Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Cuties: Σάλος με την ταινία που φέρεται να «προσδίδει σeξουαλικά χαρακτηριστικά» σε παιδιά

Cuties: Σάλος με την ταινία που φέρεται να «προσδίδει σeξουαλικά χαρακτηριστικά» σε παιδιά

Δημοσίευση 11/9/2020 | 11:22

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το αμφιλεγόμενο γαλλικό φιλμ «Cuties» που έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 9 Σεπεμβρίου. Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή ενός μικρού κοριτσιού από τη Σενεγάλη, που γίνεται μέλος μιας «χορευτικής ομάδας ελεύθερου πνεύματος» στο Παρίσι για να ξεφύγει από μια δυσλειτουργική οικογένεια.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Variety, πολλοί επικριτές της ταινίας θεωρούν ότι υπερβαίνει τα εσκαμμένα, καθώς απεικονίζει παιδιά με τρόπο σeξουαλικό, που δεν αρμόζει στην ηλικία τους.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, το hashtag #CancelNetflix ήταν Νο 1 στα αμερικανικά trends του Twitter την Πέμπτη. Οι επικρίσεις για το φιλμ είχαν ξεκινήσει ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, όταν κυκλοφόρησε το διαφημιστικό πόστερ του Cuties που απεικόνιζε τις νεαρές πρωταγωνίστριες με αποκαλυπτικά ρούχα και σε προκλητικές πόζες.

Η πλατφόρμα είχε ζητήσει συγγνώμη για την εν λόγω αφίσα, μέσω ενός εκπροσώπου που είχε δηλώσει στο Variety: «Λυπούμαστε πολύ για την ανάρμοστη εικόνα που χρησιμοποιήσαμε στην αφίσα για το "Mignonnes/Cuties". Δεν ήταν κατάλληλη ούτε αντιπροσωπευτική της γαλλικής ταινίας που προβλήθηκε πρώτη φορά στο Sundance. Ενημερώσαμε και τις εικόνες και την περιγραφή».

Oι αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την κυκλοφορία της αφίσας ήταν τόσο έντονες, που δημιουργηθηκε μια αίτηση στο Change.org ζητώντας από πελάτες της πλατφόρμας streaming να ακυρώσουν την συνδρομή τους, διαμαρτυρόμενοι για το «Cuties» και άλλο περιεχόμενο που «εκμεταλλεύεται παιδιά» και δημιουργεί ανατριχιαστικές τάσεις. Μέχρι στιγμής, πάνω από 600.000 άτομα έχουν υπογράψει την εν λόγω αίτηση.

Το «Cuties» της Γαλλίδα σκηνοθέτη Maïmouna Doucouré, έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ Sundance το 2019, κερδίζοντας μάλιστα ένα βραβείο. Η ταινία βασίστηκε σε ένα φιλμ μικρού μήκους της ίδιας δημιουργού, για ένα 8χρονο κορίτσι που γίνεται έξαλλο όταν ο πολύγαμος πατέρας του προσκαλεί τη νέα του νύφη στο διαμέρισμά τους στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την περιγραφή της ταινίας στο Sundance, πρόκειται για ένα φιλμ που απεικονίζει με επιδεξιότητα «τη νεανική ενέργεια και τα τρωτά σημεία των έφηβων κοριτσιών» και εξερευνά τις αδέξιες προσπάθειές τους και την ανυπομονησία τους να αναγνωριστούν ως σeξουαλικά όντα.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram
[ΠΗΓΗ]

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Δε θέλω να τον δω και δεν θέλω να έρθει στην εκπομπή μου»

Σήμερα

O παρουσιαστής δεν ξεκαθάρισε αν έκανε πλάκα ή αν μιλούσε σοβαρά - Δείτε το σχετικό βίντεο

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»

Σήμερα

«Έχω παρακολουθήσει σύντροφό μου με ταξί, είχα πληρώσει 50 ευρώ», είπε η Μέγκι Ντρίο

Κατερίνα Καινούργιου: «Η εταιρεία παραγωγής έχει πάρει μια απόφαση για τον Ανδρέα Μικρούτσικο»

Χτες

Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα γύρω από τη συνεργασία του Ανδρέα Μικρούτσικου με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

Κατερίνα Καινούργιου: «Είναι άσχημο αυτό που κάνουν στη Δανάη Μπάρκα»

Προχτές

Με αφορμή τα τηλεοπτικά σενάρια που αφορούν την Μαρία Μπακοδήμου

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.