Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Τι αλλάζει στον κόσμο της εργασίας: Tα apps, οι δεξιότητες και η νέα κουλτούρα

Τι αλλάζει στον κόσμο της εργασίας: Tα apps, οι δεξιότητες και η νέα κουλτούρα
@fauxels

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 12/1/2021 | 14:06

Ο κόσμος της εργασίας κατακλύζεται από κύματα αλλαγών.

Ορισμένα είναι τεράστια και ορατά - όπως τα άλματα στην τηλεργασία και την τεχνητή νοημοσύνη ή την άνοδο των τεχνολογιών «κάνοντας το οτιδήποτε από οπουδήποτε». Άλλες ιδέες μόλις αρχίζουν να εμφανίζονται - όπως η παρακολούθηση του περιεχομένου για διασφάλιση της σωστής ισορροπίας των φύλων ή επανεξέταση του σχεδιασμού γραφείων για την καλύτερη ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος.

@fauxels

Πίσω από όλα είναι οι άνθρωποι των οποίων οι ιδέες και οι στάσεις έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μας. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Η τηλεργασία και η παραμονή λιγότερο στο γραφείο έδωσε εξαιρετικά δείγματα σε πολλούς υπαλλήλους. Η δυνατότητα να είσαι στον εργασιακό χώρο τόσο όσο θέλεις, απογείωσε την παραγωγικότητα σε πολλές εταιρείες. Η απομακρυσμένη εργασία είναι ιδανική σε πολλές περιπτώσεις. Ίσως η εργασία στο γραφείο όσο θέλει ο εργαζόμενος - θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερη.

Νέα apps που σώζουν τη μέρα, έχουν βοηθήσει εκατομμύρια εργαζόμενους να οργανώσουν τη μέρα τους, να υπολογίζουν τις ώρες εργασίας τους και να γλιτώνουν χρόνο. Οι εφαρμογές αυτές μπορούν να κάνουν τα πάντα, από το να οργανώνουν έγγραφα έως να παραγγέλνουν φαγητό για σένα και αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ζουν και δραστηριοποιούνται.

Το autocomplete, έχει λάβει μεγάλη προώθηση στις εταιρείες. Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να πει αυτό που θέλουμε να πούμε καλύτερα και πιο γρήγορα από ό,τι μπορούμε οι ίδιοι; Και άραγε μπορούμε να εμπιστευόμαστε την τεχνολογία για να γράφει τα email μας για εμάς;

Η αυτοματοποιημένη πρόσληψη - και επίσης και οι απολύσεις είναι επίσης ένα απίστευτο τεχνολογικό επίτευγμα που όμως είναι και ταυτόχρονα τρομακτικό.
Το σύστημα αυτό μπορεί να ελέγξει την αίτηση εργασίας σας - να τσεκάρει το προφίλ σας online, την ανάλυση των εκφράσεων του προσώπου σας και πολλά άλλα πριν εγκρίνει την αίτηση. Εάν οι αλγόριθμοι μπορούν να σας προσλάβουν, φαίνεται ότι μπορούν επίσης να σας απολύσουν. Τα αυτοματοποιημένα συστήματα παρακολουθούν ήδη την παραγωγικότητα των εργαζομένων σε μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon και μια πρόσφατη έρευνα σχετικά με πρακτικές στις αποθήκες του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου διαπίστωσε ότι προειδοποιήσεις για χαμένους στόχους και ακόμη και απολύσεις... δημιουργήθηκαν αυτόματα.

Flo Dahm

Το biohacking στη Silicon Valley δίνει και παίρνει ανάμεσα σε εκείνους που είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικοί, και φαίνεται ότι θα κάνουν οτιδήποτε για να αποκτήσουν ένα εξτρα πλεονέκτημα. Ορισμένοι καταφεύγουν στο «βιολογικό χάκινγκ», ελπίζοντας ότι θα βελτιώσει την παραγωγικότητά τους με διάφορες δίαιτες και διατροφές, ακόμη και αν η εγκυρότητα αυτών των προσεγγίσεων δεν είναι αποδεδειγμένη.

Τέσσερις μέρες δουλειά και μετά ξεκούραση. Οι εργαζόμενοι θέλουν μικρότερες εβδομάδες εργασίας. Οι εργοδότες θέλουν πιο ευτυχισμένους, υγιέστερους και πιο παραγωγικούς εργαζομένους. Είναι η τετραήμερη εβδομάδα εργασίας κερδοφόρα; Ναι! Η ιδέα είναι δημοφιλής στους εργαζόμενους. 81% αυτών που ερωτήθηκαν από το Συνέδριο Συνδικάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο θέλουν μικρότερες εβδομάδες εργασίας. Σε ορισμένες εταιρείες που έχουν δοκιμάσει την εβδομάδα τεσσάρων ημερών, οι εργαζόμενοι με μεγαλύτερα Σαββατοκύριακα είναι λιγότερο αγχωμένοι αλλά εξίσου παραγωγικοί (ή ακόμη περισσότερο). Οι πιο χαρούμενοι εργαζόμενοι μεταφράζονται σε λιγότερες άδειες, λιγότερες ασθένειες, καθώς και σε πιο ικανοποιημένους πελάτες.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η σκηνοθέτις που έκανε φεμινιστικό ποpνό και κατέρριψε τα στερεότυπα

Πριν 4 μέρες

Πρωτοπόρος, φεμινίστρια, κινηματογραφίστρια

Το λάθος που κάνουν όλοι και καταστρέφουν το αυτοκίνητό τους

Πριν 1 εβδομάδα

Δες πως καταστρέφεται η μίζα

Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στην Ελλάδα του 2024

Πριν 1 εβδομάδα

Η ελληνική κοινωνία, με τις βαθιά ριζωμένες παραδόσεις και την πλούσια ιστορία της, επηρεάζει τις εμπειρίες και τους ρόλους των γυναικών.

Τι πραγματικά σημαίνει η φράση «δεν έχεις τσίπα» πάνω σου

Είναι γνωστό πως οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το αρχαιότερο καφενείο της Ελλάδας

Πριν 3 εβδομάδες

Στέκι των Παπαδιαμάντη, Βάρναλη και Δελμούζου

Η κλοπή που έκανε διάσημη τη Mona Lisa: Πίστευαν πως την έκλεψε ο Picasso

Πριν 3 εβδομάδες

Είναι ίσως ο πιο γνωστός πίνακας στον κόσμο!

Η σκληρή αλήθεια της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου

Πριν 5 εβδομάδες

Και ενδιαφέροντα facts για τις 14 Φεβρουαρίου

Πού ξόδεψε 140.000 ευρώ o Kιμ Γιονγκ Ουν την ώρα που «ο λαός του υποφέρει από φτώχεια»

Πριν 5 εβδομάδες

Τι είναι η Ομάδα Ευχαρίστησης που έχουν οργανώσει

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.