Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Τραμπ: Έφαγε αποκλεισμό και απο το Youtube

Τραμπ: Έφαγε αποκλεισμό και απο το Youtube

Δημοσίευση 13/1/2021 | 08:16

Ένα νέο χτύπημα δέχεται ο Ντόναλντ Τραμπ λίγο μετά τα άγρια επεισόδια στο Καπιτώλιο, αφού μετά την αναστολή λειτουργίας του λογαριασμού του στο Twitter, πλέον το ίδιο συμβαίνει και στο επίσημο κανάλι του στο Youtube.

Η απόφαση αυτή έρχεται, καθώς όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ο απερχόμενος πρόεδρος παραβιάζει τις πολιτικές της πλατφόρμας, αφού σε πρόσφατο βίντεο που μεταδόθηκε από το Youtube, όπως αναφέρει το CNN, υποκινούσε σε βία, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως σε μία εβδομάδα από σήμερα, ως είθισται η εταιρεία θα εξετάσει ξανά την υπόθεση.

Πρόκειται για ένα πλήγμα για τον Τραμπ όσον αφορά την πρόσβασή του στην δημόσια συζήτηση αφού το Youtube αποτελούσε το μοναδικό μέσο που του είχε απομείνει μετά την αναστολή του λογαριασμού του στο Facebook και το «μαύρο» στο Twitter.

«Μετά από προσεκτική αναθεώρηση και υπό το φως των ανησυχιών σχετικά με τις συνεχιζόμενες παρακινήσεις σε βία, καταργήσαμε νέο περιεχόμενο που μεταφορτώθηκε στο κανάλι Donald J. Trump και εκδώσαμε προειδοποίηση για παραβίαση των πολιτικών μας για υποκίνηση βίας», δήλωσε εκπρόσωπος του YouTube.

«Ως αποτέλεσμα, βάσει του συστήματος προειδοποιήσεων, το κανάλι δεν επιτρέπεται πλέον να ανεβάζει νέα βίντεο ή ζωντανές ροές για τουλάχιστον επτά ημέρες - κάτι που μπορεί να παραταθεί», αναφέρεται στην ίδια δήλωση. Το YouTube είπε επίσης ότι θα κάνει το επιπλέον βήμα της απενεργοποίησης σχολίων κάτω από βίντεο στο κανάλι του Trump. Προς το παρόν ο λογαριασμός είναι προσβάσιμος ωστόσο δεν υπάρχει η δυνατότητα για τους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ να ενημερώνουν με νέα βίντεο.

Νέες αμφιλεγόμενες δηλώσεις Τραμπ: Δεν κινδυνεύω εγώ από την 25η τροπολογία αλλά ο Μπάιντεν

Σε δηλώσεις του από το Τέξας, το οποίο επισκέφθηκε για την επιθεώρηση του συνοριακού τείχους και αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση, ο Τραμπ τοποθετήθηκε επί της πρότασης παραπομπής, σημειώνοντας ότι ότι η 25η τροπολογία δεν θα χρησιμοποιηθεί για να απομακρύνει εκείνον, αλλά θα μπορούσε να λειτουργήσει κατά του διαδόχου του. Το νέο μήνυμα Τραμπ θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως απειλή κατά του Μπάιντεν. Με το γνωστό του εμπρηστικό ύφος τόνισε ακόμη τα εξής: «Η ελευθερία της έκφρασης βρίσκεται υπό πολιορκία. Η 25η τροπολογία δεν με τρομάζει, θα λειτουργήσει όμως ενάντια στον Τζο Μπάιντεν, θα κυνηγά εκείνον και την ηγεσία του».

4.000 οπλισμένοι «πατριώτες» θέλουν να περικυκλώσουν το Καπιτώλιο

Την ίδια ώρα σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις ασφαλείας στις ΗΠΑ σε όλες τις Πολιτείες αφού όπως έχει προειδοποιήσει το FBI υπάρχει ανησυχία για ένοπλες εξεγέρσεις σε κάθε γωνιά της χώρας την ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν από υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Χιλιάδες ένοπλοι εξτρεμιστές που υποστηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζουν να περικυκλώσουν το Καπιτώλιο ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με ένα μέλος του Κογκρέσου που ήταν μεταξύ αυτών που ενημερώθηκαν αργά τη Δευτέρα σχετικά με μια σειρά νέων απειλών εναντίον των νομοθετών και του ίδιου του Καπιτωλίου.

«Μιλούσαν για 4.000 ένοπλους "πατριώτες" που θα περιβάλλουν το Καπιτώλιο και θα αποτρέψουν την είσοδο οποιουδήποτε Δημοκρατικού» δήλωσε στο CNN o Δημοκρατικός Κόνορ Λάμπ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Τραμπ κατηγορεί τους αντιφασίστες

Και όλα αυτά, την ώρα που ο απερχόμενος πρόεδρος αρνείται να αποδεχθεί πως υποκίνησε τα επεισόδια βίας στο Καπιτώλιο ενώ υποστηρίζει πως οι εισβολείς δεν είναι οπαδοί του αλλά μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.

Ο ισχυρισμός του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου έγινε σε κατ' ιδίαν συζήτηση σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios.com την ώρα που μέρες μετά τα άγρια επεισόδια που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων συνεχίζουν να έρχεται στο φως της δημοσιότητας οπτικοακουστικό υλικό που δείχνει τους εισβολείς να φέρουν σημαίες του Ντόναλντ Τραμπ και να φωνάζουν το όνομά του.

Όλα αυτά, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος είναι πλέον αντιμέτωπος με την διαδικασία παραπομπής του, η οποία ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην καθαίρεσή του. Η αποκάλυψη του ισχυρισμού του Ντόναλντ Τραμπ αφορά τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων, Κέβιν Μακάρθι σύμφωνα με το Axios.com επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με τον εν λόγω ιστότοπο, ο Μακάρθι δεν ήθελε ούτε να ακούσει: αντέταξε ότι ασφαλώς δεν εισέβαλαν μέλη του αντιφασιστικού κινήματος, αλλά υποστηρικτές του προέδρου («MAGA people», όπως το έθεσε), επιμένοντας «ξέρω. Ήμουν εκεί». Ο αμερικανός πρόεδρος από την άλλη και Ρεπουμπλικάνοι σύμμαχοί του χαρακτήρισαν επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα «τρομοκρατική οργάνωση» το αμερικανικό αντιφασιστικό κίνημα.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram
[ΠΗΓΗ]

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Χτες

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Χτες

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

Μπουνιές για μια selfie! Τουρίστες έστησαν καβγά σε υψόμετρο 4.680 μέτρων

Προχτές

Tουρίστες προσπαθούσαν να φτάσουν στην άκρη πλατώματος για να έχουν το καλύτερο δυνατό φόντο για τη selfie τους

Γεωργία – Ελλάδα: Αποκλείστηκε η Εθνική

Πριν 3 μέρες

«Έσβησε» το όνειρο στα πέναλτι

Γιατί έπεσε στην Francis Scott Key Bridge το φορτηγό πλοίο: Νέο βίντεο από την κατάρρευσή της σε 4 δευτερόλεπτα

Πριν 3 μέρες

Αγωνία για 20 εργάτες που βρέθηκαν στο νερό μετά την κατάρρευση της γέφυρας

Ένας 15χρονος έσωσε πάνω από 100 άτομα κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα

Πριν 4 μέρες

«Είχαμε μια ενημέρωση πριν από μια εβδομάδα για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση επίθεσης. Έτσι, ήμουν προετοιμασμένος για αυτό»

Σκληρές εικόνες από άγρια βασανιστήρια στους συλληφθέντες για το μακελειό στη Μόσχα με ηλεκτροσόκ και κόψιμο αυτιών

Πριν 4 μέρες

Η μέθοδος Ταπίκ και τα σενάρια για σκόπιμη διαρροή των ντοκουμέντων

F1, Αυστραλία: Ο Σάινθ νίκησε και έσπασε τη μονοκρατορία του Φερστάπεν

Πριν 5 μέρες

Ο Κάρλος Σάινθ έδωσε στη Ferrari την πρώτη φετινή της νίκη με τον Σαρλ Λεκλέρ να συμπληρώνει το 1-2

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Βίντεο από την αιματηρή επίθεση δημοσίευσε το ISIS

Πριν 5 μέρες

Στο βίντεο, διάρκειας 1 λεπτού και 31 δευτερολέπτων, καταγράφονται πολύ σκληρές εικόνες μέσα στο Crocus City Hall

Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Γκέργκι Γκόρο

Πριν 6 μέρες

Πρόκειται για τον δήμαρχο που όρισε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.