικής εκπομπής με τίτλο «Οι πιο καταζητούμενοι».

Στην συγκεκριμένη εκπομπή προβλήθηκε η υπόθεση δολοφονίας ενός άνδρα με το όνομα Κλίντον Τρεζίζ. Ο Μπάντινγκ παραδέχτηκε στην οικογένεια του ότι αυτή ήταν καλύτερη δολοφονία που είχε κάνει και ότι είχε σκοτώσει άλλους τέσσερις άνδρες γιατί ήταν ομοφυλόφιλοι. Μητέρα και γιος, αντί να φοβηθούν ενθουσιάζονται πολύ με τον δολοφόνο που έχουν στο σπίτι τους.

Σε ηλικία 14 ετών, ο Βλασσάκης είναι χρήστης ναρκωτικών ήδη εδώ και δυο χρόνια, διαπράττει και την πρώτη του δολοφονία, η οποία δεν είναι άλλη από εκείνη του ετεροθαλή αδερφού του, Τρόι Γουντ. Μαζί με τους γονείς του και έναν ακόμα άνδρα, τον βάζουν στην μπανιέρα και αρχίζουν τα βασανιστήρια. Πρώτα του έσπασαν τα δάχτυλα των ποδιών του και έπειτα ο τρίτος συνεργός τους, ανέβηκε επάνω του και χοροπηδούσε στα πνευμόνια του, μέχρι που τον σκότωσε.

Μετά τη δολοφονία, ακολούθησε δείπνο με τις σάρκες του θύματος, τις οποίες τηγάνισαν. Ο Έλληνας δολοφόνος αποκάλυψε στις αρχές ότι μόλις οι συνεργοί του του είπαν τι είχαν κάνει, ο ίδιος έκανε εμετό. Ακολούθησαν και άλλες δολοφονίες, ενώ για την κάθε μια είχαν και λύση για τα πτώματα. Τα θύματα διαμελίζονταν και τα κομμάτια τους έμπαιναν μέσα σε βαρέλια, τα οποία οι δολοφόνοι γέμιζαν με υδροχλωρικό οξύ και τα άφηναν στο έρημο θησαυροφυλάκιο μιας εγκαταλελειμμένης τράπεζας στην πόλη-φάντασμα Σνόουταουν. Μέχρι το 1999 η συμμορία συνέχισε ανενόχλητη το έργο της.

Το στοιχείο που έκανε τις αρχές να ανακαλύψουν την συμμορία, ήταν το προ-τελευταίο τους θύμα. Οι δράστες σκότωσαν τη γυναίκα του ενός από την ομάδα τους, της οποίας την εξαφάνιση δήλωσε ο αδερφός της και όχι ο σύζυγος της. Η αστυνομία ξεκίνησε να παρακολουθεί στενά τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας και τις τηλεφωνικές τους κλήσεις. Τελικά οι αστυνομικοί ανακάλυψαν οχτώ βαρέλια με κατακρεουργημένα πτώματα μέσα σε οξύ, στον χώρο που είχε νοικιάσει η μητέρα του Βλασσάκη.

Ο Βλασσάκης ήταν τότε μόλις 20 ετών και ήταν ο πρώτος που ομολόγησε τα φρικτά εγκλήματα της συμμορίας, φοβούμενος την πιθανότητα της θανατικής ποινής. Καταδικάστηκε σε τέσσερις φορές ισόβια και η μητέρα του πέθανε από καρκίνο μέσα στη φυλακή, που την κρατούσαν πριν την καταδίκη της.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ιστορική αλλαγή που θα δούμε στην Εθνική Γερμανίας μετά από 70 χρόνια

Πριν 6 μέρες

Τι αλλάζει στα Πάντσερ μετά από 70 χρόνια

Γιατί οι Ιρλανδοί πίνουν σαν να μην υπάρχει αύριο στην γιορτή του St. Patrick`s Day;

Πριν 1 εβδομάδα

Τι ακριβώς γιορτάζουν οι Ιρλανδοί;

Οι παλιές πολυκατοικίες της Αθήνας: Αυτή είναι η παλαιότερη της πόλης

Πριν 2 εβδομάδες

Κτίρια, στα οποία συνυπάρχει η αρχιτεκτονική, η ιστορία της πόλης και η καθημερινή ζωή

3 επικίνδυνα επαγγέλματα με υψηλές αμοιβές

Πριν 3 εβδομάδες

Και λίγα παίρνουν...

Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στην Ελλάδα του 2024

Πριν 3 εβδομάδες

Η ελληνική κοινωνία, με τις βαθιά ριζωμένες παραδόσεις και την πλούσια ιστορία της, επηρεάζει τις εμπειρίες και τους ρόλους των γυναικών.

Τι πραγματικά σημαίνει η φράση «δεν έχεις τσίπα» πάνω σου

Πριν 3 εβδομάδες

Είναι γνωστό πως οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Η Κίνα κατασκευάζει το βαθύτερο υπόγειο εργαστήριο στον κόσμο για τη μελέτη της σκοτεινής ύλης

Πριν 4 εβδομάδες

Είναι σχεδόν διπλάσιο από το μέγεθος του Εθνικού Εργαστηρίου Gran Sasso στην Ιταλία

Η κλοπή που έκανε διάσημη τη Mona Lisa: Πίστευαν πως την έκλεψε ο Picasso

Πριν 5 εβδομάδες

Είναι ίσως ο πιο γνωστός πίνακας στον κόσμο!

H βίλα της Avril Lavigne έχει την ωραιότερη θέα

Πριν 5 εβδομάδες

Aν θες μπορείς να την αγοράσεις

Ελληνικός καφές και αναμνήσεις σε παραδοσιακά καφενεία της χώρας

Πριν 6 εβδομάδες

Εκεί που σταμάτησε ο χρόνος

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.