Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Ταξίδι στη Βαρκελώνη: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

Ταξίδι στη Βαρκελώνη: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις
@pavelkasak

Το ταξίδι στη Βαρκελώνη χαρακτηρίζεται από πλούσιο ισπανικό ταπεραμέντο και οι προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις είναι πολλές. Η Βαρκελώνη είναι μία ευρωπαϊκή πόλη γεμάτη ιστορία και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική. Η δεύτερη σημαντικότερη πόλη του ισπανικού κράτους, αποτελεί ένα από τα πιο τουριστικά μέρη, διαθέτοντας καλή ποιότητα ζωής και πλούσια πολιτιστική ζωή. Επιπλέον, η Βαρκελώνη διαθέτει μεσογειακό κλίμα, πολλές ευκαιρίες διασκέδασης και ψυχαγωγίας, ενώ παράλληλα φημίζεται για τις εξαιρετικές συνθήκες εργασίας.

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση 12/3/2023 | 00:11

Στο ταξίδι σου στη Βαρκελώνη, θα βρεις παγκοσμίου φήμης μουσεία, αγορές πλούσιες σε τοπικά προϊόντα και πανοραμικές εξέδρες για να απολαύσεις την εμβληματική αρχιτεκτονική. Όσα δεις παρακάτω, περιλαμβάνονται στις καλύτερες προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις στο ταξίδι στη Βαρκελώνη, για να απολαύσεις στο έπακρο την καταλανική πόλη.

Πήγαινε στο Πάρκο Güell

Το πάρκο Güell είναι ένα φανταστικό τοπίο: φιλοξενεί τη διάσημη ψηφιδωτή σαύρα της Βαρκελώνης καθώς και σπειροειδείς πύργους που μοιάζουν με τσουλήθρες. Το πιο μεγαλοπρεπές πάρκο της πόλης ξεκίνησε ως μια συνεργασία μεταξύ του επιχειρηματία Eusebi Güell και του Antoni Gaudí.

Πριν πας εκεί, θα πρέπει να κάνεις κράτηση διαδικτυακά και να φτάσεις εγκαίρως, καθώς υπάρχει μηδενικό περιθώριο για καθυστερήσεις. Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι το Casa Museu Gaudí, το ροζ κτίριο με τα καμπαναριά μέσα στο πάρκο. Ο Γκαουντί έζησε εκεί για 19 χρόνια, γεγονός που κάνει το home tour ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Ανέβα στο λόφο Tibidabo

Ενώ ο λόφος Tibidabo είναι ένας εκθεσιακός χώρος, είναι και πολλά άλλα. Θα το δεις για πρώτη φορά από το κέντρο της πόλης: ψηλά σε μια κορυφή, ένας μεγαλοπρεπής ναός που θα σου κινήσει την περιέργεια ώστε να τον επισκεφθείς.

Το επίσημο όνομά του είναι Temple Expiatori del Sagrat Cor (Εκκλησία της Ιερής Καρδιάς) και την οροφή του καλύπτει ένα τεράστιο χάλκινο άγαλμα του Ιησού, στο οποίο μπορείς να ανέβεις με ασανσέρ. Δίπλα ακριβώς θα αντικρίσεις τη γοητεία ενός λούνα παρκ και διάφορα αξιοθέατά σε ρετρό στυλ. Για να ολοκληρώσεις τη βόλτα σου απόλαυσε ένα ποτό στη βεράντα του Mirablau Bar, κοντά στη στάση του μπλε τραμ.

Επισκέψου την παλαιότερη αγορά της Βαρκελώνης - La Boqueria

Η La Boqueria είναι η πιο παλιά αγορά της Βαρκελώνης και ξεκίνησε το 1217 ως μια απλή γωνιά από πάγκους κρέατος. Σήμερα περισσότεροι από 200 πάγκοι ενώνονται σαν χορωδία των καλοφαγάδων. Οι φωνές των εμπόρων, το τσούγκρισμα των ποτηριών και οι χαιρετισμοί καλωσορίσματος πρωταγωνιστούν.

Παρά τη γιορτινή ατμόσφαιρα, η μυρωδιά είναι αυτή που σε κερδίζει. Αλμυρά, γλυκά, λαχανικά και φρούτα, κρεατικά και φρέσκα ψάρια θα σε συναρπάσουν. Για σβήσιμο ένα smoothie φρούτων από τους πάγκους με τα αναψυκτικά, είναι ό,τι πρέπει. Μη διστάσεις να κάνεις βόλτα μέχρι και τους πάγκους που βρίσκονται πιο βαθιά – ίσως να ανακαλύψεις κρυμμένους θησαυρούς!

Επισκέψου τη Sagrada Família

Είναι αδιανόητο να πας στη Βαρκελώνη και να μην επισκεφθείς τη Sagrada Família, τον εξαιρετικό ναό του Γκαουντί, γνωστό και ως «η μεγαλύτερη ημιτελής εκκλησία του κόσμου». Η ημερομηνία λήξης παραμένει ένα μυστήριο και πολλοί εικάζουν ότι δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ.

Φρόντισε να κλείσεις εισιτήριο από πριν, ώστε να μπορέσεις να μπεις μέσα και να χαζέψεις τους θόλους και τα βιτρό με τα ουράνια τόξα. Όταν πας, προτίμησε τον ακουστικό οδηγό και ανέβα σε έναν από τους δύο πύργους. Η πρόσοψη της Γέννησης θα γίνει η αγαπημένη σου.

Δες ένα αγώνα στο Camp Nou

Η σημασία που έχει ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Μπαρτσελόνα για την πόλη, είναι αισθητή στον απόηχο του γηπέδου της, του Camp Nou. Με 99.354 θέσεις, είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και υπάρχει σχέδιο επέκτασης για να φτάσει τις 105.000 θέσεις. Συνήθως υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες θέσεις, ειδικά απέναντι σε ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας, ακόμη και 72 έως 48 ώρες πριν από έναν αγώνα.

Πήγαινε στο IDEAL Centre d'Arts Digitals για μια ιδιαίτερη εμπειρία

Εξωτερικά, το IDEAL έχει ένα κουτί που «φωνάζει» κινηματογράφο, όπως ήταν άλλωστε για 67 ολόκληρα χρόνια. Στη συνέχεια, έγινε κινηματογραφικό σκηνικό κι έπειτα για λίγα χρόνια έπαψε τη λειτουργία του μέχρι το 2019, όπου άναψε ξανά τα φώτα του. Σήμερα αποτελεί την πρώτη εγκατάσταση της νότιας Ευρώπης, που είναι αφιερωμένη στην παραγωγή και την παρουσίαση ψηφιακών τεχνών, όπως η ολογραφία και η εικονική πραγματικότητα. Αντί να παρακολουθήσεις μια εικόνα, πετάγεσαι κατευθείαν μέσα σε αυτήν!

Επισκέψου τη Santa Maria del Mar

Αν ζητήσεις από οποιονδήποτε ντόπιο να διαλέξει την αγαπημένη του εκκλησία, η απάντηση θα είναι σίγουρα «η Santa Maria del Mar». Η ιστορία της εκκλησίας είναι αρκετά ιδιαίτερη. Ξεκίνησαν να τη χτίζουν το 1329 και ολοκληρώθηκε το 1384 μετά από 55 χρόνια. Το 1428 καταστράφηκε ένα μέρος της από έναν μεγάλο σεισμό, ενώ τον Ιούλιο του 1936, πυρπολήθηκε και καιγόταν για 11 συνεχόμενες ημέρες.

Αν κοιτάξεις μέσα, θα δεις μέχρι και σήμερα τα μαύρα σημάδια από τη φωτιά στην οροφή. Το κτίριο έχει πολύ ψηλές κολόνες και τεράστιες εκτάσεις βιτρό, οι οποίες την κάνουν μοναδική και συνάμα εντυπωσιακή.

Πήγαινε για ημερήσια ξενάγηση στους αμπελώνες της Penedes

Ακριβώς νότια της Βαρκελώνης, θα βρεις τη γραφική ύπαιθρο της περιοχής Penedes της Καταλονίας, μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ισπανίας. Το κρασί για το οποίο φημίζεται είναι η Cava, η καταλανική εκδοχή της γαλλικής σαμπάνιας. Ωστόσο, εκτός από το αφρώδες κρασί, παράγει κόκκινα και λευκά κρασιά που έχουν μεγάλη φήμη.

Ο οινοτουρισμός έχει απογειωθεί εκεί τα τελευταία χρόνια, και μια ημερήσια εκδρομή σε ένα από τα πολλά οινοποιεία της Penedes, είναι μια μέρα που σίγουρα θα περάσεις καλά. Πολλές εταιρείες προσφέρουν εκδρομές που περιλαμβάνουν ξενάγηση σε αμπελώνες και γευσιγνωσία!

Πήγαινε στο Elche για αυθεντική Paella

Το να τρως Paella στην Ισπανία είναι ιεροτελεστία. Είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που απλά πρέπει να κάνεις, όπως το να πιεις Guinness στο Δουβλίνο ή να φας πίτσα στη Νάπολη. Υπάρχει κάτι κλισέ σε αυτό, αλλά αν δεν το κάνεις μπορεί να το μετανιώσεις! Ειδικοί στη Βαρκελώνη για την Paella, το πιάτο-σταρ του Elche αποτελείται από ρύζι με καλαμάρια και αγκινάρες. Ξεχειλίζει από θαλασσινές απολαύσεις, φρέσκα λαχανικά και τέλεια κομμένα και μαγειρεμένα καλαμάρια. Μην παραλείψεις να τη δοκιμάσεις!

Περιπλανήσου στο La Nau Bostik

Η Βαρκελώνη διαθέτει πολλά γνωστά μουσεία, με πολλά γνωστά ονόματα, σε πολλά γνωστά σημεία! Το La Nau Bostik διαθέτει ένα δίκτυο ενώσεων που αποτελείται από διάφορες καλλιτεχνικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις και συνεταιρισμούς. Πάρε το μετρό μέχρι τη La Sagrera, περπάτησε 10 λεπτά μέσα στην κατοικημένη συνοικία και χάζεψε τις χρωματιστές τοιχογραφίες. Το έργο του Αργεντινού καλλιτέχνη του δρόμου Elian Chali, συνοψίζει το πνεύμα του Nau Bostik.

Αυτός ήταν ένας σούπερ οδηγός για το ταξίδι σου στη Βαρκελώνη με προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις για να περάσεις μοναδικά!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

7 σημάδια που σου δίνει το σώμα σου όταν πέσουν τα οιστρογόνα σου

Πριν 5 μέρες

Πώς θα καταλάβετε πως κάτι δεν πάει καλά με τα οιστρογόνα σας;

Το πρωινό τρικ των 5 δευτερολέπτων που οι ειδικοί λένε ότι αλλάζει τη διάθεσή σου αμέσως

Πριν 6 μέρες

Αυτό που βιώνετε τα πρώτα λεπτά μετά το ξύπνημα επηρεάζει την ψυχή και τη διάθεσή σας

Βάλε στη διατροφή σου αυτό τον ξηρό καρπό: Δημιουργεί λαμπερό δέρμα και βελτιώνει τη μνήμη

Πριν 1 εβδομάδα

Ιδανικά βάλτο και κάθε μέρα στη διατροφή σου

4 trends που αρέσουν και στη Gen‑Z και στις Millennials

Πριν 1 εβδομάδα

Σίγουρες fashion επιλογές

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Πριν 3 εβδομάδες

Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί

Πριν 4 εβδομάδες

Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες

Tραγανά καλαμαράκια χωρίς να τηγανίσετε

Πριν 4 εβδομάδες

Τα πιο τραγανά και νόστιμα καλαμαράκια χωρίς λάδια που θα φτιάχνετε συνέχεια

Σώσε τα μαλλιά σου από την ψαλίδα με 4 κινήσεις

Πριν 4 εβδομάδες

H συνέπεια είναι το κλειδί

Φτιάξτε φανταστικές λαγάνες στο σπίτι, σαν φούρναρης

Πριν 5 εβδομάδες

Τραγανές από έξω και αφράτες από μέσα - Εγγυημένη Συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα

Οι καλύτεροι υδατάνθρακες για να φάτε και να χάσετε βάρος, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Πριν 5 εβδομάδες

Οι υδατάνθρακες δεν είναι κακοί - το σώμα σας τους χρειάζεται και θα μπορούσαν να είναι το καλύτερο είδος τροφής για απώλεια βάρους

Οι micro mini‑τσάντες είναι επίσημα ξεπερασμένες: Τι φοράμε αντ `αυτού το 2024

Πριν 5 εβδομάδες

Διάσημοι οίκοι όπως οι Bottega Venetta, Victoria Beckham και Ferragamo αφήνουν την εξαιρετικά μικροκαμωμένη τσάντα στην άκρη

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.