Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Παλιά και νέα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα που αξίζει να κάτσεις στα τραπεζάκια τους

Παλιά και νέα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα που αξίζει να κάτσεις στα τραπεζάκια τους
@inloveagain_athens / Instagram

Υπάρχουν κάποια παλιά ζαχαροπλαστεία που άνοιξαν πριν από δεκαετίες και κάποια άλλα, νέα, που αξίζει να τα επισκεφθείς και να απολαύσεις ένα γλυκό στα τραπεζάκια τους. Όσα χρόνια και να περάσουν, πολλά από αυτά που θα δεις παρακάτω, αποτελούν σταθερή αξία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας. Με τα γλυκά τους μεγάλωσαν γενιές και γενιές Αθηναίων και μέχρι σήμερα ακόμα κρατούν τα πρωτεία των πιο γλυκών μαγαζιών.

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση 15/3/2023 | 00:14

Από την άλλη, είναι τα νέα καταστηματα, τα οποία με την ποιότητα, την αισθητική και τις γεύσεις τους, μας έχουν κάνει τακτικούς πελάτες. Κι αν σήμερα τα ραντεβού στα ζαχαροπλαστεία θεωρούνται ξεπερασμένα, έρχονται αυτά τα στέκια για να μας κάνουν να βάλουμε ξανά στην καθημερινότητά μας το "ραντεβού για γλυκό". Δες παρακάτω σε ποια ζαχαροπλαστεία, νέα και παλιά, θα φας νόστιμα γλυκά στα τραπεζάκια τους!

Η Στάνη

Ένα παραδοσιακό γαλακτοπωλείο με ανεκτίμητη ιστορία και ανεκτίμητα γλυκά. Στα τραπεζάκια του έχουν απολαύσει μικροί και μεγάλοι τις βελούδινες γεύσεις του. Από το 1931, η αυθεντικότητα, τα αγνά υλικά και το ήθος της, βάλθηκαν να φέρουν τη Στάνη στη λίστα με τα κορυφαία παλιά ζαχαροπλαστεία. Στη Στάνη θα δοκιμάσεις πάστα σοκολατίνα, αμυγδάλου, ποντικάκι, ανάμεικτη, μιλφέιγ, γαλακτομπούρεκο, ραβανί και πολλά άλλα αγαπημένα γλυκίσματα. Και αφού η ειδικότητά του είναι τα γαλακτοκομικά, δεν πρέπει να φύγεις από εκεί χωρίς να δοκιμάσεις τις κρέμες, σοκολάτα και βανίλια, το ρυζόγαλο, το παραδοσιακό ανθόγαλο, το φρέσκο κατσικίσιο γιαούρτι και τις σφολιάτες που φτιάχνει τα πρωινά!

Μ. Κοτοπούλη 10, Ομόνοια

Ρεσιτάλ

Πρόκειται για ένα νέο ιδιαίτερο εστιατόριο γλυκού, όπου το παραδοσιακό συναντά το μοντέρνο στοιχείο. Με pop διακόσμηση και συνάμα παραδοσιακή ατμόσφαιρα, νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε παλαιότερη εποχή. Τα designάτα τραπεζοκαθίσματα, τα πόστερ στους τοίχους και η χρωματική παλέτα, δείχνουν ένα μαγαζί με χαρακτήρα που είναι σαν να βγήκε από περιοδικό. Στον κατάλογό του θα δεις γλυκά για τις πρωινές ώρες με τον καφέ, γλυκά βιτρίνας που τρώγονται επιτόπου ή για take away, και ιδιαίτερα πιάτα που προτείνουν οι σεφ του Ρεσιτάλ για βραδινό.

Ένα από αυτά είναι η κρύα σούπα με φρούτα του δάσους με εσάνς φυστικιού. Εκτός από αυτά θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις και το παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο! Ωστόσο τα αγαπημένα γλυκά του κοινού είναι η Κρεμακότα, το Καιζερσμάρν και η Βασκική Τάρτα. Περισσότερα θα δεις από κοντά, σε ένα από τα τραπεζάκια του!

Αναπαύσεως 15, Μετς

In Love Again

Στην καρδιά της Αθήνας βρίσκεται αυτό το νέο μαγαζί με ειδικότητα στα γλυκά. Σε έναν ζεστό χώρο με το στοιχείο του ξύλου και των φυτών να υπερισχύει, σου δημιουργεί αμέσως μία έντονη επιθυμία να καθίσεις στο εσωτερικό του. Σαν «αδελφάκι» του Baba au rum αρκετά από τα γλυκά αξιοποιούν τα διαλεχτά ρούμια ή παίρνουν έμπνευση από τα επιτυχημένα κοκτέιλ του βραβευμένου μπαρ. Ένα από τα αγαπημένα και δημοφιλή γλυκά, το Devil’s Milk με τραγανή βάση μπισκότου, τσίλι και μαρμελάδα λίτσι, ρούμι και μους καρύδας, έχει αντίστοιχο κοκτέιλ με τζαμαϊκανό ρούμι, καρύδα, σοκολάτα, λάιμ, τσίλι και μπαχαρικά!

Το Bahama Mama που περιλαμβάνει τραγανό crumble σοκολάτας, κρέμα καφέ και αφράτη μπαβαρουάζ με πορτοκάλι και παλαιωμένο ρούμι Κούβας θυμίζει επίσης το ομώνυμο κοκτέιλ. Από αυτό το μενού δε θα μπορούσαν να λείπουν οι μπαμπάδες με ρούμι και παχιά στρώση κρέμας, σε κλασική, σε πιο τροπική αλλά και σε spicy εκδοχή.

Κλειτίου 3, Αθήνα

Desire

Το Desire από το 1962 μυεί τους λάτρεις του γλυκού στη γαλλική γαστρονομία. Με στόχο τη διατήρηση της ποιότητας και της αυθεντικότητας των συνταγών και προϊόντων, έχει πολλά γλυκά τα οποία παραμένουν απαράλλαχτα παρά το πέρασμα των χρόνων. Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει την ασύγκριτη τούρτα Saint Honoré;! Μαζί με το προφιτερόλ του Desire αποτελούν τα αγαπημένα γλυκά του φανατικού κοινού τους.

Εκεί όμως δε θα απολαύσεις μόνο τα κλασικά γλυκά, αλλά και κρουασάν, τυρόπιτες και διάφορα σφολιατοειδή, ενώ το καφέ είναι ανοιχτό από νωρίς το πρωί για να υποδεχτεί τους θαμώνες που έρχονται να απολαύσουν τον καφέ ή το τσάι τους, συνοδεύοντας τα με τα φρέσκα εδέσματα.

Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι

Ο Βάρσος

Ιστορικό ζαχαροπλαστείο από τα λίγα στην Αθήνα, καθώς η ιστορία του ξεκίνησε το 1892. Σήμερα έχει αναλάβει η τέταρτη γενιά και τα τραπεζάκια του γεμίζουν καθημερινά από όλες τις ηλικίες που δίνουν ραντεβού εκεί. Αν δεν έχεις πάει ποτέ στο Βάρσο, αρκεί να το πλησιάσεις μόνο, για να σε τραβήξουν από τη μύτη οι βουτυρένιες μυρωδιές του. Με βασικό συστατικό την ποιότητα, όλα τα γλυκά του είναι σούπερ νόστιμα και δημιουργούν ένα αίσθημα νοσταλγίας.

Τα γαλακτοκομικά του αποτελούν εγγύηση, επομένως, δοκίμασε γιαούρτι, παγωτό, γαλακτομπούρεκο, ρυζόγαλο. Εκτός από αυτά, το τσουρέκι του, τα σιροπιαστά, οι μπεζέδες και οι σοκολατένιες πάστες, είναι όλα άπαιχτα!

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά

Choureal

Ίσως, να μη χρειάζονται συστάσεις για το προφιτερόλ του Choureal, αλλά ακόμα και αν δεν το γνωρίζεις, φαντάσου απλά τα αφράτα γεμιστά σουδάκια καλυμμένα με ρευστή σοκολάτα. Δε νομίζω να χρειάζεται πιο δελεαστική εικόνα από αυτήν! Στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν μοντέρνο και κομψό χώρο προσεγγίζουν περαστικούς που λαχταρούν τα πεντανόστιμα προφιτερόλ του.

Μάθε ακόμη ότι τα προφιτερόλ φτιάχνονται μπροστά στους πελάτες, με κρέμα ή παγωτό, φρεσκοψημένα σουδάκια και μπόλικη σοκολάτα λευκή, πραλίνα, bitter, ακόμα και σοκολάτα με καραμέλα. Γαρνίρουν με αμύγδαλο, φρούτα, μπισκότα και ό,τι άλλο θέλεις. Μπορείς να τα πάρεις πακέτο για το σπίτι ή να κάτσεις να τα απολαύσεις στα τραπεζάκια έξω. Μεταξύ μας, ποιός αντέχει μέχρι να φτάσει σπίτι;!

Διομείας 2 &, Ερμού 18, Αθήνα

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Προχτές

Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί

Πριν 3 μέρες

Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες

Τα ζώδια σήμερα: 24 Μαρτίου

Πριν 4 μέρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Tραγανά καλαμαράκια χωρίς να τηγανίσετε

Πριν 5 μέρες

Τα πιο τραγανά και νόστιμα καλαμαράκια χωρίς λάδια που θα φτιάχνετε συνέχεια

Τα ζώδια σήμερα: 23 Μαρτίου

Πριν 5 μέρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα ζώδια σήμερα: 21 Μαρτίου

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Σώσε τα μαλλιά σου από την ψαλίδα με 4 κινήσεις

Πριν 1 εβδομάδα

H συνέπεια είναι το κλειδί

Τα ζώδια σήμερα: 20 Μαρτίου

Πριν 1 εβδομάδα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα ζώδια σήμερα: 18 Μαρτίου

Πριν 1 εβδομάδα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Λόγοι που ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο

Πριν 1 εβδομάδα

Μήπως κάνεις ή δεν κάνεις κάποια από τα παρακάτω;

Τα ζώδια σήμερα: 16 Μαρτίου

Πριν 1 εβδομάδα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.