Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Καιρός: «Κλείδωσαν» τα χιόνια ‑ Οι 4 περιοχές που θα δουν «λευκή» μέρα

Καιρός: «Κλείδωσαν» τα χιόνια ‑ Οι 4 περιοχές που θα δουν «λευκή» μέρα

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει για τα καλά καθώς μέσα στο μήνα αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού, με βροχές και χιόνια σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα.

Δημοσίευση 9/11/2024 | 11:04

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανάρτηση του προγνώστη σε σελίδα στο Facebook το υπόλοιπο του μήνα θα καλύψει κάποια υετικά κενά. Θα έρθουν βροχές αλλά και τα πρώτα αξιόλογα χιόνια. Μια πρώτη δόση χειμώνα θα πάρουν από την ερχόμενη Κυριακή, νοτιότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πιερίας.

Παράλληλα, μέσα στην ημέρα αργά,και κυρίως προς το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις και σε παράκτια τμήματα,της δυτικής, νότιο δυτικής Πελοπονησσου και νησιωτικων του νοτιου Αιγαίου με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων η ακόμη και μπορας.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Θεοφάνη Χατζηγρίβα:

▪️Οπως είχα αναφερθεί σε προηγούμενες αναρτήσεις, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός κυρίως από την ερχόμενη Δευτέρα, με διαδοχικά συστήματα από τα δυτικά προς τα ανατολικά.
▪️Φαίνεται λοιπόν ότι το υπόλοιπο του μήνα θα καλύψει κάποια υετικα κενά .
▪️Δεν θα έχουμε όμως μόνο βροχές στη χώρα μας ,αλλά και τα πρώτα αξιόλογα θα έλεγα χιόνια στα ορεινά μας ,αλλά και τα πρώτα σε αστικά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας,εάν φυσικά δεν αλλάξει κάτι δραματικά.
▪️Μια πρώτη δόση χειμώνα θα πάρουν από την ερχόμενη Κυριακή, νοτιότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πιερίας(κυρίως παράκτια,) , Θεσσαλίας (κυρίως,παράκτια ,και Μαγνησία,) , Σποράδες, Εύβοια, βόρειο ανατολικά τμήματα της Στερεάς, και η βόρεια,κυρίως Κρήτη όπου σταδιακά θα επικρατήσουν βαριές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων διασπαρτων τοπικών βροχοπτώσεων η ψεκαδων
▪️Μέσα στην ημέρα αργά,και κυρίως προς το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις και σε παράκτια τμήματα,της δυτικής, νότιο δυτικής Πελοπονησσου και νησιωτικων του νοτιου Αιγαίου με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων η ακόμη και μπορας .
▪️Στην υπόλοιπη χώρα,τίποτα το ιδιαίτερο με αρκετή ηλιοφάνεια, και διάσπαρτα νέφη το απόγευμα.
▪️Την ερχόμενη Δευτερα 11.11 , και από τα δυτικά θα αρχίσουν να εισέρχονται νέφη σε μεγάλο τμήμα των ηπειρωτικων περιοχών, καθιστώντας τον καιρό σχετικά άστατο με μικρά ανοίγματα, και κάποιες διάσπαρτες τοπικού χαρακτήρα βροχές, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια, όπου μάλιστα δεν αποκλείονται και κάποιες μπορες .
▪️Την Τρίτη 12.11 οι βροχές σχετικά γρήγορα θα επεκταθούν ανατολικά από νωρίς το πρωί, με ταυτόχρονη βελτίωση στα δυτικά,και ανοίγματα. ▪️Μαλιστα στα νοτιότερα θα σημειωθούν και κάποιες τοπικές μπορες η καταιγίδες. Τα φαινόμενα καθώς θα περνάνε από το Αιγαίο θα εξασθενούν με σπασίματα ενδιάμεσα .
▪️χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε μεγάλα υψομετρα της Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς (άνω των 1500-1600μ ) , και σε χαμηλότερα της δυτικής,Μακεδονίας για,λίγη ώρα,μόνο.
▪️Την Τετάρτη 13.11 ,σταδιακά,νέο σύστημα θα εισέλθει από τα δυτικά προς τα ανατολικά με βροχές, μπορες η καταιγίδες, και καθολικη σχεδόν επέκταση, εκτός νοτίων νησιωτικων και την Κρήτη. Μάλιστα θα σημειωθούν εκ νέου χιονοπτώσεις σε χαμηλότερα ορεινά τμήματα της βόρειας χώρας, τοπικά πυκνές σε ορεινά της Ηπείρου και Θεσσαλίας, ενώ ενδέχεται να χιονίσει η να σημειωθεί χιονόνερο η χιόνι και σε αστικά,της δυτικής Μακεδονίας.
▪️Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
▪️Δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα πράματα για,το τι θα γίνει από την Πέμπτη 14.11 και μετά, αλλά όπως όλα δείχνουν το μοτίβο δεν θα αλλάξει καθώς θα συνεχίσουν να,μας απασχολούν συστήματα από τα δυτικά .
▪️Για ότι νεότερο θα,υπάρξει σχετική ενημέρωση, όπως,και πιθανές αλλαγές.

Ο Καιρός σήμερα

Σήμερα πάντως, με συννεφιές από τις Κυκλάδες μέχρι και την Κρήτη θα κυλήσει ο καιρός του Σαββάτου, ενώ ίσως δούμε λίγες βροχές στην δυτική και βόρεια Κρήτη.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις και μόνο στο Ιόνιο από το ύψος της Κεφαλονιάς και νοτιότερα θα υπάρχουν πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -02 (μείον 2) έως 21 βαθμούς.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, τοπικά πιο πυκνές στην Εύβοια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 21 τοπικά 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που κατα τόπους θα είναι πυκνότερες και στην Κρήτη ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις δυτικές Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 και στη νότια Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, τοπικά πιο πυκνές στα Δωδεκάνησα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά τμήματα και τις Σποράδες βορειοανατολικοί 4 με 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram
[ΠΗΓΗ]

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέος νόμος στην Καλιφόρνια: Υποχρεωτικά τα καπάκια στα ποτά για προστασία από ναρκωτικά

Προχτές

Τα μπαρ θα πρέπει να έχουν διαθέσιμα καπάκια και τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών

Οδηγοί ταξί στο Αφγανιστάν φτιάχνουν αυτοσχέδια air condition στα αυτοκίνητα για να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα

Πριν 3 μέρες

Η φετινή άνοιξη στο Αφγανιστάν ήταν η πιο ζεστή στην ιστορία της χώρας

Πατέρας στο Πακιστάν σκότωσε την 16χρονη κόρη εξαιτίας του TikTok

Πριν 3 μέρες

Ο πατέρας σκότωσε την 16χρονη επειδή αρνήθηκε να κλείσει τον λογαριασμό της στην δημοφιλή πλατφόρμα

Φρίκη στις ΗΠΑ: Κόρη αρχηγού αστυνομίας τον κατηγορεί για «τελετουργική» κακοποίηση ‑ Σατανιστική αίρεση, μάσκες και «παιχνίδια θανάτου»

Πριν 3 μέρες

Η κόρη ενός αρχηγού της αστυνομίας του Νιου Τζέρσεϊ ισχυρίζεται ότι τη βίαζε επανειλημμένα για περισσότερο από μια δεκαετία στο πλαίσιο μιας «τελετουργικής» αίρεσης

Γαλλία: Αυτοκτόνησε ο δικηγόρος που υπερασπίστηκε τον παιδεραστή χειρουργό Ζοέλ Λε Σκουαρνέκ

Πριν 5 μέρες

Ο 34χρονος ποινικολόγος φέρεται να έβαλε τέλος στη ζωή του το βράδυ της Τρίτης

Η UEFA αλλάζει τους κανόνες στα νοκ‑άουτ ματς του Champions, Europa και Conference League

Πριν 6 μέρες

Όσον αφορά τη νοκ-αόυτ φάση των διοργανώσεων της

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο Τέξας: Στους 107 οι νεκροί

Πριν 6 μέρες

Την Παρασκευή μεταβαίνει στην περιοχή ο Τραμπ

Υεμένη: Δύο τραυματίες και δύο αγνοούμενοι από νέα επίθεση κατά ελληνόκτητου πλοίου

Το ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς με σημαία Λιβερίας δέχθηκε επίθεση από βάρκες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Ρωσία: Συναγερμός για έκρηξη σε ελληνόκτητο πλοίο – Πώς εμπλέκεται ο υπουργός που αυτοκτόνησε

Το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας επιβεβαίωσε χτύπημα σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων, κάνοντας λόγο για «μικρή διαρροή»

Σάλος στη Λίβερπουλ: Η κίνηση του Λουίς Ντίας που θεωρήθηκε ασέβεια στη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα

Πριν 1 εβδομάδα

Ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον Λουίς Ντίας εξόργισε τους φίλους της Λίβερπουλ, καθώς το θεώρησαν ασέβεια προς τη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.