#KAMIAMONI ΑΠΟΨΕΙΣ

Ίσως απλώς Ζέτα, κάποιος έπρεπε να κάνει την αρχή

Εδώ και μερικές μέρες, οι άνθρωποι σαν να μη φοβουνται να μιλήσουν
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Ίσως απλώς Ζέτα, κάποιος έπρεπε να κάνει την αρχή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την αρχή έκανε η Ζέτα Δούκα. Έπειτα η Κατερίνα Γερονικολού. Πριν από αυτές όμως ήταν η Ευδοκία Ρουμελιώτη. 

Άντρες και γυναίκες ηθοποιοί στάθηκαν στο πλευρό της ηθοποιού, ενώ προτρέπουν και άλλα θύματα από τον καλλιτεχνικό χώρο να βγουν και να μιλήσουν για παρόμοια περιστατικά.

Η Ζέτα Δούκα το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», κατήγγειλε τον ηθοποιό, Γιώργο Κιμούλη για λεκτική, ψυχολογική και -το χειρότερο όλων- σωματική βία, κατά τη διάρκεια παράστασης που πρωταγωνιστούσαν -μεταξύ άλλων- οι δυο τους.

Μάλιστα, οι καταγγελίες πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας, με ηθοποιούς, όπως ο Φάνης Παυλόπουλος και η Κατερίνα Γερονικολού να καταγγέλλουν τον ηθοποιό για κακή συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με φόβισες. Με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα» έγραψε η Κατερίνα Γερονικολού. «3 χρόνια στη σχολή του. 3 χρόνια με φόβο, κατάχρηση εξουσίας, ταπείνωση, μισογυνισμό, χειραγώγηση, εκμετάλλευση, κλάματα, δουλοπρέπεια, τοξικότητα, ψυχολογική βία, τσακωμούς» έγραψε από την πλευρά του ηθοποιός, Φάνης Παυλόπουλος.

Όμως πριν λίγα χρόνια και η Ευδοκία Ρουμελιώτη είχε μιλήσει για «αντισυναδελφική συμπεριφορά» του Γιώργου Κιμούλη, που την οδήγησε να αποχωρήσει από την παράστασή τους, ενώ και η Κατερίνα Παπουτσάκη ανέφερε πως δεν θα συνεργαζόταν ξανά μαζί του.

Ανάμεσά σε αυτούς που στάθηκαν στο πλευρό της Ζέτας Δούκα είναι η Μαριάννα Τουμασάτου, η Ναταλία Τσαλίκη, η Βίκυ Σταυροπούλου, η Νατάσσα Εξηνταβελόνη, ο Φάνης Παυλόπουλος, ο Πάνος Βλάχος, η Φανή Παλιούρα, η Μαριέλλα Σαββίδου, αλλά και ο Νίκος Ψαρράς που ήταν μπροστά όταν συνέβη το περιστατικό με την Ζέτα Δούκα.

Η απάντηση του Γιώργου Κιμούλη; Ίσως προβλέψιμη, ίσως και όχι για κάποιους. 

Σε συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, αρνήθηκε τις κατηγορίες της Ζέτας Δούκα, ανέφερε ότι της έχει κάνει μήνυση αλλά και ότι έγιναν "της μόδας" οι καταγγελίες όπως αυτή που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου, κάνοντας λόγο για μια "εργατική διαφωνία" που θα μπορούσε να έχει ληθεί με έναν διάλογο ή μέσω της παρέμβασης της επιθεώρησης εργασίας.

Όμως δεν είναι πολλοί εκείνοι που ακολουθουν αυτή τη μόδα "ξαφνικά"; Γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι μόδα, είναι απλώς μια καλή ευκαιρία για να πεις κάτι που φοβόσουν να πεις, και για πρώτη φορά ίσως να μη φοβάσαι. Άλλωστε έτσι το έθεσε και η Κατερίνα Γερονικολού, "Γιατί τώρα δε με νοιάζει τι θα πουν. Πείτε ότι θέλετε ελεύθερα! Γιατί τώρα νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Δεν είμαι τόσο μικρή για να φοβάμαι τον ίσκιο μου". Και μπορεί κάποιος να μην είναι θαρραλέος για να μιλήσει πρώτος αλλά αρκετά θαρραλέος για να επιβεβαιώσει. Και πάντα αυτό είναι εξίσου σημαντικό με την πρώτη καταγγελία.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται να γίνει η έναρξη ενός νέου γύρου #MeToo στην Ελλάδα. Ίσως απλώς Ζέτα, κάποιος έπρεπε να κάνει την αρχή. Καμιά φορά είναι αυτή η "σπίθα" που αρκεί για να πάρει κάθε αδικία φωτιά.

Όλα αυτά δεν είναι μια υπόθεση που αφορά αποκλειστικά τον Γιώργο Κιμούλη. Σε όλες τις δουλειές, σε όλες τις θέσεις, σε όλες τις εποχές, κάποιος κάπου φέρεται άσχημα σε κάποιον. Ένας διευθυντής, ένας προϊστάμενος, κάποιος με εξουσία μπορεί να αρπάξει την αξιοπρέπεια κάποιου και να την πετάξει προσωρινά στην άκρη. Όμως το πιο αισιόδοξο που ακούγεται από τα στόματα όλων των γυναικών σήμερα, τόσο από τη Ζέτα Δούκα, όσο από την Κατερίνα Γερονικολού ως και την Άριελ Κωνσταντινίδη που ανέφερε άλλο περιστατικό με άλλον υπαίτιο είναι η φράση "Δεν φοβάμαι πια". Κι αυτό είναι η μεγαλύτερη, η ουσιαστικότερη και πιο σημαντική νίκη που μπορεί κανείς να έχει στη ζωή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
10 / position1: 290 / position2: 709
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb