Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Amy Winehouse: Ο καλύτερος φίλος της μιλάει για τις τελευταίες ημέρες της

Amy Winehouse: Ο καλύτερος φίλος της μιλάει για τις τελευταίες ημέρες της
@rollingstone.com

Δημοσίευση 16/6/2021 | 14:36

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της Amy Winehouse, ο καλύτερος της φίλος και συγκάτοικός της για μία δεκαετία, αναφέρθηκε στην αείμνηστη τραγουδίστρια, στους αγώνες της με την ψυχική υγεία, τις εξαρτήσεις και τη συνεχή πίεση της παγκόσμιας φήμης. Ο Tyler James συνάντησε αρχικά την τραγουδίστρια όταν εκείνη ήταν 12 ετών και εκείνος 13 ετών, στη Σχολή Θεάτρου, έμεινε μαζί της μέχρι την ενηλικίωση και συγκατοικούσαν στο σπίτι του, στο Κάμντεν, στο Λονδίνο τα τελευταία χρόνια της ζωής της, αναφέρει το ΑΠΕ.

Οι δυο τους δέχονταν από κοινού προτάσεις από δισκογραφικές εταιρείες, αν και ήταν η Amy Winehouse που έγινε απροσδόκητα γνωστή σε όλο τον κόσμο, αλλά όπως σημειώνει ο James, στο τέλος «λαχταρούσε την κανονικότητα».

Στις 23 Ιουλίου του 2011, ο James έφτασε στο σπίτι – έχοντας βγει έξω σε μια προσπάθεια να την αναγκάσει να σταματήσει να πίνει αλκοόλ – και βρήκε ένα ασθενοφόρο παρκαρισμένο έξω.

Σε νέα συνέντευξή του στην εφημερίδα The Times, περιγράφει τη σκηνή και λέει:

«Ήταν σαν πρεμιέρα ταινίας εκεί έξω». Η Amy Winehouse επιβεβαιώθηκε ότι πέθανε σε ηλικία 27 ετών από δηλητηρίαση από αλκοόλ. Ο εθισμός στο αλκοόλ επιδεινώθηκε από τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της βουλιμίας. «Η Amy ήταν ένα κορίτσι 20 ετών που έπασχε από εθισμό και τα πάντα ήταν μέρος αυτού. Όλοι το παρακολουθούσαν» λέει ο James, αν και τονίζει «το πόσο κοντά ήταν να γίνει υγιής» και «να εγκαταλείψει το αλκοόλ πριν από τον θάνατό της». Προσθέτει ότι είχε ήδη κάνει ηρωίνη και κρακ χρόνια πριν.

Η πίεση από τα ΜΜΕ

Ο Taylor James αναφέρεται επίσης στην πίεση που ασκούσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην τραγουδίστρια σε καθημερινή βάση, μετά το άλμπουμ του 2006 «Back to Black». «Η Amy πέρασε πολλά» λέει. «Ήταν δύσκολο για εκείνη. Ήταν διαφορετικές εποχές τότε. Εάν ήσουν διάσημος, μπορεί να σε καταδίωκαν. Δεν τους ένοιαζε αν αυτό επηρέαζε την ψυχική σου υγεία ή αν έκανε τον εθισμό χειρότερο ή σε τρέλαινε». «Δεν νομίζω ότι θα συνέβαινε αυτό σήμερα» σημειώνει και αναφέρει ως παραδείγματα την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τη Britney Spears -θέμα πολλών ντοκιμαντέρ τα τελευταία δύο χρόνια-, οι οποίες είχαν παρόμοια αντιμετώπιση από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Αυτόν τον μήνα, ο James δημοσίευσε βιβλίο με τίτλο «My Amy: The Life We Shared» για τα χρόνια που πέρασαν μαζί. Ο φίλος και συγκάτοικός της τραγουδίστριας, αποφάσισε να γράψει το βιβλίο πριν από τέσσερα χρόνια, όταν το τραύμα του θανάτου της εξελίχθηκε σε κρίση. «Ξύπνησα και ένιωσα τόσο θυμωμένος και έσπαγα πράγματα και έκλαιγα» λέει. «Ήταν μια φοβερή μέρα. Αλλά άρχισα να γράφω όλα αυτά τα πράγματα, όπως σημειώσεις στο τηλέφωνό μου. Και την επόμενη μέρα ένιωθα καλύτερα. Και μετά άρχισα να γράφω περισσότερα και ήταν σαν να απελευθερώνομαι απ’ όλα» υπογραμμίζει. «Ήταν μια εμπειρία κάθαρσης για μένα … Σκέφτηκα: “είμαι ο πιο κοντινός που είχε η Amy από οποιονδήποτε μπορούσε να ακούσει τη φωνή της”» επισημαίνει.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram
[ΠΗΓΗ]

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρούλα Ρέβη για Αποστόλη Τότσικα: «Δε νιώθω σύζυγος, ούτε σύντροφος, νιώθω φίλη μαζί του»

Χτες

«Το έχω ξαναπεί, για μένα, όταν νιώθεις απόλυτη οικειότητα και άνεση με έναν άνθρωπο κι αποδοχή, είναι το καλύτερο», πρόσθεσε

Κλειδαμπάρωσε το σπίτι η Μενεγάκη ‑ «Μου λέγανε τα παιδιά μου `μαμά τι γίνεται;`»

Χτες

Η αφρικανική σκόνη έχει ενοχλήσει ήδη πάρα πολύ την Ελένη Μενεγάκη και την οικογένειά της και έχει αυτές τις μέρες της το σπίτι κλειδαμπαρωμένο

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»

Χτες

«Έχω παρακολουθήσει σύντροφό μου με ταξί, είχα πληρώσει 50 ευρώ», είπε η Μέγκι Ντρίο

Κατερίνα Καινούργιου: «Η εταιρεία παραγωγής έχει πάρει μια απόφαση για τον Ανδρέα Μικρούτσικο»

Προχτές

Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα γύρω από τη συνεργασία του Ανδρέα Μικρούτσικου με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Με ενοχλεί πάρα πολύ που ακούγονται άσχημα σχόλια για ...»

Προχτές

«Eίναι καλλιτεχνάρα και νομίζω ότι θα πάει πολύ καλά», είπε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Κατερίνα Καινούργιου: «Είναι άσχημο αυτό που κάνουν στη Δανάη Μπάρκα»

Πριν 3 μέρες

Με αφορμή τα τηλεοπτικά σενάρια που αφορούν την Μαρία Μπακοδήμου

Καινούργιου για απουσία Μικρούτσικου: «Νομίζω είναι στη Ρώμη»

Πριν 3 μέρες

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος λείπει πολλές μέρες από την εκπομπή και οι τηλεθεατές τον ψάχνουν και στέλνουν μηνύματα ρωτώντας πού είναι.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.