Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Βρήκαμε τα μαγαζιά της Αθήνας με τα πιο επικά μελομακάρονα

Βρήκαμε τα μαγαζιά της Αθήνας με τα πιο επικά μελομακάρονα
@afoi_asimakopouloi / instagram

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση 26/11/2021 | 11:34

Είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου όπως λέει και το ιστορικό τραγούδι του Άντι Ουίλιαμς. H Αθήνα έβαλε τα γιορτινά της, ο Δεκέμβρης μπαίνει σε λίγο και σε 4 εβδομάδες έχουμε Χριστούγεννα. Οι μυρωδιές των γιορτών πια είναι παντού με μια βόλτα στη στολισμένη πρωτεύουσα και κάθε φορά που γυρνάς στο σπίτι είναι σχεδόν σίγουρο ότι κουβαλάς και από ένα κουτί μελομακάρονα. Καλά κάνεις, να το κάνεις χωρίς ενοχές, να απολαύσεις αυτό το υπέροχο γιορτινό έδεσμα. Όσο και όποτε θες! 

Και για να μην ψάχνεις που είναι τα καλύτερα μελομακάρονα, τα συγκεντρώσαμε σε μια λίστα. Η λίστα έχει από όλα. Κλασσικά μελομακάρονα με πεντανόστιμο καρύδι.  Red Velvet μελομακάρονα για σένα που αγαπάς τις νέες γεύσεις, έχει μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη για εσένα που θες να προσέξεις και λίγο. Έχει όλα όσα πρέπει να δοκιμάσεις φέτος τις γιορτές! 

Groceristas

Ξεκινάμε με αυτά εδώ που είναι η πιο healty βερσιον που όμως δεν είναι καθόλου βαρετή. Πεντανόστιμα τραγανά και ωραία μελωμένα μελομακάρονα που αν σου λέγαμε ότι φτιάχτηκαν χωρίς ζάχαρη θα μας κοίταζες με γουρλωμένα μάτια. Μπες, ψώνισε, απόλαυσε και πες το και στους φίλους σου!

Βασ. Γεωργίου B 50, Αθήνα

Φούρνος Ρεμούνδου

Είναι εκεί από το 1957 και η παραδοσιακή συνταγή του περνάει από γενιά σε γενιά και καλοταΐζει γενιές και γενιές. Ο φούρνος του Ρεμούνδου στην Κυψέλη είναι το μέρος που θα πάρεις ποιοτικά μελομακάρονα και θα τα ευχαριστηθείς μέχρι την τελευταία μπουκιά. Εδώ, πάρε και ένα κουτάκι με τα πνιγμένα στην άχνη κουραμπιεδάκια. 

Κυψέλης & Τήνου, Αθήνα 

Παπαχρήστου Home Cookies

Αυτά εδώ είναι σίγουρα αυτά που θα σου κλέψουν την καρδιά αν είσαι της λευκής σοκολάτας. Απέξω ποιοτική λευκή σοκολάτα και μέσα red velvet σε μελομακάρονο. Ένα πραγματικό έργο τέχνης που πρώτα θα καμαρώσεις οπτικά και μετά θα απολαύσεις με χαρά. 

Αστερόπης 4, Αθήνα*

*Eπειδή πρόκειται για εργαστήριο μπορείτε να καλέσετε πριν πάτε ή να παραγγείλετε από τις πλατφόρμες για online delivery. 

Aφοί Ασημακόπουλοι

Γνωστοί για την ποιότητα σε ό,τι με αγάπη φτιάχνουν και την ιστορία τους. Το μαγαζί αυτό έχει τα πάντα.. και μελομακάρονα. Το έχουμε αγαπήσει για τα σιροπιαστά του, το μνημονεύουμε κάθε φορά που θέλουμε μια φρέσκια πάστα αμυγδάλου και είναι τα πρώτα που θα πάμε, όταν θέλουμε να αγοράσουμε μελομακάρονα. 

Χαρ. Τρικούπη 82, Αθήνα

Desire

To γνώριμο στέκι του Κολωνακίου που σε φροντίζει κάθε φορά που θες να πας επίσκεψη σε ένα σπίτι στο κέντρο. Τα υπέροχα περιτυλίγματα του έχουν φιλέψει κόσμο και κοσμάκη και τα γλυκά του έχουν λατρευτεί από μικρούς και μεγάλους. Το ίδιο και τα μελομακάρονά του. Αγνά, τραγανά, ξεχωριστά και φτιαγμένα με αγάπη ένα προς ένα. Βάλτε τα και αυτά στη λίστα με τα μέρη που θα αγοράσετε μελομακάρονα φέτος! 

Δημοκρίτου 6, Αθήνα

PM cakes and stuff

Πάμε σε κάτι το ίδιο ποιοτικό αλλά πιο new age. Μπορεί να ξέρεις ότι εδώ έρχεσαι για τις αριστουργηματικές τούρτες και για τα φαντασμαγορικά cupcakes όμως υπάρχουν και άλλοι λόγοι. Τα μελομακάρονα με δαμάσκηνο και καρύδι και οι μυρωδάτοι κουραμπιέδες με κράνμπερι και τριαντάφυλλο! Πάρτε και από τα δύο και καλή απόλαυση! 

Στο Pm Cakes and Stuff πρέπει να παραγγείλεις μέσα από τον λογαριασμό τους στο instagram. 

Τερνενλής

Δε θα μπορούσε να λείπει ο Τερκενλής από αυτή τη λίστα. Διαχρονικός, αγαπημένος, σε πολλά σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι μια Χριστουγεννιάτικη γλυκιά όαση. Εννοείται θα πάρεις το τσουρέκι με το κάστανο και τις φανταστικές τάρτες όμως μη θολώσεις, δώσε μια ευκαιρία στα μελομακάρονα γιατί είναι και αυτά, επικά! 

Keenkies

Last but not least αυτό εδώ το vegan σποτ που λογικά το ξέρεις για το αριστουργηματικό του cheesecake με γεύση φράουλα. Εννοείται θα το δοκιμάσεις γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να το δεις και να μην το λαχταρίσεις. Θα βρεις και άλλες λιχουδιές εδώ, λουκουμάδες, brownies και ένα σωρό άλλα. Αυτό όμως που θα φτάσει στο σπίτι μαζί σου είναι το cinamon roll με γεύση μελομακάρονο. Ναι, σωστά διάβασες και παράτα ότι κάνεις για να πας να το γευτείς! 

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Πριν 3 μέρες

Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί

Πριν 4 μέρες

Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες

Τα ζώδια σήμερα: 24 Μαρτίου

Πριν 5 μέρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Tραγανά καλαμαράκια χωρίς να τηγανίσετε

Πριν 6 μέρες

Τα πιο τραγανά και νόστιμα καλαμαράκια χωρίς λάδια που θα φτιάχνετε συνέχεια

Τα ζώδια σήμερα: 23 Μαρτίου

Πριν 6 μέρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα ζώδια σήμερα: 21 Μαρτίου

Πριν 1 εβδομάδα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Σώσε τα μαλλιά σου από την ψαλίδα με 4 κινήσεις

Πριν 1 εβδομάδα

H συνέπεια είναι το κλειδί

Τα ζώδια σήμερα: 20 Μαρτίου

Πριν 1 εβδομάδα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα ζώδια σήμερα: 18 Μαρτίου

Πριν 1 εβδομάδα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Λόγοι που ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο

Πριν 1 εβδομάδα

Μήπως κάνεις ή δεν κάνεις κάποια από τα παρακάτω;

Τα ζώδια σήμερα: 16 Μαρτίου

Πριν 1 εβδομάδα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.