Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

10 προορισμοί στην Ευρώπη για το πρώτο σου spring break

10 προορισμοί στην Ευρώπη για το πρώτο σου spring break
@through_mi_lens

Η Ευρώπη προσφέρει ατελείωτες επιλογές και προορισμούς για το πρώτο σου spring break. Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να ταξιδέψεις αεροπορικώς στην Ευρώπη, ειδικά αν θέλεις να έχεις χαμηλότερες τιμές στα ξενοδοχεία και λιγότερα γκρουπ τουριστών. Είναι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που ορισμένοι προορισμοί αρχίζουν να παρουσιάζουν πολύχρωμα μπουμπούκια, ενώ άλλοι παραμένουν κολλημένοι στο χειμερινό κλίμα για λίγο ακόμα.

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση 5/3/2023 | 00:40

Ο καιρός σίγουρα παίζει ρόλο, αν και δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας για πόλεις που δεν περιστρέφονται εξ ολοκλήρου γύρω από την ύπαιθρο. Είτε προτιμάς να κάνεις διακοπές σε ένα ειδυλλιακό χωριό είτε σε μια αστική έκταση, υπάρχουν φοβεροί προορισμοί στην Ευρώπη που σε περιμένουν για ένα σύντομο ή και όχι, spring break.

Προτού δεσμευτείς για μια τοποθεσία, ρίξε μια ματιά παρακάτω για να ανακαλύψεις τα καλύτερα μέρη που μπορείς να πας στην Ευρώπη για τις ανοιξιάτικες διακοπές σου.

Western Algarve, Πορτογαλία

Γενικά το Algarve δε φημίζεται για οικονομικές διακοπές, αλλά το μυστικό είναι να πας προς τα δυτικά του! Εκεί θα συναντήσεις μια συναρπαστικά άγρια, λιγότερο τουριστική πλευρά αυτού του κομματιού της νότιας Πορτογαλίας. Δεν υπάρχουν πολυκατοικίες, μόνο όμορφα ασβεστωμένα χωριά. Οι βράχοι πέφτουν με τη μύτη προς τον ανθισμένο Ατλαντικό και τα μεγάλα τόξα της καραμελένιας άμμου κυματίζουν με τους αμμόλοφους.

Ειδικά την άνοιξη, όταν η ακτή είναι γεμάτη με αγριολούλουδα, μπορεί να έχεις την παραλία όλη δική σου για σερφ ή χαλάρωση. Πήγαινε τον Μάρτιο στο τέλος της χειμερινής περιόδου ή τον Απρίλιο και τον Μάιο για να απολαύσεις πιο ήπια κύματα.

Στοκχόλμη, Σουηδία

Μετά τον βαρύ χειμώνα, η άνοιξη αναζωογονεί την κομψή πόλη της Στοκχόλμης. Η πόλη είναι και πάλι γεμάτη ζωντάνια, καθώς οι καλοντυμένοι ντόπιοι και τουρίστες συρρέουν στις γκαλερί τέχνης, τις κομψές μπουτίκ, τα εστιατόρια με αστέρια Michelin και τα μοντέρνα ξενοδοχεία που δεν τσιγκουνεύονται το στυλ. Παρά την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα, οι βροχές είναι στο πρόγραμμα αλλά κρατάνε λίγο, όσο ένας καφές στα γρήγορα! Φυσικά, κανένα ταξίδι στη Στοκχόλμη δεν θα είναι ολοκληρωμένο χωρίς να δεις το σιντριβάνι Nacka, ένα από τα πιο εντυπωσιακά γλυπτά νερού στον κόσμο.

Μαγιόρκα, Ισπανία

Μία καλή ιδέα για spring break είναι η Μαγιόρκα! Αυτό το δημοφιλές νησί της Μεσογείου είναι εντελώς διαφορετικό την άνοιξη. Εκεί θα δεις τους βράχους να βουτάνε στις ζαφειρένιες θάλασσες, τα τελευταία ροζ-λευκά άνθη αμυγδαλών να πασπαλίζουν τα λιβάδια σαν κομφετί και τις καμπάνες των κατσικιών να κρατάνε ρυθμό στις πεζοπορίες. Η Μαγιόρκα διαθέτει πολλά πεζοπορικά μονοπάτια που περνούν ψηλά στις οδοντωτές, σπηλαιώδεις ασβεστολιθικές κορυφές της Serra de Tramuntana στα βόρεια του νησιού.

Γλασκώβη, Σκωτία

Όταν μιλάμε για spring break, σίγουρα η Γλασκώβη δεν είναι ο πρώτος προορισμός που μας έρχεται στο μυαλό. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι αυτή η πόλη-λιμάνι στα δυτικά Lowlands της Σκωτίας δεν έχει την αναγνώριση που της αξίζει. Σκαρφαλωμένη στον ποταμό Clyde, η Γλασκώβη διαθέτει πάνω από 90 καταπράσινα πάρκα και κήπους. Παρόλο που η βροχή είναι συνηθισμένο φαινόμενο, ευτυχώς, υπάρχουν άφθονες εσωτερικές δραστηριότητες για να απασχοληθείς και να περάσεις το χρόνο σου. Πέρασε τη μέρα σου κάνοντας βόλτες σε πολιτιστικά ιδρύματα, όπως το Εθνικό Θέατρο της Σκωτίας, και το βράδυ βγες σε ένα κλαμπ ή κάποιο μουσικό κέντρο.

Γενεύη, Ελβετία

Ενώ στην Ελβετία το χιόνι δεν έχει ακόμη λιώσει αυτή την εποχή, η λίμνη Λεμάν της Γενεύης είναι ευνοημένη με τις ζεστές ακτίνες του ήλιου. Αγκαλιάζοντας τη νότια όχθη, η Γενεύη είναι εκπληκτική την άνοιξη καθώς δεν επικρατεί πολυκοσμία, τα πάρκα και οι βοτανικοί κήποι ξεχειλίζουν από αζαλέες και ροδόδεντρα, και το μαργαριταρένιο Mont Blanc θαμπώνει στο δυνατό φως. Εκτός από αυτά, είναι αρκετά ήσυχα και ιδανικά για να δεις αξιοθέατα όπως το ψηλό σιντριβάνι Jet d'Eau με τα ουράνια τόξα, ή για να τρέξεις, να περπατήσεις ή να κάνεις πετάλι γύρω από τη λίμνη.

Ανατολική ακτή Σαρδηνίας, Ιταλία

Μπορεί το καλοκαίρι να σφύζει από κόσμο, αλλά η περίοδος της άνοιξης στο ιταλικό νησί της Σαρδηνίας είναι ό,τι καλύτερο. Καθώς ο χειμώνας φεύγει απ’το νησί, τα πάντα ξαναζωντανεύουν - τα δέντρα jacaranda ανθίζουν και ντύνονται μωβ και το νησί πνίγεται στα αγριολούλουδα και την αρωματική macchia. Με ελάχιστο κόσμο την άνοιξη, μπορείς να βρεις μια καλή προσφορά για ένα δωμάτιο με θέα στη θάλασσα ή να απολαύσεις την ηρεμία της φύσης σε ένα αγρόκτημα ανάμεσα σε ελιές και αμπέλια.

Σπλιτ, Κροατία

Το Σπλιτ, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Αδριατικής Θάλασσας, είναι ένας από τους λίγους προορισμούς στην περιοχή, που είναι ιδανικός για διακοπές 365 ημέρες το χρόνο. Ένα spring break στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας δε θα είναι μια περιπέτεια περιπλάνησης σε νησιά, όπως θα γινόταν τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά μπορείς και την άνοιξη να βολτάρεις με ένα σκάφος. Υπάρχουν πολλά να κάνεις και στη στεριά. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να επισκεφθείς το παλάτι του Διοκλητιανού και τον παραλιακό πεζόδρομο χωρίς τα πλήθη των καλοκαιρινών τουριστών.

Οι προσιτές τιμές, οι μικρότερες ουρές και η λιγότερη συμφόρηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ένα επιπλέον προνόμιο, ειδικά αν αναλογιστείς ότι το Σπλιτ αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Κροατίας.

Δουβλίνο, Ιρλανδία

Το Δουβλίνο προσελκύει τόσο τους λάτρεις της ιστορίας, όσο και τους λάτρεις του ποτού. Μια ιδιαίτερα περιπατητική πόλη, ιδανική για spring break, η οποία είναι εξαιρετικά εύκολη στην περιήγηση. Θα απολαύσεις την κληρονομιά αιώνων στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου, το Κάστρο του Δουβλίνου και το Kilmainham Gaol. Φυσικά, δε γίνεται να μιλήσει κανείς για την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας χωρίς να αναφέρει το ιρλανδικό ουίσκι και το stout.

Το Jameson Distillery Bow St. και το Guinness Storehouse είναι θρύλοι σε αυτόν τον τομέα. Αν υπάρχει ευελιξία όσον αφορά τις ημερομηνίες των ανοιξιάτικων διακοπών σου, σκεψου να προγραμματίσεις το ταξίδι σου, ώστε να πας στο Φεστιβάλ του Αγίου Πατρικίου, μια γιορτή που κορυφώνεται με την παρέλαση στις 17 Μαρτίου!

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Κανάλια, ποδηλατόδρομοι, γοητευτικές πολυκατοικίες και μουσεία γεμάτα αριστουργήματα είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για να επισκεφθείς το Άμστερνταμ. Η άνοιξη έχει ήπιες θερμοκρασίες, οι οποίες είναι ιδανικές για κρουαζιέρες με καραβάκια, χαλαρά απογεύματα στο πάρκο και ποδηλατικές εκδρομές, καθώς χαζέυεις τα πολύχρωμα λουλούδια. Στο πλαίσιο αυτό, η πρωτεύουσα των Κάτω Χωρών φιλοξενεί τη μοναδική πλωτή αγορά λουλουδιών στον κόσμο, την Bloemenmarkt. Όταν δύσει ο ήλιος, θα πιεις μπύρες σε ένα bruin café ή θα περιπλανηθείς στη περιβόητη περιοχή των κόκκινων φώτων.

https://www.instagram.com/p/CpSyR7yNlFF/

Κοπεγχάγη, Δανία

Το μέρος που κάποτε ήταν οικισμός των Βίκινγκς, έχει μετατραπεί σε μια από τις πιο λαμπρές, βιώσιμες και πεντακάθαρες πόλεις του κόσμου. Η Κοπεγχάγη διαθέτει εστιατόρια υψηλού προφίλ, καμπυλωτά κανάλια, ποδηλατικές διαδρομές, εξαιρετικές δημόσιες συγκοινωνίες και υπέροχα αξιοθέατα. Πηγαίνοντας 400 χρόνια πίσω, το Κάστρο Ρόζενμποργκ κοσμείται από πυργίσκους, αετώματα και τάφρους. Τα δωμάτια είναι στολισμένα με έπιπλα και πορτραίτα μοναρχών του παρελθόντος, ενώ το υπόγειο θησαυροφυλάκιο στεγάζει τα εντυπωσιακά κοσμήματα του δανέζικου στέμματος. Η παραλιακή συνοικία Nyhavn, που είναι ατελείωτα instagramική, θα σε θαμπώσει με τα πολύχρωμα αρχοντικά της. Οι Κήποι Tivoli, το Holger Danske και η Βασιλική Βιβλιοθήκη συμπληρώνουν τον κατάλογο των αξιοθέατων που πρέπει να δεις!

https://www.instagram.com/p/CpS-OV1Mnd-/

Αφού τσέκαρες αυτά τα μέρη λοιπόν, είναι ώρα να αποφασίσεις ποιον από τους παραπάνω προορισμούς της Ευρώπης, θα επισκεφθείς στο πρώτο σου spring break!

 

 

 

 

 

 

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Προχτές

Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί

Πριν 3 μέρες

Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες

Τα ζώδια σήμερα: 24 Μαρτίου

Πριν 4 μέρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Tραγανά καλαμαράκια χωρίς να τηγανίσετε

Πριν 5 μέρες

Τα πιο τραγανά και νόστιμα καλαμαράκια χωρίς λάδια που θα φτιάχνετε συνέχεια

Τα ζώδια σήμερα: 23 Μαρτίου

Πριν 5 μέρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα ζώδια σήμερα: 21 Μαρτίου

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Σώσε τα μαλλιά σου από την ψαλίδα με 4 κινήσεις

Πριν 1 εβδομάδα

H συνέπεια είναι το κλειδί

Τα ζώδια σήμερα: 20 Μαρτίου

Πριν 1 εβδομάδα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα ζώδια σήμερα: 18 Μαρτίου

Πριν 1 εβδομάδα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Λόγοι που ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο

Πριν 1 εβδομάδα

Μήπως κάνεις ή δεν κάνεις κάποια από τα παρακάτω;

Τα ζώδια σήμερα: 16 Μαρτίου

Πριν 1 εβδομάδα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.