Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

H δημοσιογράφος που έγινε δήμαρχος στην Κίνα σε μια νύχτα

H δημοσιογράφος που έγινε δήμαρχος στην Κίνα σε μια νύχτα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 25/1/2021 | 00:01

Όταν η συντάκτης του Lonely Planet από το Λονδίνο, Megan Eaves, έλαβε ένα email που την καλούσε να γίνει δήμαρχος του Danzhai, νόμιζε ότι ήταν απάτη! 

H αγαπημένη μου ιστορία για όταν δεν έχω να πω σε μια συγκέντρωση ή ένα πάρτι, είναι η ιστορία του πώς έγινα δήμαρχος ενός μικρού κινεζικού χωριού.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 2019. Καθόμουν στο γραφείο του Lonely Planet στο Λονδίνο, κοιτάζοντας τα εισερχόμενά μου, όταν εμφανίστηκε ένα email με μια πιο ασυνήθιστη πρόταση. Ήταν από τον υπεύθυνο παγκόσμιων επικοινωνιών στο Wanda Group - έναν άνθρωπο με το όνομα Yang - που ρώτησε αν θα με ενδιέφερε να έρθω στην Κίνα για να είμαι ο δήμαρχος του Danzhai, ένα μικρό χωριό στην επαρχία Guizhou. "Μα πού το σκέφτηκαν" είπα από μέσα μου. "Φοβερό". Φυσικά πίστευα ότι είναι chain mail.

Tο Guizhou είναι ένα από αυτά τα μέρη που δεν ξέρεις καν κατά πού βρίσκεται. Οι επιχειρηματικές επενδύσεις με την πάροδο των ετών ήταν αραιές λόγω του ορεινού εδάφους του και συχνά παραβλέπεται από τους ταξιδιώτες, οι οποίοι τείνουν να επιλέξουν το γνωστό τοπίο του ποταμού Li, ή τη Γιουνάν.

Η πρόσκληση του Γιανγκ αποδείχτηκε πραγματική, και ένα φωτεινό πρωί του Απριλίου προσγειώθηκα στα μέρη τους.

Ο Yang μου είπε ότι δούλευε ως παραγωγός για το NPR και το BBC, αλλά μετακόμισε στη Wanda το 2018. Είπε ότι ήταν πολύ ευχάριστο να συμμετέχει σε ένα έργο όπως αυτό στο Danzhai επειδή ένιωθε ότι έκανε μια απτή διαφορά στο πώς ζουν οι άνθρωποι.

Αλλά να σας εξηγήσω περισσότερα. Το 2015, ο Όμιλος Wanda δημιούργησε το Danzhai Wanda Village, ένα πρόγραμμα εξάλειψης της φτώχειας που βασίζεται στον τουρισμό, στην αγροτική κομητεία Danzhai, στο κέντρο της Guizhou, από τον δισεκατομμυριούχο φιλάνθρωπο Wang Jianlin. Οι δραστηριότητές του ομίλου του καλύπτουν ακίνητα, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τεχνολογία και πολιτισμό. Εάν έχετε πάει στις ταινίες στην Κίνα, πιθανότατα ήσασταν σε ένα Wanda Cinema.

Ένα τουριστικό χωριό χτίστηκε με το τοπικό αρχιτεκτονικό στυλ Miao, άνοιξε μια επαγγελματική σχολή και δημιουργήθηκαν σχέδια υποστήριξης για επιχειρηματίες και τεχνίτες.

Ο Γιανγκ μου είπε ότι η εταιρική κοινωνική ευθύνη (CSR) ήταν ένα μεγάλο μέρος της αποστολής της Wanda από την αρχή της. Η Wanda τα πέντε πρώτα μόλις χρόνια από τη δημιουργία του χωριού Danzhai Wanda, «συνέβαλε σε ετήσια αύξηση του ΑΕΠ 1,2% σε ολόκληρη την κομητεία Danzhai, δημιουργώντας συνολικά φορολογικά έσοδα 270 εκατομμυρίων γιουάν. Και τώρα πάμε στο κομμάτι των δημάρχων.

Η πρωτοβουλία Rotating Mayor υπήρξε τεράστιο μέρος της επιτυχίας του Danzhai. Δημιουργήθηκε το 2017, και το αρχικό σχέδιο ήταν να προσλάβει 52 άτομα που πιστεύει σε αυτά και που μπορούν με τις γνώσεις τους να βάλουν ένα λιθαράκι για την εξέλιξη της περιοχής - ένας διαφορετικός για κάθε εβδομάδα. Ήταν μια απίστευτη εβδομάδα, όπου γνώρισα υπέροχους ανθρώπους, έφαγα φανταστικά εκπληκτικά και ερωτεύτηκα όλα τα ορεινά τοπία και τα ξύλινα χωριά που κρύβονται μέσα στα δέντρα...

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί οι Ιρλανδοί πίνουν σαν να μην υπάρχει αύριο στην γιορτή του St. Patrick`s Day;

Πριν 1 εβδομάδα

Τι ακριβώς γιορτάζουν οι Ιρλανδοί;

Οι παλιές πολυκατοικίες της Αθήνας: Αυτή είναι η παλαιότερη της πόλης

Πριν 2 εβδομάδες

Κτίρια, στα οποία συνυπάρχει η αρχιτεκτονική, η ιστορία της πόλης και η καθημερινή ζωή

3 επικίνδυνα επαγγέλματα με υψηλές αμοιβές

Πριν 3 εβδομάδες

Και λίγα παίρνουν...

Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στην Ελλάδα του 2024

Πριν 3 εβδομάδες

Η ελληνική κοινωνία, με τις βαθιά ριζωμένες παραδόσεις και την πλούσια ιστορία της, επηρεάζει τις εμπειρίες και τους ρόλους των γυναικών.

Τι πραγματικά σημαίνει η φράση «δεν έχεις τσίπα» πάνω σου

Πριν 3 εβδομάδες

Είναι γνωστό πως οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Η Κίνα κατασκευάζει το βαθύτερο υπόγειο εργαστήριο στον κόσμο για τη μελέτη της σκοτεινής ύλης

Πριν 4 εβδομάδες

Είναι σχεδόν διπλάσιο από το μέγεθος του Εθνικού Εργαστηρίου Gran Sasso στην Ιταλία

H βίλα της Avril Lavigne έχει την ωραιότερη θέα

Πριν 5 εβδομάδες

Aν θες μπορείς να την αγοράσεις

Ελληνικός καφές και αναμνήσεις σε παραδοσιακά καφενεία της χώρας

Πριν 6 εβδομάδες

Εκεί που σταμάτησε ο χρόνος

Η σκληρή αλήθεια της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου

Πριν 6 εβδομάδες

Και ενδιαφέροντα facts για τις 14 Φεβρουαρίου

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.