Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Προτίμησε να παρατήσει την καλοπληρωμένη της δουλειά από το να επιστρέψει στο γραφείο

Προτίμησε να παρατήσει την καλοπληρωμένη της δουλειά από το να επιστρέψει στο γραφείο
Cottonbro

Μια γυναίκα μίλησε αφότου παραιτήθηκε από την καλοπληρωμένη της δουλειά αφού είπε ότι θα απαιτούσαν από τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στο γραφείο με πλήρη απασχόληση.

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 18/4/2023 | 01:18

Η Felicia, της οποίας το επίθετο δεν έχει γίνει γνωστό, μίλησε στο Insider για το ότι μετά την πανδημία κατάλαβε πως στο σπίτι δουλεύει καλύτερα. Όμως η εταιρεία της δεν το δέχτηκε.

Ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού - και τους κανονισμούς που περιορίζουν τις κοινωνικές επαφές και τη δυνατότητα των ανθρώπων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους - πολλές επιχειρήσεις έπρεπε να προσαρμοστούν και να μετακινηθούν στο διαδίκτυο σε απομακρυσμένες συνθήκες εργασίας.

Παρά την χαλάρωση των περιορισμών - ο κόσμος βγαίνει σιγά - σιγά στην άλλη πλευρά της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης - ορισμένες εταιρείες συνέχισαν να επιτρέπουν στους εργαζόμενους να εργάζονται πλήρως από το σπίτι ή έχουν υιοθετήσει ένα υβριδικό πρότυπο στυλ εργασίας.

Το γραφείο της Felicia υποστήριξε ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας για ενάμιση χρόνο, το οποίο της επέτρεπε να εργάζεται δύο ημέρες στο γραφείο και τρεις ημέρες στο σπίτι, ωστόσο, πρόσφατα της είπαν από τη δουλειά της ότι πρέπει να επιστρέψει στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Η Felicia καθόταν στην κίνηση στο δρόμο για τη δουλειά της, τονίζοντας ότι μπορεί να καθυστερήσει σε μια συνάντηση όταν ρώτησε: "Γιατί το κάνω αυτό στον εαυτό μου όταν δεν είναι καν απαραίτητο;"

Είπε στο Insider: "Ξέρω πώς να κάνω τη δουλειά μου. Δεν χρειάζεται να είμαι σε γραφείο για να κάνω τη δουλειά μου. Απλώς ήξερα ότι δεν ήθελα να επιστρέψω σε αυτό που ένιωθα σαν πριν. Διαπίστωσα ότι έκανα πολύ περισσότερη δουλειά όταν δούλευα τις μέρες μου στο σπίτι. Εφτασα στο σημείο που απλά δεν γινόταν. Και αποχώρησα από έναν μισθό άνω των 100.000 $ ετησίως (£ 80.000 ετησίως) για να αναζητήσω θέσεις που έχουν υβριδικές επιλογές ώστε να μπορώ να έχω αυτή την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και ζωής"

Η Felicia σημειώνει επίσης ότι συχνά κατέληγε να εργάζεται περισσότερο αν χρειαζόταν να πάει στο γραφείο, και έπρεπε να τελειώσει τη δουλειά μετά την επιστροφή της στο σπίτι λόγω των περισπασμών στο χώρο εργασίας.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ίδια δεν εργάστηκε στο μέγιστο των δυνατοτήτων της κατά τη διάρκεια της υβριδικής εργασίας στο σπίτι.

Η Felicia βρίσκεται τώρα στο κυνήγι για άλλο διοικητικό ρόλο, αλλά θα υποβάλει αίτηση ή θα αποδεχτεί μια προσφορά εργασίας μόνο εάν η εταιρεία υποστηρίζει την υβριδική εργασία - ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πληρώνεται λιγότερο.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Μιλά για πρώτη φορά μετά την περιπέτεια της υγείας του

Σήμερα

Ο ηθοποιός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο καθώς υπέστη έμφραγμα

Δημήτρης Κόκοτας – Τι συνέβη στις πρόβες του J2US

Σήμερα

«Αρχισε να ιδρώνει, να μουδιάζει το χέρι του και να έχει τάσεις λιποθυμίας»

Ρούλα Ρέβη για Αποστόλη Τότσικα: «Δε νιώθω σύζυγος, ούτε σύντροφος, νιώθω φίλη μαζί του»

Χτες

«Το έχω ξαναπεί, για μένα, όταν νιώθεις απόλυτη οικειότητα και άνεση με έναν άνθρωπο κι αποδοχή, είναι το καλύτερο», πρόσθεσε

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Δε θέλω να τον δω και δεν θέλω να έρθει στην εκπομπή μου»

Χτες

O παρουσιαστής δεν ξεκαθάρισε αν έκανε πλάκα ή αν μιλούσε σοβαρά - Δείτε το σχετικό βίντεο

Κατερίνα Καινούργιου: «Η εταιρεία παραγωγής έχει πάρει μια απόφαση για τον Ανδρέα Μικρούτσικο»

Προχτές

Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα γύρω από τη συνεργασία του Ανδρέα Μικρούτσικου με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Με ενοχλεί πάρα πολύ που ακούγονται άσχημα σχόλια για ...»

Προχτές

«Eίναι καλλιτεχνάρα και νομίζω ότι θα πάει πολύ καλά», είπε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Κατερίνα Καινούργιου: «Είναι άσχημο αυτό που κάνουν στη Δανάη Μπάρκα»

Πριν 3 μέρες

Με αφορμή τα τηλεοπτικά σενάρια που αφορούν την Μαρία Μπακοδήμου

Καινούργιου για απουσία Μικρούτσικου: «Νομίζω είναι στη Ρώμη»

Πριν 3 μέρες

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος λείπει πολλές μέρες από την εκπομπή και οι τηλεθεατές τον ψάχνουν και στέλνουν μηνύματα ρωτώντας πού είναι.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.