Ποια η διαφορά ανάμεσα στο θαλασσινό αλάτι και το αλάτι που βάζουμε στο φαγητό
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 12/10/2020 | 00:02
Αλάτι το ένα αλάτι και το άλλο. Ποια η διαφορά;
Το θαλασσινό αλάτι παράγεται με τη διαδικασία εξάτμισης του θαλασσινού νερού (ή φυσικά, λίμνες αλμυρού νερού). Ανάλογα με την πηγή, αυτό αφήνει πολλά μέταλλα και στοιχεία. Αυτά τα μέταλλα προσθέτουν τελικά γεύση στο θαλασσινό αλάτι, καθώς και μια ποικιλία επιπέδων τραχύτητας.
Από την άλλη πλευρά, το επιτραπέζιο αλάτι είναι το αλάτι που προκύπτει μετά από επεξεργασία του φυσικού άλατος, για αφαίρεση προσμίξεων. Τα αποθέματα αλατιού είναι απομεινάρια του θαλασσινού νερού που έχουν στεγνώσει. Το επιτραπέζιο αλάτι είναι πολύ επεξεργασμένο (σε σύγκριση με το θαλασσινό αλάτι) και περιέχει ένα πρόσθετο που εξυπηρετεί το σκοπό της πρόληψης της συσσώρευσης. Περιέχει επίσης πρόσθετο ιώδιο.
Ακολουθήστε μας και στο InstagramΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ
Προχτές
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι
Συμπεριφορές που αποκαλύπτουν ότι κυνηγάς τα χρήματα περισσότερο απ`ό,τι θα έπρεπε
Προχτές
Είσαι όλο δουλειά και καθόλου παιχνίδι
Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί
Πριν 3 μέρες
Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες
Tραγανά καλαμαράκια χωρίς να τηγανίσετε
Πριν 5 μέρες
Τα πιο τραγανά και νόστιμα καλαμαράκια χωρίς λάδια που θα φτιάχνετε συνέχεια
Λόγοι που ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο
Πριν 1 εβδομάδα