Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Τι έκανε ο Τραμπ και κάποιοι χρήστες του Twitter μόλις έκλεισε ο λογαριασμός του

Τι έκανε ο Τραμπ και κάποιοι χρήστες του Twitter μόλις έκλεισε ο λογαριασμός του
@amyimazzone via Twenty20

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση 12/1/2021 | 00:25

Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο απομονώθηκε ακόμα περισσότερο. Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που υποστηρίζουν πως τις εκλογές του Νοεμβρίου δεν τις κέρδισε ο Μπάιντεν αλλά τις έχασε ο Τραμπ. Πράγματι, αν δει κάποιος τα κατορθώματά του ολόκληρη την τετραετία αλλά ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο, πολλές από τις ψήφους που πήγαν στον αντίπαλό του ήταν για να μην του δώσουν άλλη μια τετραετία.

Ο Τραμπ ουκ ολίγες φορές έδειξε να μην έχει σεβασμό για τίποτα. Ούτε για τη δημοκρατία, ούτε για την ίδια τη λογική. Αυτό έγινε και στις 6 Ιανουαρίου, όταν μετά τον εμπρηστικό λόγο του, μερικοί φανατισμένοι υποστηρικτές του που δεν πορεύονται με βάση την λογική, εισέβαλλαν σε ένα σύμβολο της δημοκρατίας. Κι εκεί που θα περίμενες να κάνει πίσω ακόμα κι ο Τραμπ, εκείνος χρησιμοποίησε το (πρώην) αγαπημένο του Twitter, λέγοντας στον κόσμο να πάει σπίτι του αλλά αφού πρώτα έγραψε «Αυτά είναι τα πράγματα που συμβαίνουν όταν μια ιερή σαρωτική νίκη στις εκλογές, στερείται από μεγάλους πατριώτες που τους έχουν φερθεί άσχημα και άδικα τόσον καιρό».

Το Twitter αποφάσισε πως δεν μπορούσε να πάει άλλο αυτή η ιστορία. Έδωσε διορία για να σβηστούν τρία tweets και την περασμένη Παρασκευή ανέστειλε μόνιμα τον προσωπικό του λογαριασμό, επειδή υπήρχε ο κίνδυνος να προχωρήσει «σε περαιτέρω υποκίνηση βίας» μέχρι την ορκωμοσία του νέου εκλεγμένου προέδρου. Στo τελευταίο του tweet, ο Τραμπ έγραψε πως δεν θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία του νέου Αμερικανού προέδρου.

Μετά την αναστολή του λογαριασμού του από το Twitter, ο Τραμπ προσπάθησε βέβαια να την παρακάμψει. Αρχικά ανέβασε τρία tweets χρησιμοποιώντας το επίσημο προφίλ της αμερικανικής προεδρίας. Εκεί κατηγόρησε το Twitter για «απαγόρευση της ελευθερίας του λόγου», αγνοώντας πως η ελευθερία του λόγου έχει ως όριο την ρητορική μίσους και την υποκίνηση της βίας. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να επιδειχθεί όπως πάντα, ανέφερε πως συζητάει με άλλες πλατφόρμες και πως θα κάνει μια μεγάλη ανακοίνωση σύντομα. Για να ολοκληρώσει με ένα τρίτο tweet, που έλεγε ότι μπορεί να φτιάξει και την δική του πλατφόρμα.

Τα συγκεκριμένα tweets διαγράφηκαν σχεδόν αμέσως. Αλλά ο Τραμπ δεν σταμάτησε εκεί. Χρησιμοποίησε έναν ακόμα λογαριασμό, εκείνον που χρησιμοποιούσε η στενή ομάδα συνεργατών του για την προεκλογική του καμπάνια, με όνομα χρήστη Team Trump. Εκεί ανέβασε ακριβώς τα ίδια τρία tweets που είχε ανεβάσει στον λογαριασμό της προεδρίας, με τον λογαριασμό να διαγράφεται επίσης.

Οι χρήστες του Twitter από την άλλη, πήραν τα νέα πολύ καλύτερα από τον ίδιο. Τα hashtags #TrumpBanned και #ThankYouTwitter, έγιναν πολύ γρήγορα trends στην πλατφόρμα, με πολλά tweets χρηστών να απευθύνονται σαρκαστικά στον απερχόμενο πρόεδρο.

Περισσότερο αυτό έγινε από έναν σατιρικό λογαριασμό με το όνομα John Barron. Ο Τραμπ υποτίθεται ότι... μεταμφιέστηκε για να μπερδέψει το Twitter, έχοντας μόνο ένα μουστάκι. Στην cover photo έχει τα αγαπημένα του Mc Donald’s ενώ στην περιγραφή γράφει «Δεν είμαι ο Ντόναλντ Τραμπ. Είμαι εδώ για να κάνω φίλους και την Αμερική μεγάλη ξανά». Ο λογαριασμός είναι ενεργός μόλις μερικές ημέρες ανεβάζοντας σατιρικά tweets για τον πρόεδρο και έχει ήδη φτάσει τους 435 χιλιάδες ακόλουθους.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί οι Ιρλανδοί πίνουν σαν να μην υπάρχει αύριο στην γιορτή του St. Patrick`s Day;

Πριν 1 εβδομάδα

Τι ακριβώς γιορτάζουν οι Ιρλανδοί;

Οι παλιές πολυκατοικίες της Αθήνας: Αυτή είναι η παλαιότερη της πόλης

Πριν 2 εβδομάδες

Κτίρια, στα οποία συνυπάρχει η αρχιτεκτονική, η ιστορία της πόλης και η καθημερινή ζωή

3 επικίνδυνα επαγγέλματα με υψηλές αμοιβές

Πριν 3 εβδομάδες

Και λίγα παίρνουν...

Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στην Ελλάδα του 2024

Πριν 3 εβδομάδες

Η ελληνική κοινωνία, με τις βαθιά ριζωμένες παραδόσεις και την πλούσια ιστορία της, επηρεάζει τις εμπειρίες και τους ρόλους των γυναικών.

Τι πραγματικά σημαίνει η φράση «δεν έχεις τσίπα» πάνω σου

Πριν 3 εβδομάδες

Είναι γνωστό πως οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Η Κίνα κατασκευάζει το βαθύτερο υπόγειο εργαστήριο στον κόσμο για τη μελέτη της σκοτεινής ύλης

Πριν 4 εβδομάδες

Είναι σχεδόν διπλάσιο από το μέγεθος του Εθνικού Εργαστηρίου Gran Sasso στην Ιταλία

H βίλα της Avril Lavigne έχει την ωραιότερη θέα

Πριν 5 εβδομάδες

Aν θες μπορείς να την αγοράσεις

Ελληνικός καφές και αναμνήσεις σε παραδοσιακά καφενεία της χώρας

Πριν 6 εβδομάδες

Εκεί που σταμάτησε ο χρόνος

Η σκληρή αλήθεια της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου

Πριν 6 εβδομάδες

Και ενδιαφέροντα facts για τις 14 Φεβρουαρίου

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.