Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Χαμός με ζευγάρι YouTuber που βρήκαν κρανίο σε δάσος και το επιδείκνυαν στην κάμερα

Χαμός με ζευγάρι YouTuber που βρήκαν κρανίο σε δάσος και το επιδείκνυαν στην κάμερα

Δημοσίευση 4/3/2021 | 08:58

Στόχος σφοδρών επικρίσεων έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα ένα ζευγάρι «κυνηγών φαντασμάτων» στο YouTube, μετά από μία μακάβρια ανακάλυψη που έκαναν σε δασώδη περιοχή του Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι αντιδράσεις για τους YouTuber Ντάνι και Φελίσιτι Ντάφι ξεκίνησαν αφού το ζευγάρι ανέβασε στον κοινό του λογαριασμό στην πλατφόρμα ένα βίντεο που τους δείχνει να ανακαλύπτουν ένα ανθρώπινο κρανίο, να το σηκώνουν από το έδαφος και να το επιδεικνύουν στην κάμερα, προτού καν καλέσουν την αστυνομία.

Τα πλάνα που πόσταραν οι αυτοαποκαλούμενοι «εξερευνητές» τραβήχτηκαν σε δασώδη περιοχή κοντά στο Μπόλτον, στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ. Σε αυτά ο Ντάνι Ντάφι εμφανίζεται να σηκώνει και να περιεργάζεται το κρανίο που βρήκε δίπλα από ένα πράσινο στρατιωτικό τζάκετ, ενώ η σύντροφός του καταγράφει την σκηνή. Ο νεαρός κρατά επιδεικτικά το κρανίο μπροστά στην κάμερα, και μετά από μερικά... κοντινά πλάνα, αποφαίνεται πως είναι 100% αληθινό. Μετά από τρία λεπτά προσεκτικής «εξέτασης» του κρανίου, το ζευγάρι καλεί επιτέλους την αστυνομία.

H ανακάλυψη έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας και το αμφιλεγόμενο βίντεο ανέβηκε στο YouTube αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι το κρανίο ειναι όντως αληθινό και ανθρώπινο και ότι διεξάγεται έρευνα για να διευκρινιστεί πώς κατέληξε στο συγκεκριμένο σημείο. Η επιθεωρήτρια Ντέμπι Χερστ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια αναπάντεχη ανακάλυψη και προσπαθούμε να διαλευκάνουμε τις συνθήκες. Αυτό που όντως ξέρουμε είναι ότι πρόκειται για ένα ανθρώπινο κρανίο, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη ούτε πόσων ετών είναι ούτε πόσο καιρό βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο. Αυτά είναι ερωτήματα που θα απαντηθούν εν καιρώ από τους ειδικούς ιατροδικαστές. Λόγω της φύσης της ανακάλυψη κατανοούμε ότι υπάρχει ανησυχλια στην τοπική κοινότηττα, ωστόσο είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει απειλή για το κοινό και ότι αυτό το κρανίο δεν συνδέεται με έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Ήταν σωστοί οι χειρισμοί του ζευγαριού;

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, το βίντεο διάρκειας μιας ώρας που περιλαμβάνει την σκηνή με το κρανίο έχει προκαλέσει πλήθος αρνητικών σχολίων στο YouTube, με πολλούς χρήστες να επικρίνουν το ζευγάρι για τους χειρισμούς του. «Δεν το πιστεύω ότι το ποστάρατε αυτό» αναφέρει ένα σχόλιο, ενώ άλλοι χρήστες κατηγορούν το ζευγάρι ότι παρενέβη σε έναν πιθανό τόπο εγκλήματος.

Ο Ντάνι Ντάφι, που στην εισαγωγή του βίντεο περιγράφει την ανακάλυψη ως «σοκαριστική» και «φρικιαστική», απάντησε με νευριασμένο τόνο σε έναν χρήστη που τον κατηγόρησε ότι δεν σεβάστηκε το γεγονός ότι αυτό το κρανίο άνηκε σε πραγματικό άνθρωπο, πιθανόν με συγγενείς και φίλους που θα τον θρηνήσουν. «Δεν το πιστεύω ότι σας επέτρεψε η αστυνομία να το ποστάρετε αυτό. Αν ήταν μέλος της οικογένειάς μου ή φίλος μου θα ήμουν συντετριμμένος που βγάλατε αυτό το βίντεο στο Ίντερνετ». «Οι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα, έτσι είναι η ζωή. Ξεπέρασέ το!», έγραψε ο YouTuber στην απάντησή του.

Την ίδια στιγμή, ένας πρώην αστυνομικός και νυν ιδιωτικός ντετέκτιβ εξηγεί στην Daily Mail γιατί το ζευγάρι αντιμετώπισε με λάθος τρόπο την κατάσταση, υπογραμμίζοντας ότι κακώς ο YouTuber σήκωσε από το έδαφος το κρανίο για να το περιεργαστεί. «Ως αστυνομικός, δεν θες να διαταραχθεί με κανέναν τρόπο μια πιθανή τοποθεσία εγκλήματος. Οποιοσδήποτε εκπρόσωπος του νόμου στο Ηνωμένο Βασίλειο θα επιθυμούσε τα άτομα (που ανακάλυψαν το κρανίο) να το αφήσουν όπως το βρήκαν, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται ή όχι για ύποπτο θάνατο».

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram
[ΠΗΓΗ]

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κλειδαμπάρωσε το σπίτι η Μενεγάκη ‑ «Μου λέγανε τα παιδιά μου `μαμά τι γίνεται;`»

Σήμερα

Η αφρικανική σκόνη έχει ενοχλήσει ήδη πάρα πολύ την Ελένη Μενεγάκη και την οικογένειά της και έχει αυτές τις μέρες της το σπίτι κλειδαμπαρωμένο

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»

Σήμερα

«Έχω παρακολουθήσει σύντροφό μου με ταξί, είχα πληρώσει 50 ευρώ», είπε η Μέγκι Ντρίο

Κατερίνα Καινούργιου: «Η εταιρεία παραγωγής έχει πάρει μια απόφαση για τον Ανδρέα Μικρούτσικο»

Χτες

Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα γύρω από τη συνεργασία του Ανδρέα Μικρούτσικου με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Με ενοχλεί πάρα πολύ που ακούγονται άσχημα σχόλια για ...»

Χτες

«Eίναι καλλιτεχνάρα και νομίζω ότι θα πάει πολύ καλά», είπε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Κατερίνα Καινούργιου: «Είναι άσχημο αυτό που κάνουν στη Δανάη Μπάρκα»

Προχτές

Με αφορμή τα τηλεοπτικά σενάρια που αφορούν την Μαρία Μπακοδήμου

Καινούργιου για απουσία Μικρούτσικου: «Νομίζω είναι στη Ρώμη»

Προχτές

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος λείπει πολλές μέρες από την εκπομπή και οι τηλεθεατές τον ψάχνουν και στέλνουν μηνύματα ρωτώντας πού είναι.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.