Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Η κίνηση του Ρονάλντο που στοίχισε 4 δις δολάρια

Η κίνηση του Ρονάλντο που στοίχισε 4 δις δολάρια

Δημοσίευση 16/6/2021 | 08:49

Ο Κριστιάνο έδιωξε τα αναψυκτικά, ζήτησε να πίνουμε μόνο νερό και άνοιξε μαύρη τρύπα στο χρηματιστήριο. Ο Γιώργος Καραμάνος αναλύει την διαδραστικότητα της εικόνας του πλέον διάσημου icon παγκομσίως.

Ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας μυστηρίου και τρόμου, Στίβεν Κινγκ, μιλώντας κάποτε για την αλληλεπίδραση των βιβλίων του και την επιρροή τους στις μάζες, είχε εξηγήσει ότι: «Ποτέ δεν γνωρίζουμε ποιες ζωές επηρεάζουμε, ούτε πότε, ούτε γιατί». Ο Κινγκ, θέλοντας ή μη, τοποθετείται σε μία από τις υψηλότερες θέσεις των λεγόμενων influencers. Μίας λίστας, στην κορυφή της οποίας στρογγυλοκάθεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος έχει κάνει δική του την πρωτιά παγκοσμίως στο Instagram, όπου με 298.859.815 followers, βλέπει την πλάτη μόνο του ίδιου του Instagram ( 390.752.447 followers) και έχει βάλει πλώρη να το ξεπεράσει κι αυτό.

Οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά όντα και ουσιαστικά προγραμματισμένοι ώστε να συνδεόμαστε βαθιά με την “αγέλη” μας ή με οτιδήποτε μας ενδιαφέρει -ξεχωριστά ο καθένας- να ταυτιστούμε. Κάπως έτσι, ο Κριστιάνο έχει δημιουργήσει μία τεράστια, παγκόσμια “αγέλη”, της οποίας ηγείται και με ένα και μόνο νεύμα του μπορεί να επηρεάσει τα πάντα. Οπως συνέβη με τη συνέντευξη τύπου της Δευτέρας για την αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Ουγγαρία στο Euro 2020.

Ο CR7 κάθισε λοιπόν στη θέση του και αφού κοίταξε κάπως προβληματισμένος τα δύο μπουκάλια Coca-Cola που βρίσκονταν μπροστά του, τα εξαφάνισε από το κάδρο, συνιστώντας σε όλους να πίνουν μόνο νερό. Και όταν λέμε σε όλους, το εννοούμε, μιας και η εν λόγω ενέργειά του έγινε το απόλυτο viral και έκανε τον γύρω του κόσμου. Μόνο που την ίδια στιγμή, η διάσημη εταιρεία αναψυκτικών κατάλαβε πόσο μεγάλη είναι πραγματικά η δύναμη του Πορτογάλου σούπερ σταρ, ο οποίος θεωρείται -δικαίως όπως φάνηκε- ο πιο διαδραστικός influencer του πλανήτη.

Ο Ρονάλντο έκανε την κίνηση μισή ώρα αφότου είχαν ανοίξει τα χρηματιστήρια στην ευρωπαϊκή αγορά. Από εκείνη τη στιγμή λοιπόν, η μετοχή της coca cola κατρακύλησε (σ.σ.: σύμφωνα με την ισπανική “Marca”) αυτόματα και από τα 56,1 δολάρια ανά μετοχή, έπεσε στα 55,22. Ηταν μία βίαιη πτώση του 1,6% και που σε οικονομικούς όρους μεταφράζεται στην τεράστια απώλεια τεσσάρων δισ. δολαρίων, καθώς η αξία της εταιρείας έπεσε από τα 242 δισ. δολάρια, στα 238 δισ.!

Ο Ρονάλντο άσκησε τεράστια επιροοή στο χρηματιστήριο

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Ρονάλντο κάνει έμμεση κακή διαφήμιση στην εταιρεία. Τον περασμένο Γενάρη στο Ντουμπάι, όπου είχε βραβευτεί ως κορυφαίος στα “Global Soccer Awards”, όταν ρωτήθηκε για το ποδοσφαιρικό μέλλον του πρωτότοκού του, Cristiano Junior, είχε πει: «Θα δούμε εάν ο γιος μου θα γίνει μεγάλος ποδοσφαιριστής. Μερικές φορές πίνει Coca-Cola και τρώει πατατάκια και αυτό είναι κάτι που με θυμώνει»!

Φυσικά, δεν προκαλεί εντύπωση το να υπηρετεί ο Κριστιάνο οτιδήποτε έχει σχέση με τις νόρμες της υγιεινής διατροφής. Αλλωστε όλη η καριέρα του, όλο το status του, είναι βασισμένα σε αυτόν τον τρόπο ζωής. Μόνο που με ό,τι έκανε με την Coca-Cola και με τις συνέπειες αυτού, επιδεικνύει και το πόσο διαδραστικός είναι. Το έχει χτίσει μέσα από την προβολή της προσωπικής ζωής του στα social media και έχει οδηγήσει τους followers του να είναι πλέον άμεσα συνδεδεμένοι μαζί του και όχι μόνο μέσω όσων κάνει στο χορτάρι.

Η χρηματιστηριακή επιρροή του Πορτογάλου έγινε πιο ξεκάθαρη από ποτέ, όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στη Γιουβέντους. Τότε η μετοχή των Μπιανκονέρι εκτοξεύτηκε στη στιγμή από 0,69 στα 1,57 ευρώ. Πρόκειται για αύξηση του 127%. Μάλιστα, εάν είχε κάποιος βάλει 1.000 ευρώ στη Γιουβέντους πριν τη μεταγραφή του, με το που πάτησε το πόδι του εκείνος στο Τορίνο, βρέθηκε να έχει 2.275 ευρώ. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή απ' ό,τι συνέβη τώρα με την Coca-Cola.

Η μετοχή της Γιουβέντους όταν επέκτησε τον Ρονάλντο

Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν έπραξε σωστά ή τι είδους εικόνα πέρασε με την κίνηση του να απομακρύνει τα μπουκάλια. Αναμφίβολα όμως προκάλεσε ζημιά στον κολοσσό των αναψυκτικών. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που εκφράζει έντονα την επιδοκιμασία ή την αποδοκιμασία του και ένας τέτοιος χαρακτήρας μπορεί να επηρεάσει πολύ πιο αποτελεσματικά από κάποιον άλλον που παραμένει αμέτοχος ή απ’ αυτόν που πάντα επιδοκιμάζει.

Και επειδή, ασχέτως με τις οικονομικές παραμέτρους, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλησε να περάσει ένα μήνυμα για την υγιεινή διατροφή, επέδειξε για ακόμα μία φορά ότι διαθέτει την τρομερή αυτοπειθαρχία που απαιτείται, για να ελέγξει την επίδραση και τη δύναμη που έχει επάνω στις ζωές άλλων ανθρώπων.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram
[ΠΗΓΗ]

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Γεωργία – Ελλάδα: Αποκλείστηκε η Εθνική

Προχτές

«Έσβησε» το όνειρο στα πέναλτι

Μακελειό στη Μόσχα: Τρία ακόμη άτομα συνελήφθησαν ‑ Πατέρας και δύο γιοι κατηγορούνται για συνέργεια

Προχτές

Στο Τατζικιστάν Ρώσοι ερευνητές για να ανακρίνουν τις οικογένειες των συλληφθέντων

Γιατί έπεσε στην Francis Scott Key Bridge το φορτηγό πλοίο: Νέο βίντεο από την κατάρρευσή της σε 4 δευτερόλεπτα

Προχτές

Αγωνία για 20 εργάτες που βρέθηκαν στο νερό μετά την κατάρρευση της γέφυρας

Σκληρές εικόνες από άγρια βασανιστήρια στους συλληφθέντες για το μακελειό στη Μόσχα με ηλεκτροσόκ και κόψιμο αυτιών

Πριν 3 μέρες

Η μέθοδος Ταπίκ και τα σενάρια για σκόπιμη διαρροή των ντοκουμέντων

Μόσχα: Ώρες αγωνίας για τους τραυματίες από την επίθεση του ISIS

Πριν 4 μέρες

Πάνω από 100 άτομα δίνουν μάχη για τη ζωή τους

F1, Αυστραλία: Ο Σάινθ νίκησε και έσπασε τη μονοκρατορία του Φερστάπεν

Πριν 4 μέρες

Ο Κάρλος Σάινθ έδωσε στη Ferrari την πρώτη φετινή της νίκη με τον Σαρλ Λεκλέρ να συμπληρώνει το 1-2

Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Γκέργκι Γκόρο

Πριν 5 μέρες

Πρόκειται για τον δήμαρχο που όρισε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Ποια είναι η ISIS Κορασάν που προκάλεσε το αιματοκύλισμα

Πριν 5 μέρες

Δεν είχε πραγματοποιήσει χτύπημα στην Ευρώπη

Ορδές κόσμου έξω από το Ουίνδσορ ‑ Αφήνουν λουλούδια και γράμματα συμπαράστασης στην Κέιτ Μίντλετον

Πριν 5 μέρες

Κοσμοσυρροή έξω από το κάστρο όπου μένει και αναρρώνει η πριγκίπισσα της Ουαλίας

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.