Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Κι όμως 43 χρόνια αναμονή για αυτές τις κροκέτες στην Ιαπωνία!

Κι όμως 43 χρόνια αναμονή για αυτές τις κροκέτες στην Ιαπωνία!
collage

Όλοι είμαστε διατεθειμένοι να περιμένουμε για να ψηθεί καλά η μπριζόλα μας ή η πίτσα μας. Ακόμα και να παραγγείλουμε κάτι τώρα, για να μας έρθει την επόμενη εβδομάδα. Αλλά και 43 χρόνια είναι πολλά...

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 26/1/2024 | 01:44

Εάν παραγγείλετε ένα κουτί με παγωμένες μοσχαρίσιες κροκέτες Kobe από το Asahiya, ένα οικογενειακό κρεοπωλείο στην πόλη Takasago στη νομαρχία Hyogo της δυτικής Ιαπωνίας, θα χρειαστούν άλλα 43 χρόνια για να λάβετε την παραγγελία σας.

Ιδρύθηκε το 1926, το κρεοπωλείο πουλούσε προϊόντα από την επαρχία Hyogo - συμπεριλαμβανομένου του βοείου κρέατος Kobe - για δεκαετίες πριν προσθέσει τις κροκέτες βοείου κρέατος στο ράφι τα χρόνια μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όμως, μόλις στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αυτές οι κροκέτες έκαναν τόσο μεγάλη αίσθηση στο Διαδίκτυο, με αποτέλεσμα τη γελοία αναμονή που αντιμετωπίζουν τώρα οι αγοραστές που ξεπερνά το λογικό.

Το CNN Travel μίλησε με τον Shigeru Nitta, ιδιοκτήτη τρίτης γενιάς της Asahiya, το 2022. Και εκείνη την εποχή, η αναμονή για τις κροκέτες ήταν μόλις 30 χρόνια.

Όπως καταλαβαίνετε το μόνο που έγινε, ήταν να αυξηθούν κατά 13 χρόνια οι αναμονές...

Μια ασύμφορη επιχειρηματική ιδέα

Οι πολυπόθητες "Extreme Croquettes" είναι ένας από τους τέσσερις τύπους κροκέτες βοδινού Kobe που διατίθενται στο Asahiya. Δεν μπορείτε να περιμένετε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες; Οι Premier Kobe Beef Croquettes του καταστήματος έχουν αυτήν τη στιγμή μια πιο ευχάριστη λίστα αναμονής τεσσάρων ετών.

«Ξεκινήσαμε να πουλάμε τα προϊόντα μας μέσω διαδικτυακών αγορών το 1999!», είπε ο Nitta. Μεγαλωμένος στο Hyogo, ο Nitta επισκέπτεται τα τοπικά ράντζα και τις δημοπρασίες βοείου κρέατος με τον πατέρα του από μικρός. Ανέλαβε το μαγαζί από τον πατέρα του το 1994 όταν ήταν 30 ετών.

Αφού πειραματίστηκε με το ηλεκτρονικό εμπόριο για μερικά χρόνια, συνειδητοποίησε ότι οι πελάτες δίσταζαν να πληρώσουν ένα τεράστιο ποσό για το prime beef στο διαδίκτυο.  

«Πουλάμε το βόειο κρέας που εκτρέφεται από τους ανθρώπους που γνωρίζουμε. Το κατάστημά μας πουλάει μόνο κρέας που παρήχθη στην επαρχία Hyogo, είτε είναι βοδινό Kobe, χοιρινό Kobe ή κοτόπουλο Tajima. Αυτό είναι το στυλ του μαγαζιού από πριν γίνω ιδιοκτήτης», είπε ο Νίττα.

Τότε ήταν που πήρε μια τολμηρή απόφαση.

«Πουλήσαμε τα Extreme Croquettes στην τιμή των 270 JPY (1,80 $) ανά τεμάχιο… Το βοδινό κρέας σε αυτά κοστίζει περίπου 400 JPY (2,70 $) ανά τεμάχιο», εξήγησε ο Nitta. 

«Φτιάξαμε οικονομικές και νόστιμες κροκέτες που αποδεικνύουν την ιδέα του καταστήματός μας ως στρατηγική να απολαμβάνουν οι πελάτες τις κροκέτες, να ελπίζοντας έπειτα ότι θα αγόραζαν το βοδινό μας Kobe μετά την πρώτη δοκιμή».

Για να περιορίσει την οικονομική απώλεια στην αρχή, η Asahiya παρήγαγε μόνο 200 κροκέτες στη δική της κουζίνα δίπλα στο κατάστημά τους κάθε εβδομάδα.

Παρασκευάζονται φρέσκα καθημερινά χωρίς συντηρητικά. Τα συστατικά περιλαμβάνουν τρίχρονο θηλυκό βοδινό κρέας Kobe με κατάταξη Α5 και πατάτες που προέρχονται από ένα τοπικό ράντσο.

 Όταν κυκλοφόρησε μια αναφορά για τις κροκέτες της Asahiya στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η δημοτικότητά τους εκτοξεύτηκε στα ύψη.

«Σταματήσαμε να τα πουλάμε το 2016 γιατί ο χρόνος αναμονής ξεπέρασε τα 14 χρόνια. Σκεφτήκαμε να σταματήσουμε τις παραγγελίες, αλλά λάβαμε πολλές κλήσεις που ζητούσαν να συνεχίσουμε να τις προσφέρουμε», είπε ο Nitta.

Η Asahiya συνέχισε να δέχεται παραγγελίες για αυτές τις κροκέτες το 2017, αλλά αύξησε την τιμή.

«Οι τιμές του βοείου κρέατος έχουν διπλασιαστεί, επομένως το γεγονός ότι η παραγωγή κροκέτας παρουσιάζει έλλειμμα δεν έχει αλλάξει», είπε η Nitta.

Μην χαίρεστε όμως, γιατί η αναμονή παραμένει 43 έτη. Κοινώς πολλοί από εσάς αν τα παραγγείλετε σήμερα, ίσως να μη ζείτε όταν έρθουν... Οι πελάτες που λαμβάνουν κροκέτες αυτές τις μέρες έκαναν τις παραγγελίες τους πριν από πολλά χρόνια. Υπάρχουν επί του παρόντος 63.000 άτομα στη «ουρά» για τον Ιανουάριο του 2024.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Χτες

Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πριν 3 μέρες

Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

7 σημάδια που σου δίνει το σώμα σου όταν πέσουν τα οιστρογόνα σου

Πριν 2 εβδομάδες

Πώς θα καταλάβετε πως κάτι δεν πάει καλά με τα οιστρογόνα σας;

Γυναίκες από XS εως XL δοκιμάζουν το ίδιο μαύρο φόρεμα, κι αυτό είναι το αποτέλεσμα

Πριν 2 εβδομάδες

Κάποια ρούχα απλά είναι τέλεια σε όλες

Το πρωινό τρικ των 5 δευτερολέπτων που οι ειδικοί λένε ότι αλλάζει τη διάθεσή σου αμέσως

Πριν 2 εβδομάδες

Αυτό που βιώνετε τα πρώτα λεπτά μετά το ξύπνημα επηρεάζει την ψυχή και τη διάθεσή σας

4 trends που αρέσουν και στη Gen‑Z και στις Millennials

Πριν 3 εβδομάδες

Σίγουρες fashion επιλογές

Συμπεριφορές που αποκαλύπτουν ότι κυνηγάς τα χρήματα περισσότερο απ`ό,τι θα έπρεπε

Πριν 5 εβδομάδες

Είσαι όλο δουλειά και καθόλου παιχνίδι

Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί

Πριν 5 εβδομάδες

Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες

Σώσε τα μαλλιά σου από την ψαλίδα με 4 κινήσεις

Πριν 6 εβδομάδες

H συνέπεια είναι το κλειδί

Λόγοι που ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο

Πριν 6 εβδομάδες

Μήπως κάνεις ή δεν κάνεις κάποια από τα παρακάτω;

Φτιάξτε φανταστικές λαγάνες στο σπίτι, σαν φούρναρης

Πριν 6 εβδομάδες

Τραγανές από έξω και αφράτες από μέσα - Εγγυημένη Συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.