Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Peggy Gou: Γιατί τα πλήθη την επευφημούν όσο κανέναν άλλο Dj

Peggy Gou: Γιατί τα πλήθη την επευφημούν όσο κανέναν άλλο Dj
Instagram: Peggy Gou

Γράφει η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΚΛΑΤΖΗ
Δημοσίευση 17/11/2021 | 17:41

«Σε κάνει να ξεχνιέσαι», «It Makes You Forget (Itgehane)» ήταν ο τίτλος του κομματιού που απογείωσε την Peggy Gou στο μυαλό των φανατικών της ηλεκτρονικής μουσικής το 2018. Τώρα, η Νοτιοκορεάτισσα DJ συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα ταλέντα της DJ σκηνής. Στις συναυλίες της, ο κόσμος της επευφημεί με τρόπο που μέχρι στιγμής συνέβαινε μόνο στους μεγαλύτερους αστέρες της pop.

Ο μοντέρνος ήχος της, τον οποίο αποκαλεί «K-house» - μια νύξη στην K-pop - έπαιξε εξίσου σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της με το ιδιαίτερο και εκκεντρικό της στυλ. Η Peggy Gou αποτελεί ένα style icon, όπως υπερηφανεύονται οι θαυμαστές της, ενώ παράλληλα αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά DJs που δεν στριμώχνονται πλέον στο σκοτάδι των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Αντίθετα η νέα γενιά γιορτάζει, φοράει εκκεντρικά ρούχα και αποτελούν fashion icon, κάτι σαν την Madonna των 90s.

Αυτήν τη στιγμή, όμως, η 29χρονη Νοτιοκορεάτισσα ντύνεται όπως οι περισσότεροι από εμάς σε lockdown: «Φοράω μόνο φούτερ με κουκούλα, αθλητικά παντελόνια και τα γυαλιά μου εδώ και μήνες», λέει στη Vogue μέσω βιντεοκλήσης από το διαμέρισμά της στο Βερολίνο.

Για όσους δεν λατρεύουν ήδη την μοναδική Peggy, η συνέντευξή της στη Vogue θα τους κάνει να αλλάξουν γνώμη.

Η καριέρα της είναι αυτοδημιούργητη — ακόμα κι αν οι άνθρωποι συχνά ισχυρίζονται το αντίθετο.

«Μια φορά, ένας φίλος μου έστειλε ένα screenshot από μια ανάρτηση στο Twitter, που ισχυριζόταν ότι πέτυχα τόσο γρήγορα μόνο λόγω της πλούσιας οικογένειάς μου. Στην πραγματικότητα, ο πατέρας μου θα στενοχωριόταν πολύ αν το διάβαζε αυτό γιατί προέρχεται από φτωχό περιβάλλον και έχει αναλάβει την ευθύνη να συντηρηθεί μόνος του από πολύ μικρή ηλικία.  Έγινε ρεπόρτερ, δάσκαλος αγγλικών και μετά καθηγητής. Οι γονείς μου δούλεψαν απίστευτα σκληρά για να φτιάξουν κάτι και να μου δώσουν την εκπαίδευση που είχα».

Μεγάλωσε στο Incheon της Νότιας Κορέας και είναι περήφανη για την καταγωγή της, γι' αυτό και οι στίχοι των τραγουδιών της είναι στα κορεάτικα.

«Συχνά συνδυάζω την ευρωπαϊκή και την κορεατική κουλτούρα και είμαι πολύ περήφανη για αυτό. Πολλοί Κορεάτες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το να φύγουν στο εξωτερικό και να γίνουν όσο το δυνατόν πιο Ευρωπαίοι ή Αμερικανοί είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχουν. Έφυγα από [την πατρίδα μου] νωρίς, αλλά πάντα ήξερα την πολιτιστική της αξία και προσπάθησα να την μεταδώσω με τα τραγούδια και τα βίντεό μου».

Το ότι έγινε DJ ήταν το αποτέλεσμα ενός μεγάλου ταξιδιού αυτοανακάλυψης, που ξεκίνησε από την μόδα.

«Όταν ήμουν φοιτήτρια στο London College of Fashion, ήθελα να γίνω σχεδιάστρια, μετά φωτογράφος και μετά με ενδιέφερε το styling. Άλλαξα γνώμη συνεχώς, αλλά αυτό που παρέμεινε ήταν η αγάπη μου για την μουσική. Έβγαινα πολύ έξω και πάντα ήξερα ποιοι DJ παίζουν πού. Και μετά συνάντησα έναν παραγωγό από τη Νότια Αφρική που είχε δει στο Facebook με πόση εμμονή «μάζευα μουσική» και με ρώτησε αν ήθελα να μάθω περισσότερα για την παραγωγή. Φυσικά και το έκανα! Και στην πρώτη μας συνάντηση, η καρδιά μου άρχισε να χτυπά πιο γρήγορα».

Το Βερολίνο ήταν ο μουσικός της δάσκαλος.

«Η πόλη με δίδαξε πολλά. Εκεί βρέθηκα πραγματικά ως μουσικός. Τα πολλά βράδια στο [techno nightclub] Berghain, η δουλειά μου στο δισκάδικο, οι καλλιτέχνες που γνώρισα — όσα μάθαινα, τα απορροφούσα όλα σαν σφουγγάρι».

Αμφιταλαντεύονταν για καιρό ανάμεσα σε μόδα και μουσική. Τώρα θεωρεί ότι αυτή η ταλάντευση είναι το μυστικό της επιτυχίας της.

«Λόγω της αγάπης μου για την μόδα, ένιωθα ότι με έπαιρναν λιγότερο σοβαρά. Ή ίσως απλώς το είπα στον εαυτό μου - σαν μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Αλλά κάποια στιγμή, σκέφτηκα μέσα μου: «Λατρεύω τα ρούχα και τα παπούτσια και δεν θέλω να το κρύψω αυτό.» Ήθελα να είμαι εγώ. Αν στεκόμουν στο πλήθος, θα χαιρόμουν να δω ότι ένας DJ είχε κάνει μια προσπάθεια και όχι απλώς να φορέσει ένα πουκάμισο. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε».

Αντιτίθεται στον σεξισμό στη μουσική βιομηχανία.

«Οι άνθρωποι με ρωτούν συχνά: «Πώς είναι να είσαι γυναίκα DJ;» Και απαντώ: «Γιατί πρέπει να βάλεις το φύλο μπροστά στην εξίσωση;» Αυτή η διάκριση θα πρέπει να είναι περιττή. Δεν έχω αναφερθεί συχνά στα θέματα φύλου ή ρατσισμό, επειδή δεν θέλω να φαίνομαι γκρινιάρα, να παραπονιέμαι ότι όλα είναι δύσκολα. Αλλά φυσικά, έχω ζήσει πολλά. Οι άντρες ξεφεύγουν συνεχώς, αλλά αν μια γυναίκα υπερασπίζεται τον εαυτό της και έχει ισχυρές απόψεις, θεωρείται γρήγορα σκύλα.

Η μουσική βιομηχανία εξακολουθεί να είναι πολύ λευκή και ανδροκρατούμενη. Άρα καταλήγουμε ότι ακόμα και αν δεν μου αρέσει να μιλάω για αυτά τα θέματα, είναι δυστυχώς είναι ακόμα απαραίτητο. Και κανένας που τα αναδεικνύει δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό, ότι φέρνει πάλι στο τραπέζι τη «γυναικεία κάρτα» για να κερδίσει.

Μπορεί να έχει πάνω από 2 εκατομμύρια followers στο Instagram, αλλά έχει μάθει να μην δίνει τόση σημασία στα social και στην ανωνυμία των σχολίων.

«Κάποιες φορές πρέπει απλά να ζεις τη στιγμή, να αναφωνήσεις ένα «Γάμα το» και απλά να απολαύσεις ό,τι συμβαίνει. Λατρεύω το ντοκιμαντέρ «The Last Dance» για τον Μάικλ Τζόρνταν. Δείχνει ότι ήταν τόσο επιτυχημένος επειδή ζούσε τη στιγμή και δεν σπαταλούσε ενέργεια σε πράγματα που ήταν εκτός του ελέγχου του. Προσπαθώ να επιμείνω και σε αυτό. Το σημαντικό είναι να ξέρεις τη δική σου αλήθεια».

Το «Gou-mania» είναι φανκλαμπ τόσο μεγάλο που δύσκολα συναντάται μεταξύ των DJs.

«Όταν εμφανίστηκα στο εξώφυλλο του περιοδικού Mixmag, έλεγε σε ένα σημείο «Καλώς ήρθατε στην εποχή της Gou-mania». Από τότε, οι θαυμαστές μου χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη στα social media. Μου έχουν πει πολλές φορές οι άνθρωποι ότι δεν έχουν ζήσει ποτέ ένα σετ DJ όπου οι άνθρωποι φωνάζουν το όνομα του καλλιτέχνη. Ξέρω ότι είναι εξαιρετικό και είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό».

Μια συνάντηση με τον σχεδιαστή μόδας Virgil Abloh το 2019 την οδήγησε να ξεκινήσει τη δική της μάρκα, Kirin, που πήρε το όνομά της από την κορεατική λέξη για την καμηλοπάρδαλη, το αγαπημένο της ζώο.

«Γνωριστήκαμε σε μια εκδήλωση όπου είχαμε πάει και οι δύο με την ιδιότητα του DJ, εκεί με σύστησε στην New Guards Group, στην οποία ανήκει στην οποία ανήκει το εμπορικό του σήμα, Off-White.

Όταν πήγα στην πρώτη μου συνέντευξη, μου είπαν: «Βλέπουμε αρκετές ομοιότητες με τον Virgil και σένα». Αυτό ήταν ένα μεγάλο κομπλιμέντο, στα μάτια μου. Ο Virgil και εγώ είμαστε πολύ φιλόδοξοι, πιστεύουμε πάντα ότι μπορούμε και καλύτερα. Μετά με ρώτησαν για ποιον θα ήθελα να σχεδιάσω αν είχα τη δική μου ετικέτα και είπα: «Φυσικά για τον εαυτό μου». Ήταν η μόνη λογική απάντηση. Αυτή τη στιγμή, είμαι περισσότερο από χαρούμενη που έχω το Kirin. Μην βάζετε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι – αυτή είναι η συμβουλή που μου αρέσει να μεταφέρω σε άλλους καλλιτέχνες».

Πιστεύει ακράδαντα ότι η νυχτερινή ζωή και η ηλεκτρονική μουσική θα ανακάμψουν από τα lockdown για τον κορωνοϊό

«Η κουλτούρα του Rave δεν θα εξαφανιστεί γιατί είναι αναγκαία στη σύγχρονη κοινωνία. Τόσοι πολλοί άνθρωποι λαχταρούν να χορέψουν ξανά και να δουν ζωντανά καλλιτέχνες που δεν θα δίσταζαν να τους συναντήσουν, ειδικά αν η εκδήλωση πραγματοποιούνταν σε εξωτερικό χώρο. Αλλά τα κλαμπ περιλαμβάνουν και άλλα, όπως φιλιά, χορό κολλητά και ιδρώτα - ίσως χρειαστεί λίγος περισσότερος χρόνος για να επιστρέψουμε σε αυτό. Πολλοί στη βιομηχανία ανησυχούν υπερβολικά για το πώς θα είναι τα πάρτι στο μέλλον, εγώ είμαι πεπεισμένη ότι κάτι θα σκεφτούμε για να μην χάσουμε αυτή μας την απόλαυση».

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

O Ααρον Τέιλορ‑Τζόνσον έλαβε πρόταση να γίνει ο επόμενος Τζέιμς Μποντ

Πριν 1 εβδομάδα

Η επίσημη προσφορά είναι στο τραπέζι και περιμένουν να ακούσουν την απάντησή του, αναφέρει δημοσίευμα

8+1 ελληνικές ταινίες που καθόρισαν την πολιτιστική μας κουλτούρα και τις γνωρίζουν παγκοσμίως

Πριν 3 εβδομάδες

Από τα εμβληματικά έργα του Θόδωρου Αγγελόπουλου μέχρι τις διεθνώς πλέον αναγνωρισμένες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου

Οι μεγαλύτεροι psycho σε ταινίες: Όσοι μας έκαναν πραγματικά να φοβηθούμε

Πριν 4 εβδομάδες

Κάτι τέτοιοι ρόλοι θέλουν πολύ ταλέντο

Coldplay: Ανοίγει Μάρτιο‑Απρίλιο το ΟΑΚΑ, κανονικά η συναυλία τους

Πριν 7 εβδομάδες

Μέσω Facebook το ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο σπουδαίος κιθαρίστας που παράτησε τα πάντα και πέθανε μόνος στο αυτοκίνητο

Πριν 7 εβδομάδες

Ο Bob Dylan και ο Eric Clapton τον εκτιμούσαν απεριόριστα. Ήταν ο Mike Bloomfield.

Το TikTok αφαίρεσε τα τραγούδια της Τέιλορ Σουίφτ και του The Weeknd

Πριν 8 εβδομάδες

Μετά τη διαμάχη με τη δισκογραφική τους εταιρεία, Universal Music Group

Tι συνέβη τη «σπουδαιότερη νύχτα της ποπ μουσικής»

Πριν 8 εβδομάδες

50 από τους πιο καυτούς σούπερ σταρ της μουσικής της Αμερικής βρέθηκαν στο ίδιο σημείο για καλό σκοπό

4 ταινίες για τον κόσμο της δημοσιογραφίας που πρέπει να δεις

Πριν 10 εβδομάδες

Εξαιρετικές επιλογές, ό,τι πρέπει για να εκτιμήσεις το επάγγελμα

ΑΝΤ1: Δύο σειρές του πήραν το «πράσινο φως» για το Netflix

Πριν 12 εβδομάδες

Ελληνικές επιτυχίες στη διεθνή πλατφόρμα

Πάτα play σε αυτές τις ταινίες αν σου άρεσε το Poor Things

Πριν 12 εβδομάδες

Δύο ταινίες και ένα animation ό,τι πρέπει για το ΣΚ

Αυτός είναι ο λόγος που η Phoebe και ο Joey δεν έγιναν ποτέ ζευγάρι

Πριν 12 εβδομάδες

Μια ακόμα αποκάλυψη για τη σειρά που τελείωσε πριν από 15 χρόνια

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.