Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

ΚΕΡΔΙΣΤΕ

Μεγάλος Διαγωνισμός: Τα καλύτερα κρασιά της Κρήτης στο γιορτινό τραπέζι σας

Μεγάλος Διαγωνισμός: Τα καλύτερα κρασιά της Κρήτης στο γιορτινό τραπέζι σας

Δημοσίευση 11/12/2017 | 08:58

Δεν νοείται γιορτινό τραπέζι χωρίς κρασί! Σηκώστε τα ποτήρια σας και ευχηθείτε "χρόνια πολλά" σε αυτούς που αγαπάτε με τα καλύτερα κρασιά της Κρήτης στο τραπέζι σας, αυτά των Wine Walkers Crete!

Τα γιορτινά τραπέζια προετοιμάζονται, κι εμείς αναζητάμε ό,τι πιο ταιριαστό και ιδιαίτερο για το ρεβεγιόν που είμαστε καλεσμένοι ή διοργανώνουμε. 

Η μοναδικότητα του Κρητικού Αμπελώνα, λόγω του πολύπλευρου ανάγλυφου του τόπου, των τοπικών και διεθνών ποικιλιών που καλλιεργούνται σε συνδυασμό με τα μαγικά των οινοποιών της Κρήτης, προσφέρουν προτάσεις για τα όλα τα γούστα.

Κερδίστε Κρητικά Κρασιά!

Σε ότι αφορά στην επιλογή των κρασιών που θα συνοδεύει την χαρούμενη και γιορτινή σας διάθεση, πετάξαμε μέχρι την Κρήτη και βρήκαμε τους "Οινοπεριπατητές της Κρήτης (Wine Walkers Crete)" που είναι και οι πλέον καταλληλότεροι, να μας προτείνουν τα πιο συναρπαστικά κρητικά κρασιά για να τα απολαύσετε παρέα με τους αγαπημένους σας.

«Η αγάπη για τον τόπο μας και ο ζήλος για το κρητικό κρασί και την κρητική γαστρονομία, ήταν η κινητήρια δύναμη στο να δημιουργήσουμε ένα πρακτορείο οινικού τουρισμού με κοινωνικό χαρακτήρα», δηλώνει η Στέλλα Αστυρακάκη, ιδρυτής και υπεύθυνη για το σχεδιαστικό των εκδρομών της εταιρείας.

Bρείτε τους στο Facebook

«Μέσα από διάφορες προωθητικές δράσεις αποσκοπούμε στην ανάδειξη των οινοποιήσιμων ποικιλιών και των οινοποιείων της κρήτης, συνδιάζοντας την κρητική διατροφή αλλά και την ιστορία του οίνου στο νησί, η οποία σηματοδοτείται από την Μινωική περίοδο», τόνισε ο Ραμυ Μασούντ, συνιδρυτής και υπεύθυνος του οργανωτικού της εταιρείας.

Ποιοι είναι οι Οινοπεριπατητές της Κρήτης (WineWalkersCrete);

Οι Οινοπεριπατητές της Κρήτης (Wine Walkers Crete), είναι μια πρωτοβουλία με κοινωνικό χαρακτήρα, μιας και διοργανώνουν τις ωραιότερες οινοτουριστικές και γαστρονομικές εμπειρίες , αποκλειστικά για το νησί του Μίνωα και τα καλούδια που παράγονται εντος αυτού, προτείνουν λίστες κρητικών κρασιών και διοργανώνουν εκδηλώσεις σε εστιατόρια και wine bar της Κρήτης. Η Στέλλα δοκιμάζει και μαθαίνει το κρητικό κρασί από το 2011 , ενω ο Ράμι εντρυφεί στην ανάδειξη του Κρητικού Επιχειρείν σε τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες του νησιού από το 2013.Μαζί, στοχεύουν στην ανάδειξη της Κρήτης, με κεντρικό άξονα το κρητικό κρασί, που περιστοιχίζεται από την μαγική ανεξερεύνητη ενδοχώρα, την ιστορία και κουλτούρα του τόπου, τον συνδυασμό με την Κρητική Κουζίνα και κυρίως συνεργάζονται με ανθρώπους που δείχνουν την αγάπη τους για την Κρήτη, μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Τι ετικέτες μας προτείνουν οι Οινοπεριπατητες της Κρήτης, για να κλέψουμε τις εντυπώσεις με Κρητικό Κρασί

Λευκοί Ξηροί Οίνοι

Βηλάνα 2017, Οινοποιείο Λυραράκη , Αλάγνι Ηρακλείου
Παράγεται από το σταφύλι Βηλάνα (κλασσική κρητική ποικιλία)
Χρυσοκίτρινο χρώμα, αρώματα εσπεριδοειδών και λουλουδιών, γεμάτο σώμα και δροσερή οξύτητα
Υψόμετρο Αμπελώνα 500μ.,το οινοποιείο βρίσκεται στην οινοπαραγωγική ζώνη της Κρήτης, Πεζά.

Δάφνιος 2017, Οινοποιείο Δουλουφάκη , Δαφνές Ηρακλείου
Ποικιλία Βιδιανό. Η ζύμωση έγινε σε ανοξείδωτες δεξαμενές, υψόμετρο αμπελώνα 350μ. Απαλό χρυσαφί χρώμα, μέτριας έντασης αρώματα κίτρινων φρούτων και εσπεριδοειδών, συνδυάζονται με λίγο πιο έντονα αρώματα χαμομηλιού, γιασεμιού και μπαχαρικών -κυρίως πιπεράτων. Πήρε το όνομά του από την οινοπαραγωγική ζώνη της Κρήτης, ονόματι Δαφνές,

Βίος Πρώτος 2016, Κρασιά Διγενάκη, Καλλονή Ηρακλείου
Ποικιλία Βιδιανό.
Χρυσοκίτρινες ανταύγειες στην όψη και με τη φρεσκάδα του πρώτου βίου, αναδεικνύονται τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας, όπως άρωμα εσπεριδοειδών, λευκό πιπέρι με διακριτικές νότες κίτρου. Στο στόμα παραμένει λιπαρό και πληθωρικό, διατηρώντας μακρά επίγευση με μια σύντομη χροιά μεταλλικότητας.
Το οινοποιείο βρίσκεται στην οινοπαραγωγική ζώνη Πεζά

Βιδιανό – Μοσχάτο Σπίνας, Κρασιά Τιτάκη, Κουνάβοι Ηρακλείου
Χαρμάνι κρητικών ποικιλιών, Βιδιανό & Μοσχάτο Σπίνας
Η κομψότητα και λιπαρότητα του Βιδιανού, συνδυάζεται με τον έντονο αρωματικό χαρακτήρα του Μοσχάτου Σπίνας, δημιουργώντας ένα κρασί με διακριτικά αρώματα βερίκοκου, ροδάκινου, αχλαδιού και γιασεμιού απλωμένα ανάμεσα σε νότες λευκόσαρκων φρούτων. Το οινοποιείο βρίσκεται στην οινοπαραγωγική ζώνη Πεζά.

Μοσχάτο Σπίνας 2016, Κτήμα Πατεριανάκη, Μελέσσες Ηρακλείου
Το οινοποιείο βρίσκεται στην οινοπαραγωγική ζώνη Πεζά
Βιολογικό κρασί, από την ιδιαίτερα ανθική τοπική ποικιλία, Μοσχάτο Σπίνας
Απαλό κίτρινο χρώμα, με αρώματα γιασεμιού, βιολέτας και ροδοπέταλων, με κυρίαρχες γλυκές νότες στο στόμα, αναδεικνύοντας τα βασικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας.

Ροζέ Ξηροί Οίνοι

Μαντηλάρι 2017, Οινοποιείο Λυραράκη, Αλάγνι Ηρακλείου
Παράγεται από 100% Μαντηλάρι (ερυθρή κρητική ποικιλία)
Χρώμα βαθύ τριανταφυλλί, με έντονα στοιχεία από κεράσι, μέτριας οξύτητας, κατάλληλο για συνοδεία ορεκτικών. Υψόμετρο Αμπελώνα 500μ.,το οινοποιείο βρίσκεται στην οινοπαραγωγική ζώνη της Κρήτης, Πεζά.

Ρους 2016, Ρους Οινοποιία Ταμιωλάκη, Χουδέτσι Ηρακλείου
Χαρμάνι 3 ερυθρών ποικιλιών ,δύο τοπικών ( 80% Κοτσιφάλι & 10% Μαντηλάρι) και 10% της ποικιλίας Syrah. Χρώμα βαθύ ρόδινο, με στοιχεία από κεράσι, μαύρα και κόκκινα μούρα, μακράς και μπαχαρένιας επίγευσης.Το οινοποιείο ανήκει στην οινοπαραγωγική ζώνη,Πεζά

Ερυθροί Ξηροί Οίνοι

Διαμαντόπετρα 2015, Οινοποιείο Διαμαντάκη, Κάτω Ασίτες Ηρακλείου
Χαρμάνι 70% Syrah & 30% Μαντηλάρι, ωρίμανση σε Γαλλικά και Αμερικάνικα βαρέλια για 12 μήνες. Ρουμπινί χρώμα ,με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων (βύσσινο, δαμάσκηνο,κεράσι), στοιχεία βιολέτας και κόκκους , έντονες στρογγυλεμένες τανίνες, με μια ευχάριστη και μακρά επίνευση από νότες γλυκών μπαχαριών. Υψόμετρο Αμπελώνων 350μ- 550μ.,το οινοποιείο ανήκει στην οινοπαραγωγική ζώνη της Κρήτης, Δαφνές.

Θεών Γη 2009, Οινοποιείο Στυλιανού, Κουνάβοι Ηρακλείου
Βιολογικός, απο Κρητικό Χαρμάνι ποικιλιών Κοτσιφάλι & Μαντηλάρι, παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, χρώμα βαθύ ρουμπινί, με αρώματα μπαχαρικών και ώριμων φρούτων, με έντονες γήινες νότες στο στόμα, μέτριες τανίνες και μακρά επίγευση. Το οινοποιείο ανήκει στην οινοπαραγωγική ζώνη της Κρήτης, Πεζά.

Merlot-Syrah, Κρασιά Τιτάκη, Κουνάβοι Ηρακλείου
Χαρμάνι 2 διεθνών ερυθρών ποικιλιών, 60% Merlot & 40% Syrah
To απαλό και φρουτώδες Merlot μέσα από τις νότες δαμάσκηνου και τα κόκκινα ώριμα φρούτα που το χαρακτηρίζουν και το πιπεράτο Syrah προσδίδουν αρμονικά ένα ιδιαίτερο κρασί. Το οινοποιείο ανήκει στην οινοπαραγωγική ζώνη Πεζά

Νυμφαίος 2013, Κρασιά Διγενάκη, Καλλονή Ηρακλείου
Χαρμάνι 2 διεθνών ερυθρών ποικιλιών, Cabernet Sauvignon & Merlot, που ωριμάζει 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια και παραμένει 6 μήνες στη φιάλη. Bαθύ ρουμπινί χρώμα, με γεύση δαμάσκηνου και βανίλιας, πλούσιο σώμα, μαλακές τανίνες και μακρά επίγευση. Το οινοποιείο ανήκει στην οινοπαραγωγική ζώνη Πεζά.

Επιδόρπιος Οίνος

Κοτσιφάλι 2013, Οινοποιείο Στυλιανού, Κουνάβοι Ηρακλείου
Οίνος, φυσικώς γλυκύς λιαστός και βιολογικός, 100% Κοτσιφάλι, τα σταφύλια απλώνονται για 8 ημέρες στον ήλιο, πάνω σε παραδοσιακές ξύλινες τάβλες. Χρώμα καραμελένιο, με έντονα αρώματα σταφίδας, στομα γεμάτο με μακρά μελένια επίγευση. Το οινοποιείο ανήκει στην οινοπαραγωγική ζώνη της Κρήτης, Πεζά.

WINE WALKERS CRETE: Facebook και επίσημο site

To ήξερες;

Οι Μινωίτες ανοίγουν πανιά και εξάγουν κρασί στην Αίγυπτο (5.000 χρόνια πριν). Μεχρι και το τέλος της Ενετοκρατίας (1669), το κρητικό κρασί έκανε θραύση στην Μεσόγειο.

Η Φυλλοξήρα (ασθένεια αμπελιού που μας ήρθε από Αμερική) κατέστρεψε σχεδόν όλους τους αμπελώνες της Ευρώπης. Στην Κρήτη ήρθε τελευταία το 1970, εξαφάνιζοντας εκατοντάδες τοπικές ποικιλίες του νησιού, εκτός από μερικές που διασώθηκαν και καλλιεργούνται μέχρι και σήμερα.

Η Κρήτη κατηγοριοποιείται σε 5 Οινοπαραγωγικές Ζώνες Π.Ο.Π και παράγει 7 διαφορετικούς Οίνους Π.Ο.Π (*Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) 
Τα περισσότερα οινοποιεία της Κρήτης,βρίσκονται στην Οινοπαραγωγική ζώνη των Πεζών και στην Οινοπαραγωγική Ζώνη των Δαφνών. Και οι δύο Ζώνες βρίσκονται στο Νομό Ηρακλείου.

Ποιες είναι οι ποικιλίες που καλλιεργούνται και γίνονται κρασί σήμερα, στην Κρήτη

Λευκές Γηγενείς: Βηλάνα, Βιδιανό, Θραψαθήρι, Μοσχάτο Σπίνας, Δαφνί, Πλυτό, Μελισσάκι, Μαλβαζία (di Candia & di Candia Aromatica)
Ερυθρές Γηγενείς: Κοτσιφάλι, Μαντηλάρι, Λιάτικο, Ρωμέικο
Διεθνείς ποικιλίες λευκές & ερυθρές :Chardonnay, Sauvignon Blanc,Roussanne, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Grenache Rouge, κ.α

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

7 σημάδια που σου δίνει το σώμα σου όταν πέσουν τα οιστρογόνα σου

Πριν 1 εβδομάδα

Πώς θα καταλάβετε πως κάτι δεν πάει καλά με τα οιστρογόνα σας;

Γυναίκες από XS εως XL δοκιμάζουν το ίδιο μαύρο φόρεμα, κι αυτό είναι το αποτέλεσμα

Πριν 1 εβδομάδα

Κάποια ρούχα απλά είναι τέλεια σε όλες

Το πρωινό τρικ των 5 δευτερολέπτων που οι ειδικοί λένε ότι αλλάζει τη διάθεσή σου αμέσως

Πριν 1 εβδομάδα

Αυτό που βιώνετε τα πρώτα λεπτά μετά το ξύπνημα επηρεάζει την ψυχή και τη διάθεσή σας

Βάλε στη διατροφή σου αυτό τον ξηρό καρπό: Δημιουργεί λαμπερό δέρμα και βελτιώνει τη μνήμη

Πριν 2 εβδομάδες

Ιδανικά βάλτο και κάθε μέρα στη διατροφή σου

4 trends που αρέσουν και στη Gen‑Z και στις Millennials

Πριν 2 εβδομάδες

Σίγουρες fashion επιλογές

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Πριν 4 εβδομάδες

Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί

Πριν 4 εβδομάδες

Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες

Tραγανά καλαμαράκια χωρίς να τηγανίσετε

Πριν 4 εβδομάδες

Τα πιο τραγανά και νόστιμα καλαμαράκια χωρίς λάδια που θα φτιάχνετε συνέχεια

Σώσε τα μαλλιά σου από την ψαλίδα με 4 κινήσεις

Πριν 5 εβδομάδες

H συνέπεια είναι το κλειδί

Φτιάξτε φανταστικές λαγάνες στο σπίτι, σαν φούρναρης

Πριν 5 εβδομάδες

Τραγανές από έξω και αφράτες από μέσα - Εγγυημένη Συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα

Οι καλύτεροι υδατάνθρακες για να φάτε και να χάσετε βάρος, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Πριν 6 εβδομάδες

Οι υδατάνθρακες δεν είναι κακοί - το σώμα σας τους χρειάζεται και θα μπορούσαν να είναι το καλύτερο είδος τροφής για απώλεια βάρους

Οι micro mini‑τσάντες είναι επίσημα ξεπερασμένες: Τι φοράμε αντ `αυτού το 2024

Πριν 6 εβδομάδες

Διάσημοι οίκοι όπως οι Bottega Venetta, Victoria Beckham και Ferragamo αφήνουν την εξαιρετικά μικροκαμωμένη τσάντα στην άκρη

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.