Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Όσκαρ 2024: Η ταινία που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Όσκαρ 2024: Η ταινία που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα
@Tanweer

Η ταινία μυθοπλασίας «Πίσω από τις Θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου, επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα βραβεία Όσκαρ 2024.

Δημοσίευση 3/10/2023 | 20:45

Η ταινία «Πίσω από τις Θημωνιές» θα διαγωνιστεί για το βραβείο Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους (πρώην βραβείο Ξενόγλωσσης Ταινίας) στα Όσκαρ της επόμενης χρονιάς, σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η αρμόδια επιτροπή πρότεινε ομόφωνα την ταινία «Πίσω από τις Θυμωνιές» καθώς έκρινε ότι «η συγκεκριμένη ταινία, με φόντο το δράμα των προσφύγων, εισάγει πρόταση δημιουργικής απόδοσης και καλλιτεχνικής κατάθεσης των αιτιών της ηθικής και οικονομικής κρίσης της χώρας με διαύγεια, ευθύτητα και ευαισθησία, συμβάλλοντας έτσι στην εκλογίκευση του πραγματικού και του αισθητικού χάους, προϋπόθεση για την αυτογνωσία και την απελευθέρωση από τη σύγχυση».

Η ταινία «Πίσω από τις Θημωνιές» απέσπασε τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Α' Ανδρικού Ρόλου, Β' Γυναικείου και Β' Ανδρικού Ρόλου, Φωτογραφίας, Μοντάζ και Ήχου, στην Τελετή Απονομής των Βραβείων Ίρις 2023 που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

«Με την υπ’ αρ. ΥΠΠΟΑ/456718/27-09-2023 απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού, κυρίου Χρίστου Δήμα, επελέγη ως επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας για το Βραβείο OSCAR Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους (πρώην Βραβείο Ξενόγλωσσης Ταινίας), στο πλαίσιο της 96ης διοργάνωσης της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η ταινία μυθοπλασίας Πίσω από τις θημωνιές της σκηνοθέτιδας Ασημίνας Προέδρου.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 35 του ν. 3905/2010 και την υπ’ αρ. ΥΠΠΟΤ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/53689/01.06.2012 (ΦΕΚ Β΄ 1829) υπουργική απόφαση, το κινηματογραφικό έργο με το οποίο εκπροσωπείται η Ελλάδα στις διαδικασίες των βραβείων OSCAR προτείνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, μετά από γνώμη επταμελούς Επιτροπής, η οποία συγκροτείται αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.

Για το έτος 2023 η εν λόγω Επιτροπή συγκροτήθηκε με την υπ’ αρ. ΥΠΠΟΑ/386397/10.08.2023 απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού. H Επιτροπή συνήλθε σε συνεδρίαση και, μετά από διεξοδική συζήτηση, πρότεινε ομόφωνα το κινηματογραφικό έργο Πίσω από τις θημωνιές, καθώς έκρινε ότι η συγκεκριμένη ταινία, με φόντο το δράμα των προσφύγων, εισάγει πρόταση δημιουργικής απόδοσης και καλλιτεχνικής κατάθεσης των αιτιών της ηθικής και οικονομικής κρίσης της χώρας με διαύγεια, ευθύτητα και ευαισθησία, συμβάλλοντας έτσι στην εκλογίκευση του πραγματικού και του αισθητικού χάους, προϋπόθεση για την αυτογνωσία και την απελευθέρωση από τη σύγχυση.

Ο υφυπουργός έκανε αποδεκτή τη γνώμη της Επιτροπής και εξέδωσε τη σχετική απόφαση. Το υπουργείο Πολιτισμού θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της Ελλάδας στην 96η διοργάνωση των βραβείων OSCAR, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου».

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram
[ΠΗΓΗ]

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Mad VMA 2026: Οι εμφανίσεις που έκλεψαν την παράσταση

Χτες

Από τον Ακύλα που άνοιξε τη βραδιά έως το ντουέτο Ελληνίδου-Δημητρίου και την παρουσία της νικήτριας της Eurovision, Dara, τα Mad VMA 2026 έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Μουντιάλ 2026: Η Σακίρα «ανάστησε» το Αζτέκα στην τελετή έναρξης

Το «Dai, Dai» είναι το επίσημο τραγούδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026

Ο Ράμπο επιστρέφει στις αίθουσες ‑ αλλά ο Σιλβέστερ Σταλόνε δεν θα είναι εκεί

Πριν 3 εβδομάδες

Όλες οι λεπτομέρειες για το prequel που θα αφηγηθεί την ιστορία καταγωγής του θρυλικού χαρακτήρα, πριν τα γεγονότα του «First Blood» του 1982

Eurovision 2026: Μεγάλη νικήτρια η Βουλγαρία με τραγούδι του Κοντόπουλου ‑ Στην 10η θέση η Ελλάδα με τον Akyla

Πριν 5 εβδομάδες

Η Dara και ο Δημήτρης Κοντόπουλος στην κορυφή της Eurovision – Ελλάδα στη 10η θέση, Ισραήλ 2ο

Eurovision 2026: Τι θα συμβεί αν η Αυστραλία κερδίσει τον διαγωνισμό;

Πριν 5 εβδομάδες

Η εκτόξευση της Ντέλτα Γκούντρεμ στα στοιχήματα προκαλεί το μεγάλο ερώτημα

Eurovision 2026: Οι δημοσιογράφοι στην αρένα μίλησαν – Τι θέση δίνουν στον Akyla, ποια χώρα πήρε μηδέν βαθμούς

Πριν 5 εβδομάδες

Η πρώτη εικόνα από το press poll της Eurovision 2026 στη Βιέννη. 89 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι -ανάμεσά τους και από το NEWS 24/7- διαμόρφωσαν το πρώτο κλίμα της φετινής διοργάνωσης.

Ο James Bond στη μεγάλη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ

Πριν 6 εβδομάδες

Ο Daniel Craig παρακολούθησε διακριτικά τη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου 9 Μαΐου

Οι Metallica έπαιξαν Ζορμπά και Τρύπες στη σκηνή του ΟΑΚΑ

Πριν 6 εβδομάδες

Επικές στιγμές στο ΟΑΚΑ στη συναυλία των Metallica

Ανατροπή στη Eurovision 2026: Η Φινλανδία αλλάζει το παιχνίδι λίγο πριν τον τελικό

Πριν 6 εβδομάδες

Λίγα 24ώρα πριν τον Α’ ημιτελικό, οι συμμετοχές ανοίγουν τα κρυμμένα τους χαρτιά

Το Emily in Paris στη Μύκονο: Η αποκάλυψη για το πρόγραμμα των γυρισμάτων

Πριν 7 εβδομάδες

Στην Ελλάδα πρόκειται να βρεθεί σε λίγες ημέρες η παραγωγή του Emily in Paris, καθώς μέρος των γυρισμάτων του θα πραγματοποιηθούν στη Μύκονο

Ποια σειρά του Apple TV+ έκανε τους πάντες να μιλάνε και γιατί αξίζει να τη δεις τώρα

Πριν 7 εβδομάδες

Το The Studio των Seth Rogen και Evan Goldberg είναι μια κοφτερή σάτιρα του Χόλιγουντ που απαντά σε όλα όσα αναρωτιόσουν για τα μεγάλα στούντιο.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.