
Φωτογραφία από τον χρήστη Magda Ehlers στο Pexels
Ένα λάθος που κάνουμε όλοι είναι ότι μόλις περάσει ο χειμώνας νομίζουμε ότι σταματούν οι ανάγκες του οργανισμού μας για βιταμίνες. Οι βιταμίνες χρειάζονται συνέχεια και σε μεγάλες ποσότητες για την ομαλή λειτουργεία του οργανισμού μας και κυρίως για τη πρόληψη από ασθένειες που αν εκδηλωθούν θα χρειαστεί ιατροφαρμακευτική παρέμβαση.
Πολλές φορές ενώ τρώμε τις σωστές τροφές δεν προσλαμβάνουμε σωστά τις χρήσιμες βιταμίνες.
Παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές για να έχουμε το μέγιστο θεμιτό αποτέλεσμα:
- Τρώμε αμέσως το φρούτο που καθαρίζουμε
- Σου το έλεγε η μαμά και η γιαγιά. Όταν κάνουμε φρέσκο χυμό, τον πίνουμε κατευθείαν.
- Προτιμάμε τα λαχανικά ωμά.
- Όποτε επιτρέπεται προτιμούμε το ψήσιμο στον ατμό και όχι το βράσιμο.
- Αν βράσουμε τελικά τα λαχανικά τότε το κάνουμε για ελάχιστα λεπτά.
- Δεν χρησιμοποιούμε πολύ νερό για το βράσιμο των λαχανικών και φροντίζουμε πάντα να είναι καθαρό.
- Τα φρούτα πρέπει να αποθηκεύονται πάντα με τη φλούδα. Κομμένα φρούτα χωρίς φλούδα στο ψυγείο είναι πηγή μικροβίων.
- Μαγειρεύουμε πάντα σε χαμηλή φωτιά.
Ακολουθήστε μας και στο Instagram