Ποια η διαφορά ανάμεσα στο θαλασσινό αλάτι και το αλάτι που βάζουμε στο φαγητό
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 12/10/2020 | 00:02
Αλάτι το ένα αλάτι και το άλλο. Ποια η διαφορά;
Το θαλασσινό αλάτι παράγεται με τη διαδικασία εξάτμισης του θαλασσινού νερού (ή φυσικά, λίμνες αλμυρού νερού). Ανάλογα με την πηγή, αυτό αφήνει πολλά μέταλλα και στοιχεία. Αυτά τα μέταλλα προσθέτουν τελικά γεύση στο θαλασσινό αλάτι, καθώς και μια ποικιλία επιπέδων τραχύτητας.
Από την άλλη πλευρά, το επιτραπέζιο αλάτι είναι το αλάτι που προκύπτει μετά από επεξεργασία του φυσικού άλατος, για αφαίρεση προσμίξεων. Τα αποθέματα αλατιού είναι απομεινάρια του θαλασσινού νερού που έχουν στεγνώσει. Το επιτραπέζιο αλάτι είναι πολύ επεξεργασμένο (σε σύγκριση με το θαλασσινό αλάτι) και περιέχει ένα πρόσθετο που εξυπηρετεί το σκοπό της πρόληψης της συσσώρευσης. Περιέχει επίσης πρόσθετο ιώδιο.
Ακολουθήστε μας και στο InstagramΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ
Πριν 7 ώρες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι
7 σημάδια που σου δίνει το σώμα σου όταν πέσουν τα οιστρογόνα σου
Πώς θα καταλάβετε πως κάτι δεν πάει καλά με τα οιστρογόνα σας;
Γυναίκες από XS εως XL δοκιμάζουν το ίδιο μαύρο φόρεμα, κι αυτό είναι το αποτέλεσμα
Πριν 2 εβδομάδες
Κάποια ρούχα απλά είναι τέλεια σε όλες
Το πρωινό τρικ των 5 δευτερολέπτων που οι ειδικοί λένε ότι αλλάζει τη διάθεσή σου αμέσως
Πριν 2 εβδομάδες
Αυτό που βιώνετε τα πρώτα λεπτά μετά το ξύπνημα επηρεάζει την ψυχή και τη διάθεσή σας
Συμπεριφορές που αποκαλύπτουν ότι κυνηγάς τα χρήματα περισσότερο απ`ό,τι θα έπρεπε
Πριν 5 εβδομάδες
Είσαι όλο δουλειά και καθόλου παιχνίδι
Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί
Πριν 5 εβδομάδες
Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες
Λόγοι που ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο
Πριν 6 εβδομάδες
Μήπως κάνεις ή δεν κάνεις κάποια από τα παρακάτω;
Φτιάξτε φανταστικές λαγάνες στο σπίτι, σαν φούρναρης
Πριν 6 εβδομάδες