Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Qantas: Επιβίβαση στο αεροπλάνο μόνο με εμβόλιο

Qantas: Επιβίβαση στο αεροπλάνο μόνο με εμβόλιο

Δημοσίευση 24/11/2020 | 10:00

Η Qantas σκοπεύει να επιμείνει στην άποψη πως όλοι οι επιβάτες των διεθνών πτήσεων θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, πριν επιβιβαστούν στα αεροπλάνα της.   

Ο Alan Joyce, διευθύνων σύμβουλος της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας, είπε πως πιστεύει ότι το εμβόλιο θα καταστεί «αναγκαιότητα» για διεθνή ταξίδια. 

«Κοιτάμε να αλλάξουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για τους διεθνείς ταξιδιώτες. Θα ζητήσουμε από τους επιβάτες να εμβολιαστούν πριν φτάσουν στο αεροσκάφος», δήλωσε ο Joyce στο Channel 9 της Αυστραλίας.   «Νομίζω ότι θα είναι κάτι συνηθισμένο (αν κρίνω από ) συζητήσεις με τους συναδέλφους μου σε άλλες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.   

Η Qantas είναι η πρώτη μεγάλη αεροπορική εταιρεία που τονίζει δημόσια ότι προτίθεται να αρνηθεί επιβίβαση σε ταξιδιώτη, που δεν έχει εμβολιαστεί. Επιδεικνύει έτσι μια κοινωνική υπεύθυνότητα που όλες θα όφειλαν να έχουν. Κράτη καλούνται να χρηματοδοτήσουν με τεράστια ποσά ακόμη και αεροπορικές εταιρείες που μέχρι χθες πλούτιζαν, συνεπώς, και η κοινωνία έχει ορισμένες απαιτήσεις στοιχειώδους υπευθυνότητας από τις εταιρείες αυτές, πολλές εκ των οποίων στην αιχμή της καλοκαιρινής περιόδου γέμιζαν όλα τα καθίσματα της οικονομικής θέσης, δίχως κενά και αποστάσεις, με επιβάτες που δεν είχαν καν θερμομετρηθεί και έβγαζαν τις μάσκες προκειμένου να φάνε το σνακ ή το γεύμα τους, δημιουργώντας μια πολύ επικίνδυνη ατμόσφαιρα.

Η πανδημία ώθησε την Αυστραλία να κλείσει τα σύνορά της σε μη κατοίκους της χώρας και η Qantas έχει αναστείλει όλες τις διεθνείς πτήσεις, εκτός από ένα βασικό πρόγραμμα προς τη Νέα Ζηλανδία. Η εταιρεία δεν αναμένεται να ξεκινήσει ξανά τις περισσότερες πτήσεις της πριν τα μέσα του επόμενου έτους.   Ωστόσο, οι ανακοινώσεις για την πορεία των εμβολίων τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν δημιουργήσει ελπίδες ότι τα διεθνή ταξίδια θα μπορούσαν να αρχίσουν να ανακάμπτουν το 2021. Την ίδια ώρα, όμως έχουν επίσης προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο επαλήθευσης της υγειονομικής κατάστασης των επίδοξων επιβατών.   

Τη Δευτέρα το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca έγιναν η τρίτη ομάδα που ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό τους για τον κορωνοϊό έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό σε δοκιμές του τελικού σταδίου.   

Ο David Powell, ιατρικός σύμβουλος του οργανισμού αεροπορικών εταιρειών Iata, δήλωσε ότι είναι «πολύ ισχυρή η πιθανότητα» οι χώρες να αρχίσουν να απαιτούν απόδειξη ταξιδιωτικής υγειονομικής κατάστασης από τους επιβάτες, ιδιαίτερα σε περιοχές με χαμηλή επιδημιολογική εικόνα, όπως η Αυστραλία.   

Θα ήταν κρίσιμο να μπορεί η εταιρεία να είναι σε θέση να έχει επαληθεύσιμες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας των επιβατών, δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα.   

Ο Tony Douglas, διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε στους Financial Times τον Σεπτέμβριο ότι οι θεωρήσεις υγείας που πιστοποιούν ότι οι επιβάτες είναι ασφαλείς για να πετάξουν, θα μπορούσαν να βοηθήσουν την αεροπορική βιομηχανία να ανακάμψει από την κρίση.   

Έκτοτε έχουν αναπτυχθεί πολλές ψηφιακές κάρτες υγείας, συμπεριλαμβανομένου του CommonPass που υποστηρίζεται από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.   Ωστόσο, δεδομένου ότι η αεροπορική βιομηχανία δεν αναμένει ότι θα είναι άμεσα διαθέσιμο ένα εμβόλιο μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, τα στελέχη βλέπουν τα τεστ στα αεροδρόμια ως το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση των ταξιδιών, πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί του πληθυσμού.   

Η Airlines for Europe, δήλωσε ότι, ενώ είναι «πολύ πιθανό» ότι θα απαιτηθούν διεθνή πρότυπα για την πιστοποίηση εμβολιασμών, η βιομηχανία «δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει τόσο πολύ».   

«Σε αυτό το στάδιο, η κύρια προτεραιότητά μας είναι η έγκριση ενός κοινού πρωτοκόλλου, η αναγνώριση των προτύπων για τα τεστ και των μέτρων για ταξίδια τόσο στην Ευρώπη όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε.   Η EasyJet είπε ότι δεν σχεδιάζει να ζητήσει από τους επιβάτες να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί πριν ταξιδέψουν, χωρίς να αιτιολογήσει την απόφασή της.   Η IAG και η Virgin Atlantic αρνήθηκαν να σχολιάσουν σχετικά, ενώ η Ryanair δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram
[ΠΗΓΗ]

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χαμός στη Βραζιλία: Γυναίκα πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα για να υπογράψει για δάνειο €3.000!

Χτες

«Θείε με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις. Δεν μπορώ να υπογράψω για σένα» ακούγεται να λέει η γυναίκα

Βραζιλία: Τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου... επειδή του δάγκωσε το δάχτυλο ενώ έκαναν σeξ

Προχτές

Ο δράστης ομολόγησε πως εκνευρίστηκε από το δάγκωμα στο δάχτυλο του χεριού του

Βρετανία: Πήραν «κατά λάθος» διαζύγιο ‑ Το τραγικό λάθος των δικηγόρων

Προχτές

Το διαζύγιο για το ζευγάρι στη Βρετανία που μετρούσε 21 χρόνια κοινής ζωής, οριστικοποιήθηκε 21 λεπτά αφού πραγματοποίησαν την αίτηση

Σάλος σε δίκη: Επιτέθηκε στον δολοφόνο της αδερφής του και τον ακινητοποίησαν με τέιζερ

Προχτές

Όλα έγιναν μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του δράστη

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Η Αμερική δεσμεύεται να στηρίζει την άμυνα του Ισραήλ, όχι επιθετικές ενέργειες κατά του Ιράν

Πριν 4 μέρες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συγκαλέσει συνόδο των G7 για μια διπλωματική απάντηση στην επίθεση του Ιράν

Παγκόσμιος συναγερμός για γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Πριν 4 μέρες

«Την αναχαιτίσαμε και είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο», ξεκαθαρίζει το Τελ Αβίβ

Δεκάδες drone πετούν από το Ιράν προς το Ισράηλ ‑ Είμαστε έτοιμοι, λέει ο Νετανιάχου

Πριν 5 μέρες

Την είδηση επιβεβαιώνει ο ισραηλινός στρατός - Προσπάθειες για να καταρριφθούν τα drone προτού φτάσουν στο Ισραήλ

Κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Η κατάληψη του πλοίου από το Ιράν και πώς φτάσαμε εκεί

Πριν 5 μέρες

«Μην το κάνετε» διαμηνύει ο Μπάιντεν - Τι περιμένει η Δύση

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Μόνος του έδρασε ο 40χρονος που μαχαίρωσε κόσμο στο εμπορικό κέντρο ‑ Δεν είχε τρομοκρατικό κίνητρο

Πριν 5 μέρες

Είναι η χειρότερη μαζική δολοφονία στην πολιτεία μετά τον εμπρησμό με τους 11 νεκρούς σε γηροκομείο το 2011

Νέα Υόρκη: 16χρονος επιτέθηκε σε 68χρονη ομογενή έξω από εκκλησία

Πριν 5 μέρες

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει μετά τη σύλληψή του

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.