Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Σε αυτή την πόλη βρέχει ψάρια

Σε αυτή την πόλη βρέχει ψάρια

Λένε ότι ο κεραυνός δεν χτυπά ποτέ στο ίδιο μέρος δύο φορές, αλλά προφανώς το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τα ψάρια. Το Lajamanu, μια απομακρυσμένη κοινότητα στην αυστραλιανή περιοχή, κοντά στην έρημο Tanami, γνώρισε πρόσφατα την τέταρτη βροχή ψαριών της τα τελευταία 50 χρόνια.

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 1/3/2023 | 00:26

Η άνυδρη πόλη Lajamanu, στη βόρεια επικράτεια, έχει πολύ λίγη βροχή, αλλά κατά κάποιο τρόπο έχει βιώσει τουλάχιστον τέσσερις «ψαροβροχές» τον τελευταίο μισό αιώνα – μια φορά το 1974, μια άλλη το 2004, ξανά το 2010, και την περασμένη Κυριακή.

Αν και το πλησιέστερο υδάτινο σώμα που περιέχει ψάρια είναι πολλά μίλια μακριά, οι ντόπιοι ορκίζονται ότι ζωντανά ψάρια άρχισαν να πέφτουν από τον ουρανό κατά τη διάρκεια μιας ισχυρής καταιγίδας και έχουν ακόμη και φωτογραφίες για να υποστηρίξουν αυτούς τους ισχυρισμούς.

Ο τοπικός σύμβουλος της κεντρικής ερήμου του Lajamanu, Andrew Johnson Japanangka. «Αλλά όταν άρχισε να πέφτει η βροχή, είδαμε και ψάρια να πέφτουν. Ήταν το πιο εκπληκτικό πράγμα που έχουμε δει ποτέ. Νομίζω ότι είναι μια ευλογία από τον Κύριο».

Τέτοια ασυνήθιστα φυσικά φαινόμενα έχουν αναφερθεί στο παρελθόν, αλλά ο Michael Hammer, που έχει ερευνήσει τέτοια περιστατικά στο παρελθόν, ισχυρίζεται ότι πολλές φορές οι άνθρωποι μόλις βγαίνουν μετά τη βροχή και βλέπουν τα ψάρια σκορπισμένα παντού. Στην πραγματικότητα δεν το βλέπουν να πέφτει από τον ουρανό, αλλά προτιμούν να πιστεύουν ότι έβρεξε από τα σύννεφα, αντί για μια πιο λογική εξήγηση (άραγε όμως ποια είναι αυτή;).

Στην περίπτωση του Lajamanu, υπάρχουν πολλοί λόγοι να πιστεύουμε ότι τα ψάρια έπεσαν βροχή κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Δεν υπάρχουν λάκκοι ποτίσματος κοντά στην απομακρυσμένη πόλη και τα ψάρια που μαζεύτηκαν από τους δρόμους αναγνωρίστηκαν ως κουρνιασμένες πέρκες ή γρυλίσματα, κοινά ψάρια του γλυκού νερού που δεν είχαν δουλειά στο Lajamanu.

«Είναι ένα σχετικά μεγάλο ψάρι και δεν μπορούν να τραβήξουν έξω από το νερό και να κρατηθούν στον ουρανό για πολύ καιρό», είπε ο ιχθυολόγος Τζεφ Τζόνσον. «Αλλά ξεκάθαρα αυτό συνέβη».

Ένα άλλο μπερδεμένο πράγμα σχετικά με αυτήν την πιο πρόσφατη περίπτωση βροχής ψαριών είναι ότι οι κάτοικοι του Lajamanu επιμένουν ότι τουλάχιστον μερικά από τα ψάρια ήταν ζωντανά. Ο Δρ Χάμερ παραδέχεται ότι, εφόσον δεν σηκώνονταν πολύ ψηλά και δεν είχαν παγώσει στον αέρα, δεν θα ήταν αδύνατο για τα ψάρια να παραμείνουν ζωντανά καθώς τα μεταφέρει η καταιγίδα, ακόμη και σε μεγάλες αποστάσεις.

Αν και είναι ασυνήθιστο, το να βρέχει ψάρια δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Σε μέρη όπως η Ονδούρα, για παράδειγμα, είναι ένα ετήσιο φαινόμενο. Ωστόσο, σε ξηρά μέρη όπως η αυστραλιανή περιοχή, είναι σίγουρα κάτι που δεν περιμένετε να δείτε ποτέ.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Δε θέλω να τον δω και δεν θέλω να έρθει στην εκπομπή μου»

Σήμερα

O παρουσιαστής δεν ξεκαθάρισε αν έκανε πλάκα ή αν μιλούσε σοβαρά - Δείτε το σχετικό βίντεο

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»

Σήμερα

«Έχω παρακολουθήσει σύντροφό μου με ταξί, είχα πληρώσει 50 ευρώ», είπε η Μέγκι Ντρίο

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Με ενοχλεί πάρα πολύ που ακούγονται άσχημα σχόλια για ...»

Χτες

«Eίναι καλλιτεχνάρα και νομίζω ότι θα πάει πολύ καλά», είπε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Καινούργιου για απουσία Μικρούτσικου: «Νομίζω είναι στη Ρώμη»

Προχτές

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος λείπει πολλές μέρες από την εκπομπή και οι τηλεθεατές τον ψάχνουν και στέλνουν μηνύματα ρωτώντας πού είναι.

«Σκάει» βόμβα στο Survivor: «Τα λέμε σε λίγες μέρες...»

Πριν 3 μέρες

Το δυνατό χαρτί του Ατζούν Ιλιτζαλί - Ο παίκτης που θα επιστρέψει ξανά στον τόπο του εγκλήματος

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.