ADVERTISEMENT

Πρώτη σε κατανάλωση φραπέ η Θεσσαλονίκη και επίσημα!

Σύμφωνα με έρευνα είναι πρώτη σε κατανάλωση στιγμιαίου καφέ σε ολόκληρη την Ελλάδα

Newsroom

Ενημερώθηκε
1' χρόνος ανάγνωσης
Πρώτη σε κατανάλωση φραπέ η Θεσσαλονίκη και επίσημα!
ADVERTISEMENT

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Έχει το όνομα, αλλα έχει και τη χάρη! Φραπεδούπολη και με τη βούλα είναι η Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με έρευνα είναι η πρώτη σε κατανάλωση στιγμιαίου καφέ (και ζεστού και κρύου) σε ολόκληρη την Ελλάδα.

ADVERTISEMENT

Αυτό προκύπτει από έρευνα που διενήργησε σε όλη την χώρα, η αλυσίδα καταστημάτων καφέ, Coffee Island.

Η πρωτιά αυτή μπορεί να εξηγηθεί εύκολα καθώς η Θεσσαλονίκη θεωρείται μητέρα του φραπέ.

Βέβαια σύμφωνα με την ίδια έρευνα ο στιγμιαίος καφές έχει αρχίσει να πέφτει σε ζήτηση και να ανεβαίνει η κατανάλωση της κατηγορίας espresso (πχ cappuccino, espresso, freddo κλπ). Σε πρόσφατη έρευνα η κατηγορία espresso ξεπέρασε σε κατανάλωση την κατηγορία στιγμιαίου (αλλά σε πολύ πιο αργό ρυθμό σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα).

ADVERTISEMENT

Παράλληλα σε έρευνες που έχει πραγματοποιήσει η Coffee Island ανά την Ελλάδα για να διαπιστώσει τις καταναλωτικές συνήθειες της ελληνικής αγοράς γύρω από το Coffee To Go, για τη Θεσσαλονίκη υπάρχει αύξηση στη ζήτηση ετοίμων ροφημάτων (καφέ, τσάι και λοιπών ροφημάτων) από 67,3% τον Φεβρουάριο του 2015 σε 73,1% το Δεκέμβριο του 2015.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Celebrity news, gossip και τα παρασκήνια της showbiz. Επώνυμοι, σχέσεις και τα hot ονόματα της ελληνικής και διεθνούς ψυχαγωγίας, στο e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

Ομορφιά, style, σχέσεις και celebs: ό,τι ξεχώρισε σήμερα το Pink.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο