Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

O ταπεινός πλασιέ που έφτιαξε έναν κολοσσό εταιριών

O ταπεινός πλασιέ που έφτιαξε έναν κολοσσό εταιριών

Ο Samuel Curtis Johnson Sr., το 1882, έγινε πωλητής παρκέ δαπέδων για μια γνωστή (τότε) εταιρεία. Και από εκεί ξεκίνησαν όλα.

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 29/3/2021 | 00:14

Από την αρχή

Όπως πολλές ιστορίες προέλευσης, η ιστορία του ιδρυτή της SC Johnson, Samuel Curtis Johnson, είχε πολλές ανατροπές πριν δημιουργήσει την οικογενειακή της εταιρεία.

Γεννημένος το 1833, ο Samuel Curtis Johnson πέρασε τις πρώτες πέντε δεκαετίες της ζωής του σε όλο το Midwest των ΗΠΑ, εργαζόμενος σε βιομηχανίες - από τον σιδηρόδρομο έως το λιανικό εμπόριο. Αλλά όπως θα το ήθελε η τύχη, κανένα από τα εγχειρήματα του δεν είχε πραγματική επιτυχία...

Το 1886, ο Samuel Curtis Johnson αγόρασε την επιχείρηση για παρκέ δαπέδων από τη Racine Hardware Manufacturing Company στο Racine του Ουισκόνσιν. Άρχισε λοιπόν η εταιρεία που φέρει το όνομά του σήμερα.

Στα πρώτα του χρόνια διευθύνοντας τη νέα του επιχείρηση παρκέ, ο Johnson εργάστηκε ακούραστα. Ήταν πωλητής, λογιστής και διευθυντής επιχειρήσεων μαζί. Πέντε ημέρες την εβδομάδα, έκανε περιοδείες σε άλλες πόλεις, πουλώντας δάπεδα σε εργολάβους για ωραία σπίτια, εκκλησίες, ξενοδοχεία και δημόσια κτίρια.

Τα Σάββατα, επέστρεφε στην πόλη του για να συμπληρώσει τις παραγγελίες και να οργανώσει τις επόμενες κινήσεις του. Μετά το πρώτο έτος, η εταιρεία δαπέδων παρουσίασε καθαρό κέρδος 268,27 $. Και η επιχείρηση συνέχισε να αναπτύσσεται, με τις πωλήσεις να έρχονται από το Κολοράντο στη Νέα Αγγλία και νότια στο Μισισιπή!

Καθώς οι πωλήσεις πολλαπλασιάστηκαν, το ίδιο συνέβη και με τις επιστολές που κατέφθαναν από πελάτες, ρωτώντας πώς να φροντίζουν τα δάπεδά τους. Κι αυτό ήταν μια τεράστια επιχειρηματική ευκαιρία. Βλέπετε το νερό και το σαπούνι χαλούσε το λεπτό φινίρισμα του δαπέδου!

Έτσι, έκανε ό, τι θα έκανε κάθε καλός επιχειρηματίας: Άρχισε να ψάχνει τον καλύτερο τρόπο για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών του. Άρχισε λοιπόν να πειραματίζεται με το... κερί δαπέδου στην μπανιέρα του, προσπαθώντας να βρει το τέλειο μείγμα που θα προστατεύει τα δάπεδα και θα τους δώσει μια διαρκή λάμψη!

Τα πρώτα πειράματα του στη φροντίδα του δαπέδου εμπνεύστηκαν από κάστρα στη Γαλλία. Είχε ακούσει ότι τα δάπεδά τους κράτησαν για αιώνες. Το μυστικό, προφανώς, ήταν το σωστό κερί, ένα μυστικό που έπρεπε να βρει κι εκείνος.

Σύντομα, κάθε παρκέ πάτωμα Johnson συνοδεύτηκε με ένα κουτί του Johnson's Prepared Paste Wax!

Ακόμη και άνθρωποι χωρίς πάτωμα Johnson άρχισαν να έρχονται σε επαφή, ελπίζοντας να αγοράσουν μερικά από τα καταπληκτικά προϊόντα του.

Και, καθώς οι τάσεις άλλαξαν από παρκέ δάπεδα σε δάπεδα σφενδάμνου ή δρυός, οι πωλήσεις κεριών δαπέδου αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο!

Η διανομή της εταιρείας επεκτάθηκε σε ολόκληρο το Midwest. Και αφού ο Σαμουήλ άρχισε να διαφημίζει σε εθνικό επίπεδο, τοποθετώντας διαφημίσεις στο The Saturday Evening Post, οι δουλειές αυξήθηκαν. Μέχρι το 1898, οι πωλήσεις κεριού δαπέδου, τελειωμάτων και προστατευτικών ξύλου Johnson ξεπερνούσαν τις πωλήσεις δαπέδων! Και από εκεί η εταιρεία άρχισε να γράφει πραγματική ιστορία στα ρεκόρ πωλήσεων.

Όταν πέθανε το 1919 σε ηλικία 86 ετών, άφησε πίσω του μια ακμάζουσα επιχείρηση, μια διαρκή παράδοση φιλανθρωπίας και μια οικογενειακή εταιρεία.

Σήμερα, η οικογένεια Johnson είναι πολύ δραστήρια στη φιλανθρωπία της, δίνοντας 5% των προ φόρων κερδών σε φιλανθρωπικούς σκοπούς ετησίως, μια παράδοση που συνεχίζεται για περισσότερα από 80 χρόνια.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Έφη έχει πάρει 20 διεθνή βραβεία για τις ταινίες της, ακούει τέκνο και βλέπει Sesame Street

Πριν 1 εβδομάδα

Μιλάμε με την αγαπημένη σκηνοθέτιδα και δημιουργό animation που είναι ασταμάτητη

Έρευνα αποκαλύπτει πως, η ηλικία σου φαίνεται από μια απλή κίνηση του χεριού

Πριν 3 εβδομάδες

Για πιάσε το κινητό σου να δούμε σε ποια γενιά ανήκεις

Οι μεγαλύτεροι φαρσέρ της Ελλάδας, τα πρώτα trolls της χώρας

Πριν 4 εβδομάδες

Ποιος θυμάται τον Φουσέκη, το Λέντη και τους Πατρινούς;

Η ιστορική αλλαγή που θα δούμε στην Εθνική Γερμανίας μετά από 70 χρόνια

Πριν 5 εβδομάδες

Τι αλλάζει στα Πάντσερ μετά από 70 χρόνια

Η ιστορία του κόσμου μέσα από στιγμές της Eurovision: Πολιτικοκοινωνικές αλλαγές και μουσική

Πριν 6 εβδομάδες

Όταν ο διαγωνισμός παίρνει άλλο χαρακτήρα

Η σκηνοθέτις που έκανε φεμινιστικό ποpνό και κατέρριψε τα στερεότυπα

Πριν 6 εβδομάδες

Πρωτοπόρος, φεμινίστρια, κινηματογραφίστρια

Οι παλιές πολυκατοικίες της Αθήνας: Αυτή είναι η παλαιότερη της πόλης

Πριν 6 εβδομάδες

Κτίρια, στα οποία συνυπάρχει η αρχιτεκτονική, η ιστορία της πόλης και η καθημερινή ζωή

Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στην Ελλάδα του 2024

Πριν 7 εβδομάδες

Η ελληνική κοινωνία, με τις βαθιά ριζωμένες παραδόσεις και την πλούσια ιστορία της, επηρεάζει τις εμπειρίες και τους ρόλους των γυναικών.

Τα συγκλονιστικά σπίτια του πρωταγωνιστή του Big Bang Theory σε Νέο Δελχί και Λος Αντζελες

Πριν 7 εβδομάδες

Ο Kunal Nayyar και η γυναίκα του Neha Kapur έχουν μοναδικό γούστο

Τι πραγματικά σημαίνει η φράση «δεν έχεις τσίπα» πάνω σου

Πριν 7 εβδομάδες

Είναι γνωστό πως οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.