Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

8 δροσερές αυλές της Αθήνας για early drinks και όχι μόνο

8 δροσερές αυλές της Αθήνας για early drinks και όχι μόνο
@pireegr- instagram

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση 1/8/2021 | 16:25

Ο Αύγουστος μόλις έκανε την εμφάνισή του και ο καύσωνας έχει χτυπήσει τη χώρα για τα καλά. Τα μεσημέρια η κίνηση είναι απαγορευτική και έτσι πρέπει να είναι, ενώ τα γεύματα μας είναι σούπερ ελαφριά και άκρως καλοκαιρινά. Τα απογεύματα όμως θέλουμε μια βόλτα. Πόσο να αντέξουμε μέσα στο σπίτι; πόσο να πορευτούμε με τον καυτό αέρα του μπαλκονιού μας; πόσο να μείνουμε κάτω από ντουζιέρες και κλιματιστικά; Τη θέλουμε τη βόλτα μας!

Τώρα για το που πάμε βόλτες τις τόσο ζεστές ημέρες, η απάντηση είναι μονόδρομος. Σε μέρη με σκιερές αυλές. Σε μαγαζιά και αυλές τις Αθήνας με πολλά φυτά που κάνουν παχύ ίσκιο και σερβίρουν δροσιστικά αφεψήματα και αγαπημένα cocktails! Και ποια είναι αυτά τα μαγαζιά; Είναι πολλά (ευτυχώς) στην Αθήνα. Κάναμε ένα mini meeting στο γραφείο και καταλήξαμε στα 8 αγαπημένα μας μαγαζιά με δροσερές αυλές στην Αθήνα. Σου τα προτείνουμε για σήμερα το απόγευμα κιόλας!

Καμπεθόν

Σε μια αστική γειτονιά κάπου μεταξύ Κεραμεικού και Μεταξουργείου και σε ένα καλά κρυμμένο σημείο αυτή η αυλή είναι μια από τις πιο δροσερές που θα βρεις στην Αθήνα. Από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, στο Καμπεθόν θα βρεις μεζεδάκια και παγωμένες μπίρες που είναι ότι πρέπει για να σε δροσίσουν! Σε αυτά που θα παραγγείλεις βάλε και τους ανθοτυροκεφτέδες μέσα! 

Κεραμεικού 110, Αθήνα 

ΜΙΝU

Μια μικρή ζούγκλα θα βρεις κρυμμένη μέσα στο MINU. Το μαγαζί που αγαπάμε να πηγαίνουμε ξανά και ξανά, είτε για να αγοράζουμε υπέροχα φυτά και κασπώ, είτε για να δροσιζόμαστε στον χώρο του με γευστικά αφεψήματα! Εδώ επίσης, παρόλο που υπάρχει και αυλή, ο εσωτερικός χώρος έτσι όπως έχει διαμορφωθεί είναι μια τεράστια καταπράσινη αυλή! 

Σαρρή 50, Αθήνα

Piree

Ο Πειραιάς τα τελευταία χρόνια παίζει δυνατά με τα υπέροχα μαγαζιά του που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Αποφασίσαμε ότι το Piree είναι το ιδανικό για τη λίστα μας! Μια τεράστια αυλή γεμάτη με vintage vibes, ένας πολυχώρος τέχνης που όμως σερβίρει καθημερινά ποτά και έχει ολοκληρωμένο μενού για brunch, μεσημεριανό ή βραδινό. Φροντίστε να έχετε κάνει και μια κράτηση από πριν γιατί παρόλο που μιλάμε για ένα μεγάλο χώρο γεμίζει καθημερινά. 

Κάστορος 78, Πειραιάς 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pirée (@pireegr)


ΜΟΜΟ

Μια δροσάτη όαση στην Καλλιθέα. Ανοιχτά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, το MOMO στέκει χρόνια εκεί με την κρυμμένη πανέμορφη αυλή του και αφήνει σταθερά μόνο θετικές εντυπώσεις. Περίπου 3500 άτομα το έχουν βαθμολογήσει με 4.5 και αυτό από μόνο του λέει κάτι! Στα αγαπημένα μας πιάτα εννοείται τα burgers και στα αγαπημένα μας ποτά, τα cocktails με λεμονάδα και φράουλα! 
Σαπφούς 95, Καλλιθέα 

God Mamas Yard

Μια όμορφη χρωματιστή αυλή σε περιμένει στο Περιστέρι και δεν είναι άλλη από την αυλή της γιαγιάς! Το μαγαζί αυτό έχει θεϊκό brunch με αμέτρητες επιλογές και cocktails κομψοτεχνήματα που πρέπει να τα συνδυάσεις μαζί με all time classic burger ή πίτσες με λεπτή πεντανόστιμη ζύμη. 

Βασ. Αλεξάνδρου 98, Περιστέρι 


Artisanal

Ένας μικρός παράδεισος στα βόρια της Αττικής. Ο λόγος για το βραβευμένο bar-restaurant με τη στιλάτη mix & match διακόσμηση που αξίζει να πας όλες τις ώρες της ημέρας όχι μόνο για early drinks! Από το πρωί για καφέ και επιλεγμένο brunch, το μεσημέρι για ένα από τα ιδιαίτερα πιάτα του μενού ή το βράδυ για cocktails συντροφιά με ένα ποιοτικό δείπνο! Εννοείται η δροσιά εδώ είναι απεριόριστη όπως και η υψηλή αισθητική του χώρου! 

Ζηρίνη 2, Κηφισιά 

Noah

Μια ανάσα από το Πάρκο Ελευθερίας στο Μέγαρο Μουσικής, το Noah καλωσορίζει με ένα μεγάλο «σ' αγαπώ» στη νοηματική. Ναι, μιλάμε για το γνωστό συντριβάνι στην είσοδο του καφέ! Το Noah με έντονες επιρροές από τη Λατινική Αμερική κατάφερε το περασμένο καλοκαίρι να γίνει το απόλυτο talk of the town και όχι άδικα! Εδώ, θα βρεις τον πιο απολαυστικό cold brew καφέ, signature coctails, πιάτα που σε "φωνάζουν" να τα δοκιμάσεις και απεριόριστη δροσιά! 

Ευζώνων Πάρκο Ελευθερίας Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα


Black Duck

Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, στο Πανεπιστήμιο μια ακόμα όμορφη αυλή σε περιμένει για να σου προσφέρει τη δροσιά της! Ένα συντριβάνι και εδώ θα σου χαρίσει έξτρα δροσιά όσο εσύ θα απολαμβάνεις τον καφέ σου ή ένα χορταστικό brunch με κρασί. 

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 7, Αθήνα 

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Προχτές

Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί

Πριν 3 μέρες

Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες

Τα ζώδια σήμερα: 24 Μαρτίου

Πριν 4 μέρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Tραγανά καλαμαράκια χωρίς να τηγανίσετε

Πριν 5 μέρες

Τα πιο τραγανά και νόστιμα καλαμαράκια χωρίς λάδια που θα φτιάχνετε συνέχεια

Τα ζώδια σήμερα: 23 Μαρτίου

Πριν 5 μέρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα ζώδια σήμερα: 21 Μαρτίου

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Σώσε τα μαλλιά σου από την ψαλίδα με 4 κινήσεις

Πριν 1 εβδομάδα

H συνέπεια είναι το κλειδί

Τα ζώδια σήμερα: 20 Μαρτίου

Πριν 1 εβδομάδα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα ζώδια σήμερα: 18 Μαρτίου

Πριν 1 εβδομάδα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Λόγοι που ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο

Πριν 1 εβδομάδα

Μήπως κάνεις ή δεν κάνεις κάποια από τα παρακάτω;

Τα ζώδια σήμερα: 16 Μαρτίου

Πριν 1 εβδομάδα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.