Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Ταξίδι στην Πράγα: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

Ταξίδι στην Πράγα: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις
@Edoardo Colombo / pexels

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση 25/11/2021 | 11:57

Αν υπάρχεις ένας απόλυτα γιορτινός προορισμός τότε αυτός σίγουρα είναι η πρωτεύουσα της Τσεχίας. Η Πράγα είναι ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι που στα κεφάλαια του έχει μέσα ρομαντισμό, γκλίτερ, ζεστό κρασί και απεριόριστη χαρά. Η πόλη που ξεχειλίζει από ρομαντισμό και παιδικότητα φόρεσε και φέτος τα γιορτινά της και είναι έτοιμοι να υποδεχθεί ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Μπορεί το ταξίδι να γίνεται πλέον με συγκεκριμένα δικαιολογητικό, όμως γίνεται και είναι πραγματικά παραμυθένιο. Για σένα λοιπόν που σχεδιάζεις να βρεθείς εκεί τον Δεκέμβρη ή τον Ιανουάριο συγκεντρώσαμε δέκα προτάσεις που πρέπει να ακολουθήσεις.

Οι προτάσεις ΔΕΝ μας αφορούν τα πολύ βασικά αξιοθέατα, γιατί αυτά θεωρούμε δεδομένο ότι θα τα εξερευνήσεις. Δε γίνετε να πας στην Πράγα και να μη δεις το κάστρο της, τη γέφυρα του Καρόλου, το αστρονομικό ρολόι, την πλατεία της παλιάς πόλης, το dancing house, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου και όλα αυτά τα σημεία που φιγουράρουν στους ταξιδιωτικούς οδηγούς. Μαζί με αυτά, βάλε στο πρόγραμμά σου και τις παρακάτω προτάσεις και κάνε το ταξίδι αυτό στην Πράγα, ακόμα πιο ξεχωριστό!

Πιες τον πρώτο καφέ στην πόλη, στο Prokop, coffee & croissants. Ένα υπέροχο μαγαζί για να ξεκινήσεις το ταξίδι σου. Πρόκειται για ένα όμορφο μαγαζί σε ένα ιστορικό κτίριο που φτιάχνει καταπληκτικό καφέ, έχει φρέσκα βουτυρένια κρουασάν σε διάφορες γεύσεις και συνδυασμούς και ετοιμάζει κομψοτεχνήματα από ζάχαρη και αλεύρι!

Η καλύτερη θέα της πόλης είναι στους κήπους Chotkovy. Αν είσαστε ρομαντικές ψυχές τότε αυτό το ήσυχο μέρος θα σας κάνει να το αγαπήσετε. Είναι ένα πάρκο που θα σας θυμίσει την Αγγλία και είναι το μέρος που οι ντόπιοι απολαμβάνουν την καλύτερη θεά της Πράγας. Ναι, από εδώ θα έχετε θέα σε ολόκληρη την πόλη και θα είναι μια θέα, συγκλονιστική!

Αν αγαπάς τα κάστρα, εξερεύνησε και το Vyšehrad. Θα το βρεις στη νότια πλευρά της πόλης, δίπλα στον ποταμό Μολδάβα. Το ίδιο το όνομά του σημαίνει «μεγάλο κάστρο» και υπήρξε ένα από τα πρώτα κάστρα των βασιλέων της Πράγας. Χτίστηκε γύρω στον 10ο αιώνα και περιλαμβάνει το παλαιότερο κτίριο της Πράγας που επιβιώνει μέχρι σήμερα, τη Ροτόντα του Αγ. Μαρτίνου. Ένα μέρος που αξίζει να περάσετε χρόνο!

Δοκιμάστε πεντανόστιμη goulash σούπα μέσα σε ψωμί στο Vkolkovne. Στο μαγαζί αυτό θα δοκιμάσεις αριστοτεχνικό πρέτσελ με διάφορες σάλτσες. Τοπική μπύρα που αξίζει τα χρήματα και την όρεξη σου και βεβαίως, σούπα γκούλας. Η διάσημη σούπα είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και μάλιστα, θα τη δοκιμάσεις σε πιάτο από ψωμί! Δηλαδή, θα φας και το πιάτο σου!

Κάνε μια ...ακριβή βόλτα στην Parizska. Είναι η αντίστοιχη οδός που έχουμε και εδώ με τις ακριβές βιτρίνες και όλους τους οίκους υψηλής ραπτικής και high fashion. Ειδικά αυτήν την περίοδο, η βόλτα επιβάλλεται μιας και ο δρόμος είναι στολισμένος υπέροχα και ο κόσμος χαίρετε να κοιτάει τις εντυπωσιακές βιτρίνες, ακόμα και αν δεν αγοράζει ούτε ένα μανικετόκουμπο! :P

Βγάλε μια σέλφι στον Τοίχο του Τζον Λένον. Θα τον βρείτε στο νησί Kampa, μια συνοικία κοντά στο ποτάμι. Ο ιστορικός τοίχος είναι ουσιαστικά μια κίνηση που ξεκίνησε αρκετές δεκαετίες πριν, προς το τέλος της Κομμουνιστικής περιόδου. Συγκεκριμένα τη δεκαετία του 80. Τότε, φοιτητές ξεκίνησαν να γράφουν σε αυτόν τον τοίχο στίχους του Τζον Λένον ως έναν τρόπο να εκφράσουν τα παράπονα τους. Ο τοίχος παραμένει έτσι και αποτελεί ένα μνημείο αγάπης και ειρήνης. Οι ταξιδιώτες που φτάνουν εδώ, εκτός από τη σέλφι που σίγουρα θα βγάλουν, μπορούν επίσης να γράψουν ή να ζωγραφίσουν σε αυτόν.

Κάνε ατέλειωτες βόλτες στο Petřín. Το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης που ουσιαστικά είναι ένας λόφος με έναν πύργο την κορυφή του. Για να ανέβεις στον πύργο θα χρειαστεί να πάρεις το τελεφερίκ ή αν αντέχεις ανέβα τα 299 σκαλοπάτια. Ο πύργος Πετρίν του 19ου αιώνα, θα σου θυμίσει τον Πύργο του Άιφελ της Γαλλίας και η θέα της Πράγας από εκεί -αν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή - θα σου κόψει κυριολεκτικά την ανάσα!

Ψάξε να βρεις ένα δωρεάν walking tour. Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις μια πόλη, είναι να την περπατήσεις. Στην Πράγα, όλες τις εποχές του χρόνου θα βρεις πολλά δωρεάν walking tours. Ουσιαστικά ένας ντόπιος σε πάρει σε διάφορα μέρη της πόλης και στο τέλος του tour (που μπορεί να είναι και 3 ώρες) όσοι συμμετείχαν σε αυτό, δίνουν σε αυτόν τον ντόπιο κάποιο χρηματικό tip. Πάρε λοιπόν ένα walking tour στην Πράγα και στήριξε και έναν νέο άνθρωπο να κάνει αυτό που αγαπά. 

Κάνε μια μονοήμερη στην Kutná Hora. Είναι αρκετοί οι λόγοι για να σε οδηγήσουν σε αυτήν την όμορφη επαρχιακή πόλη της Τσεχίας, που είναι μια ώρα μακριά από την Πράγα. Ο σημαντικότερος βέβαια είναι η  Sedlec Ossuary. Η «κρίπι» εκκλησία των οστών! Έτσι τη λένε γιατί φιλοξενεί 40,000-70,000 οστά. Ένα υπέροχο tour που αξίζει να κάνετε. Επίσης, στην Kutná Hora θα δείτε και άλλες υπέροχες μεσαιωνικές εκκλησίες, στολισμένους δρόμους και αρκετά μαγαζιά. Τρένα για την Kutná Hora αναχωρούν από τον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό της Πράγας κάθε δυο ώρες (κυρίως τις πρωινές ώρες). 

Δοκίμασε τις τοπικές μπίρες στο U Kunštátů! Θα το βρεις χωμένα στα στενάκια της παλιάς πόλης και ίσως χρειαστεί να περιμένεις για να καθίσεις. Η αναμονή αξίζει εννοείται μιας και εδώ, θα δοκιμάσεις τις καλύτερες μπύρες της χώρας, υπέροχες ποικιλίες και κυρίως πιάτα και ένα ευγενέστατο προσωπικό που έχει όρεξη να σε κατευθύνει να αποφασίσεις, ποια μπύρα είναι η ιδανική για σένα.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Ταξίδια Προχτές

Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Συμπεριφορές που αποκαλύπτουν ότι κυνηγάς τα χρήματα περισσότερο απ`ό,τι θα έπρεπε

Ταξίδια Προχτές

Είσαι όλο δουλειά και καθόλου παιχνίδι

Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί

Ταξίδια Πριν 3 μέρες

Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες

Τα ζώδια σήμερα: 24 Μαρτίου

Ταξίδια Πριν 4 μέρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Tραγανά καλαμαράκια χωρίς να τηγανίσετε

Ταξίδια Πριν 5 μέρες

Τα πιο τραγανά και νόστιμα καλαμαράκια χωρίς λάδια που θα φτιάχνετε συνέχεια

Τα ζώδια σήμερα: 23 Μαρτίου

Ταξίδια Πριν 5 μέρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα ζώδια σήμερα: 21 Μαρτίου

Ταξίδια

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Σώσε τα μαλλιά σου από την ψαλίδα με 4 κινήσεις

Ταξίδια Πριν 1 εβδομάδα

H συνέπεια είναι το κλειδί

Τα ζώδια σήμερα: 20 Μαρτίου

Ταξίδια Πριν 1 εβδομάδα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα ζώδια σήμερα: 18 Μαρτίου

Ταξίδια Πριν 1 εβδομάδα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Λόγοι που ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο

Ταξίδια Πριν 1 εβδομάδα

Μήπως κάνεις ή δεν κάνεις κάποια από τα παρακάτω;

Τα ζώδια σήμερα: 16 Μαρτίου

Ταξίδια Πριν 1 εβδομάδα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.