Ποιος τρόπος μαγειρέματος μας προστατεύει από καρκινογόνες ουσίες
Photo by Daria Shevtsova from Pexels
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση 19/1/2021 | 10:51
Οι γιατροί επιμένουν ότι πρέπει να αποφεύγουμε το καλοψημένο κρέας και ειδικά το καμμένο κρέας που έχει γίνει μαύρο ή σκούρο καφέ.
Το κρέας που έχει ψηθεί υπερβολικά είναι επικίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου, καθώς απελευθερώνονται ουσίες που είναι βλαβερές για τον οργανισμό μας.
Ισχύει τόσο για τη σχάρα και τα κάρβουνα όσο και για το τηγάνι. Στο τηγάνισμα το κρέας και οι βλάβες που μας προκαλεί επιβαρύνονται όταν δεν μαγειρεύονται σε ελαιόλαδο και ειδικά αν το λάδι είναι ξαναχρησιμοποιημένο, πρακτική που εφαρμόζεται σε ταχυφαγεία.
Ο τρόπος για να μειώσετε τις καρκινογόνες ουσιες που εκλύονται κατά το ψήσιμο, είναι να γυρνάτε αρκετά συχνά το κρέας και από τις δύο μεριές, όπως επίσης έχει αποδειχθεί ότι όσο πιο υγρό είναι το κρέας τόσο λιγότερο επιβλαβές είναι.
Για αυτό συνίσταται το μαρινάρισμα, όπως επίσης και κατά τη διάρκεια του ψησίματος να το ενυδατώνετε συχνά.
Ακολουθήστε μας και στο InstagramΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
7 σημάδια που σου δίνει το σώμα σου όταν πέσουν τα οιστρογόνα σου
Πριν 5 μέρες
Πώς θα καταλάβετε πως κάτι δεν πάει καλά με τα οιστρογόνα σας;
Γυναίκες από XS εως XL δοκιμάζουν το ίδιο μαύρο φόρεμα, κι αυτό είναι το αποτέλεσμα
Πριν 6 μέρες
Κάποια ρούχα απλά είναι τέλεια σε όλες
Το πρωινό τρικ των 5 δευτερολέπτων που οι ειδικοί λένε ότι αλλάζει τη διάθεσή σου αμέσως
Πριν 6 μέρες
Αυτό που βιώνετε τα πρώτα λεπτά μετά το ξύπνημα επηρεάζει την ψυχή και τη διάθεσή σας
Βάλε στη διατροφή σου αυτό τον ξηρό καρπό: Δημιουργεί λαμπερό δέρμα και βελτιώνει τη μνήμη
Πριν 1 εβδομάδα
Ιδανικά βάλτο και κάθε μέρα στη διατροφή σου
Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ
Πριν 3 εβδομάδες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι
Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί
Πριν 4 εβδομάδες
Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες
Tραγανά καλαμαράκια χωρίς να τηγανίσετε
Πριν 4 εβδομάδες
Τα πιο τραγανά και νόστιμα καλαμαράκια χωρίς λάδια που θα φτιάχνετε συνέχεια
Φτιάξτε φανταστικές λαγάνες στο σπίτι, σαν φούρναρης
Πριν 5 εβδομάδες
Τραγανές από έξω και αφράτες από μέσα - Εγγυημένη Συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα
Οι καλύτεροι υδατάνθρακες για να φάτε και να χάσετε βάρος, σύμφωνα με τους διαιτολόγους
Πριν 5 εβδομάδες
Οι υδατάνθρακες δεν είναι κακοί - το σώμα σας τους χρειάζεται και θα μπορούσαν να είναι το καλύτερο είδος τροφής για απώλεια βάρους
Οι micro mini‑τσάντες είναι επίσημα ξεπερασμένες: Τι φοράμε αντ `αυτού το 2024
Πριν 5 εβδομάδες