Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Μαθητές τραγουδούν για την παιδική κακoποίηση και μας κάνουν να δακρύσουμε

Μαθητές τραγουδούν για την παιδική κακoποίηση και μας κάνουν να δακρύσουμε

Τη δική τους μουσική διαμαρτυρία κατά της παιδικής κακoποίησης έκαναν οι μαθητές της χορωδίας του 17ου δημοτικού σχολείου Καλλιθέας, στο πλαίσιο της 16ης πανελλήνιας συνάντησης σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Ταυτότητα κι επάγγελμα παιδί».

Δημοσίευση 10/4/2024 | 14:04

Tο τραγούδι κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες με αφορμή την υπόθεση βιασμού και σ ε ξ ο υ α λ ι κ ή ς εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό, σε ερμηνεία και μουσική Γιώργου Χουβαρδά και σε στίχους Κωνσταντίνου Τσακαλάκη.

Ένα σπουδαίο τραγούδι - μανιφέστο κατά της παιδικής κακoποίησης, που συγκινεί μέσα από την τρυφερή ερμηνεία των μαθητών, υπό την επιμέλεια και διεύθυνση της Ράνιας Ααρών.

Μάλιστα στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram, βλέπουμε μία μικρή μαθήτρια να ξεσπά σε κλάματα την ώρα που τραγουδά και εδώ δε γίνεται να μη νιώσεις ένα σφίξιμο στο στομάχι… Η μαθήτρια αυθόρμητα λυγίζει κατά τη διάρκεια του συγκινητικού αυτού τραγουδιού και καταλαβαίνει κανείς πόσο φορτισμένα συναισθηματικά είναι τα ίδια τα παιδιά από τις δραματικές διαστάσεις που έχει πάρει η παιδική κακoποίηση· παιδιά που δε γίνεται να μείνουν ανεπηρέαστα από τις ιστορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στο τέλος του τραγουδιού οι μαθητές παραλλάσσοντας τους στίχους από τον Κεμάλ του Μάνου Χατζιδάκι λένε με ανατριχιαστικό τρόπο: «Καληνύχτα, Κεμάλ! Αυτός ο κόσμος στο χέρι μας είναι να αλλάξει».

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

Όπως χαρακτηριστικά έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής τους οι δύο δημιουργοί, Γιώργος Χουβαρδάς και Κωνσταντίνος Τσακαλάκης:

«Το τραγούδι μας βρήκε τα σωστά στόματα, εκείνα των μικρών παιδιών, που αντέχουν ν’ αγαπούν αληθινά κι αθώα, όπως ακριβώς πρέπει. Και κάπως έτσι η συγκίνησή μας έγινε και πάλι ανείπωτη κι ακόμα μεγαλύτερη από εκείνη που νιώσαμε πριν από μερικούς μήνες, όταν κυκλοφορήσαμε για πρώτη φορά αυτό μας το κομμάτι. Προ ολίγων ωρών, λοιπόν, μας έστειλαν αυτό το υπέροχο βίντεο και νιώσαμε την ανάγκη να το μοιραστούμε μαζί σας, μαζί με την ελπίδα των παιδιών και τη δικιά μας ότι “αυτός ο κόσμος στο χέρι μας είναι να αλλάξει”, όπως είπανε στο τέλος, παραλλάσσοντας εύστοχα τους στίχους του ποιητή Νίκου Γκάτσου από το τραγούδι “Κεμάλ” σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Ευχαριστούμε πολύ, παιδιά! Ευχαριστούμε γι’ αυτή την ένωση, για το μήνυμα, τη συγκίνηση και την αλήθεια σας».

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram
[ΠΗΓΗ]

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γυναίκα που έζησε για έναν χρόνο σύμφωνα με τη Βίβλο

Πριν 11 ώρες

Έγραψε την εμπειρία της σε βιβλίο

Ταχυδρόμησαν κατά λάθος τη γάτα τους με την Amazon στη Γιούτα και τη βρήκαν στην Καλιφόρνια

Χτες

Η γάτα επέζησε έξι ημέρες μέσα στο πακέτο χωρίς φαγητό και νερό

Αγνώριστος ο «Austin Powers», Μάικ Μάιερς, σε σπάνια δημόσια εμφάνιση

Χτες

Ο ηθοποιός Μάικ Μάιερς εμφανίστηκε με γκρίζα μαλλιά, γένια και ντυμένος με ένα κομψό μαύρο σμόκιν

Στ. Τσιμτσιλή: «Οι φήμες που υπήρχαν για τρίτο πρόσωπο ανάμεσα σε Αντωνά ‑ Σοϊλέδη τελικά επιβεβαιώνονται!»

Χτες

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή αναφέρθηκε στον χωρισμό του Αρη Σοϊλέδη από τη Μαρία Αντωνά και αναφέρθηκε στη νέα σχέση του ποδοσφαιριστή

«Ο Καρβέλας μου είχε πει την επόμενη φορά να πάω χωρίς άρωμα και έφυγα ‑ Tον διαχειρίστηκα γλυκά»

Προχτές

Στην κάμερα της εκπομπής Γεια σου και στη Νάνσυ Παραδεισανού παραχώρησε συνέντευξη η Έφη Σαρρή το μεσημέρι της Κυριακής 28/4.

Μαρίνα Σάττι: Αναχώρησε για Σουηδία η ελληνική αποστολή

Προχτές

Αποκάλυψε τι θα φορά στη σκηνή τη βραδιά της Eurovision!

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.