Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 3‑2 (παρ.): Κυπελλούχοι οι Μπλαουγκράνα μετά από ματσάρα!

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 3‑2 (παρ.): Κυπελλούχοι οι Μπλαουγκράνα μετά από ματσάρα!

Τελικός – διαφήμιση, ματσάρα, παράταση, ανατροπή στην ανατροπή και Κύπελλο Ισπανίας για την Μπαρτσελόνα, η οποία έδειξε χαρακτήρα και, στο 116’, λύγισε 3-2 την πολύ καλή (από το δεύτερο ημίχρονο και μετά) Ρεάλ Μαδρίτης στο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης και κατέκτησε το Copa del Rey για 32η φορά στην ιστορία της και πρώτη από το 2021.

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 27/4/2025 | 09:52

Η Μπάρτσα κρατάει ζωντανό το όνειρο του τρίτου τρεμπλ (μετά από αυτά του 2009 και του 2015), ενώ η Βασίλισσα έχει μια τελευταία ευκαιρία να σώσει την κατάσταση στην La Liga, αλλά για να τα καταφέρει θα πρέπει να νικήσει την μεγάλη της αντίπαλο στην Βαρκελώνη.

Ζεράρ Μαρτίν και Φεράν Τόρες ξεκίνησαν αντί των απόντων λόγω τραυματισμού Αλεχάντρο Μπάλντε και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αντίστοιχα στους Μπλαουγκράνα, με τον Κιλιάν Μπαπέ να μένει αρχικά στον πάγκο για την Βασίλισσα, αφού προερχόταν από τραυματισμό στον αστράγαλο.

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε στους Καταλανούς, οι οποίοι είχαν την κατοχή της μπάλας, τις ευκαιρίες και το γκολ, κόντρα στους απογοητευτικούς και ακίνδυνους Μαδριλένους, οι οποίοι έχασαν νωρίς με υποτροπή τον (προφανώς ανέτοιμο και προερχόμενο από τραυματισμό) Φερλάν Μεντί, με τον Φραν Γκαρθία να τον αντικαθιστά.

Στο τρίτο λεπτό η Μπάρτσα είχε ήδη απειλήσει δύο φορές με Φεράν Τόρες και Ζιλ Κουντέ, με την Ρεάλ να έχει στην συνέχεια την πρώτη της κατοχή (!) και να νιώθει να πνίγεται από την πίεση της ομάδας του Χάνζι Φλικ, η οποία ζήτησε πέναλτι στο 16’ για χέρι του Φεδερίκο Βαλβέρδε, ο οποίος όμως προσπαθούσε απλώς να στηριχτεί σε τάκλιν του στον Φεράν.

Ο Λαμίν Γιαμάλ με τη νέα ξανθιά κώμη του απείλησε με μακρινό σουτ που έφυγε άουτ από την εστία του Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος λίγο αργότερα απέτρεψε το γκολ σε νέα κεφαλιά του Κουντέ.

Γκολάρα του Πέδρι και 1-0!

Η Ρεάλ δεν κατάφερνε να πλησιάσει με αξιώσεις την εστία του Βόιτσεχ Στσέσνι, σε αντίθεση με την αντίπαλό της, η οποία ανταμείφθηκε για την επιμονή της στο 28’. Ο Πάου Κουμπαρσί έκοψε μια κάθετη με πολύ καλές προϋποθέσεις για τον Βινίσιους Ζούνιορ και ο Πέδρι με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Γιαμάλ.

Ανεξήγητα γιατί, όλη η άμυνα κοιτούσε τον Γιαμάλ και αυτός βρήκε εντελώς αμαρκάριστο τον Πέδρι στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όπου αυτός με καταπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στο «γάμα» της βασιλικής εστίας για το (δίκαιο) 1-0.

Ο Κανάριος μέσος, ο απόλυτος εγκέφαλος και το σημείο αναφοράς της ομάδας του, σκόραρε για δεύτερη φορά στα έντεκα «Clasico» που έχει λάβει μέρος, με το πρώτο να σημειώνεται επίσης σε τελικό, αλλά σε αυτόν του Σούπερ Καπ το 2023.

Η Ρεάλ προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε (εν μέρει), με γκολ του Τζουντ Μπέλινγκχαμ που ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ, με τον Ντάνι Όλμο να αγγίζει το 2-0 με απευθείας κόρνερ (!), με τον Κουμπαρσί να μην φτάνει για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στις καθυστερήσεις, ο Ντε Μπούργκος Μπενγκοετσέα σφύριξε πέναλτι για ανατροπή του Βινίσιους από τον Ίνιγκο Μαρτίνεθ, αλλά προηγήθηκε καθαρό οφσάιντ του Βραζιλιάνου που ακύρωνε την υπόλοιπη φάση.

Φαουλάρα του Μπαπέ και 1-1!

Μετά την ανάπαυλα, όπως αναμενόταν, ο Μπαπέ πήρε την θέση του τραγικού Ροντρίγκο, με την Ρεάλ να απειλεί με το «καλησπέρα» και τον Στσέσνι να αρνείται σε διπλή προσπάθεια των Μαδριλένων, οι οποίοι άλλαξαν προς το πολύ καλύτερο και με την είσοδο των Λούκα Μόντριτς και Αρντά Γκιουλέρ.

Ο Ραφίνια είχε δύο καλές ευκαιρίες για την Μπάρτσα, αλλά το δεύτερο μέρος άνηκε στην Ρεάλ, η οποία ήταν αποτελεσματική και στην πίεση και έβρισκε διαδρόμους για Μπαπέ και Βινίσιους, με τον Βραζιλιάνο να καθυστερεί από ιδανική θέση και λίγο αργότερα να στέλνει την μπάλα πάνω στον Στσέσνι.

Ήταν τα καλύτερα λεπτά της Ρεάλ στην φετινή σεζόν και ανταμείφθηκαν στο 70’. Ο Μπαπέ κέρδισε φάουλ από τον Φρένκι Ντε Γιονγκ έξω από την περιοχή, ανέλαβε την εκτέλεση και με εξαιρετικό σουτ αιφνιδίασε το τείχος, έστειλε την μπάλα στην άλλη πλευρά και, με την βοήθεια του δοκαριού, νίκησε τον Στσέσνι για το (επίσης) δίκαιο 1-1.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ επέλεξε το ιδανικό ματς για να σημειώσει το πρώτο γκολ της καριέρας του με φάουλ, με το οποίο μάλιστα έφτασε τα 34 στην σεζόν και ξεπέρασε τα 33 του Κριστιάνο Ρονάλντο στην πρώτη του ως μαδριδίστα (2009-10).

Η Ρεάλ είχε να σκοράρει με φάουλ σε τελικό από το 2004, όταν το είχε κάνει δις με Ρομπέρτο Κάρλος και Ντέιβιντ Μπέκαμ (στην ήττα με 3-2 από την Σαραγόσα στην παράταση), ενώ γκολ με απευθείας φάουλ σε τελικό του Κυπέλλου είχε να σημειωθεί από το 2017 και τον Τεό Ερναντές με την Αλαβές (ως δανεικός από την Ρεάλ) κόντρα στην Μπάρτσα.

Τσουαμενί 1-2 και Φεράν 2-2!

Η Ρεάλ είχε τον έλεγχο, έβρισκε τρόπο να κάνει ζημιά στην αντίπαλό της και, αφού άγγιξε το 1-2 σε φάση όπου ο Κουμπαρσί πρόλαβε προτού η μπάλα πάει από τον Βινίσιους στον έτοιμο να εκτελέσει Μπαπέ, ολοκλήρωσε την ανατροπή (77’).

Άψογα εκτελεσμένο κόρνερ του (πολύτιμου από την στιγμή που μπήκε) Γκιουλέρ και ο Ορελιέν Τσουαμενί, με άπιαστη κεφαλιά, έβαζε μπροστά την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, η οποία ξεκάθαρα κυριαρχούσε στο δεύτερο ημίχρονο, χάρη και στις αλλαγές – διορθωτικές κινήσεις του Ιταλού.

Η Μπάρτσα, η οποία δεν είχε υποστεί ανατροπή σε τελικό Κυπέλλου από το… 1919 (!), όταν και είχε χάσει με 5-2 στην παράταση από την Αρένας ντε Γκέτσο, είδε κατάφατσα το φάσμα της ήττας, ξύπνησε και, αφού άγγιξε το 2-2 σε προσπάθεια του Γιαμάλ που έβγαλε καταπληκτικά ο Κουρτουά, έφτασε στην ισοφάριση, με τον 17χρονο να βρίσκει τον Φεράν Τόρες και αυτός να κινείται στην πλάτη του Αντόνιο Ρούντιγκερ και να περνάει τον Βέλγο τερματοφύλακα στην άστοχη έξοδό του για να σκοράρει προ κενής εστίας (84’).

Ο Φλικ, ο οποίος ετοίμαζε αλλαγές μετά την ισοφάριση της Ρεάλ αλλά τον… πρόλαβαν οι εξελίξεις, έριξε Ρόναλντ Αραούχο και Γκάβι αντί Ζεράρ και Ντε Γιονγκ, με τον Ίνιγκο να αναλαμβάνει ρόλο αριστερού μπακ.

Μετά την ισοφάριση και με το τέλος να πλησιάζει, οι δύο ομάδες έγιναν πολύ πιο προσεκτικές και, στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, για να γίνει ακόμα πιο δραματικός ο τελικός, δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Ραφίνια. Ο διαιτητής είδε την φάση στο VAR και, δικαίως, πήρε πίσω την απόφαση, αφού ο Βραζιλιάνος έπεσε μόνος του, όταν ο Ραούλ Ασένθιο έκανε μεν τάκλιν, αλλά δεν τον ακούμπησε, εισπράττοντας και κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, με την Μπάρτσα να φτάνει για πρώτη φορά φέτος και η Ρεάλ για τέταρτη (!), αφού είχαν προηγηθεί αυτή με την Ατλέτικο στο Champions League και οι δύο στο Κύπελλο με Θέλτα και Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Γκολάρα του Κουντέ και η κούπα στην Βαρκελώνη!

Στο έξτρα ημίωρο ο φόβος της ήττας και η κόπωση «έδεσε» τα πόδια των παικτών, ο Φλικ έβγαλε τον εξουθενωμένο Πέδρι, ενώ λίγο πριν από το 90’ είχε βγάλει ο Αντσελότι τον Βινίσιους για τον ίδιο λόγο.

Προσπάθειες άνευ ουσίας και αποτελεσματικότητας και μοναδική αξιόλογη φάση για τους Καταλανούς στο 104’, όταν ο Ραφίνια βρήκε τον Φεράν Τόρες μέσα στην περιοχή και το διαγώνιο του σουτ έφυγε ελάχιστα άουτ από την βασιλική εστία.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου 15λεπτου, ο Φερμίν Λόπεθ ξέφυγε από τον Ρούντιγκερ και μπαίνοντας στην περιοχή γλίστρησε και δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε, με τον «Καρλέτο» να βγάζει τον (επίσης κουρασμένο) Γερμανό βάζοντας τον Έντρικ και γυρίζοντας στο κέντρο της άμυνας τον Τσουαμενί.

Ο Μπέλινγκχαμ δεν έφτασε να πιάσει την κεφαλιά από ιδανική θέση ύστερα από σέντρα του Γκιουλέρ, όλα έδειχναν πέναλτι για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά στο 116’ ο Κουντέ εκμεταλλεύτηκε λάθος πάσα του Μόντριτς, πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και με δυνατό συρτό σουτ αιφνιδίασε τον Κουρτουά και σημείωσε το 3-2, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Στις καθυστερήσεις, ο Ρούντιγκερ σε έξαλλη κατάσταση για ένα επιθετικό φάουλ που σφυρίχτηκε στον Μπαπέ πέταξε μια παγοκύστη προς τον διαιτητή (!) και αποβλήθηκε (δεν γλιτώνει την βαριά τιμωρία), όπως και ο Λούκας Βάθκεθ, ο οποίος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί. Ακόμα και αυτή η συμπεριφορά, όμως, δεν μπορεί να αμαυρώσει μια ματσάρα όπως αυτή...

Μπαρτσελόνα (Χάνζι Φλικ): Στσέσνι – Κουντέ, Κουμπαρσί, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Ζεράρ Μαρτίν – Πέδρι (98’ Έρικ Γκαρθία), Ντε Γιονγκ – Γιαμάλ, Ντάνι Όλμο (65’ Φερμίν Λόπεθ), Ραφίνια – Φεράν Τόρες (115’ Πάου Βίκτορ).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Λούκας Βάθκεθ (55’ Μόντριτς), Ασένθιο, Ρούντιγκερ (110’ Έντρικ), Μεντί (11’ λ. τρ. Φραν Γκαρθία) – Τσουαμενί, Βαλβέρδε – Ροντρίγκο (46’ Μπαπέ), Μπέλινγκχαμ, Ντάνι Θεμπάγιος (55’ Αρντά Γκιουλέρ) – Βινίσιους Ζούνιορ (89’ Μπραΐμ Ντίαθ).

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram
[ΠΗΓΗ]

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε παππούς για 11η φορά – Γέννησε το πρώτο της παιδί η Τίφανι

Πριν 3 μέρες

Η κόρη του Αμερικανού προέδρου δημοσίευσε φωτογραφία στο Instagram καλωσορίζοντας τον γιο της

Διπλωματικό θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη – Χάος με την «τύχη» της συνάντησης Ρωσίας‑Ουκρανίας

Πριν 3 μέρες

Μετά από τρία χρόνια Ρωσία και Ουκρανία επανεκκινούν τις διαπραγματεύσεις

Βίντεο: Κατέρρευσε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Chega σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πορτογαλία

Πριν 3 μέρες

Ο Αντρέ Βεντούρα είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο μόλις χθες για παρόμοιο επεισόδιο

Προειδοποίηση! Η INES έρχεται «φορτωμένη» – Ο άνεμος που... σαρώνει!

Πριν 3 μέρες

Από τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρικού συστήματος οι θυελλώδεις άνεμοι που θα ξεπεράσουν τοπικά τα 9 μποφόρ

Μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο λόγω... TikTok

Πριν 4 μέρες

Παρά τις ρομαντικές εικόνες που προβάλλονται στα social media, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι κίνδυνοι είναι πραγματικοί και σοβαροί

Viral βίντεο: Ο Τραμπ αρνείται να πιει καφέ στη Σαουδική Αραβία

Πριν 4 μέρες

Πυροδότησε θεωρίες συνωμοσίας για δηλητηρίαση

Επιστολή αποκάλυψε μυστική σήραγγα με τρένο των Ναζί που είναι γεμάτο χρυσάφι

Πριν 5 μέρες

Μυστήρια επιστολή κάνει λόγο για ύπαρξη μυστικής σήραγγας στην οποία βρίσκεται τρένο των Ναζί, γεμάτο με χρυσάφι

Λάρισα: Ομολόγησε τη δολοφονία της μητέρας του ο 21χρονος

Πριν 5 μέρες

Τι είπε για την αποτρόπαια πράξη του ο 21χρονος

Βενζίνη τέλος! Αυτό είναι το νέο καύσιμο που θα βάλουμε στα αυτοκίνητα

Πριν 5 μέρες

Ήδη έχει κατασκευαστεί ένας πειραματικός κινητήρας που το υποστηρίζει με θεαματικά αποτελέσματα

Σφοδρές συγκρούσεις ένοπλων ομάδων στην πρωτεύουσα της Λιβύης μετά τη δολοφονία ηγέτη της πολιτοφυλακής

Πριν 5 μέρες

Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κάλεσε όλους τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους

Αστυνομικός αυτοπυροβολήθηκε στο γραφείο του στη ΓΑΔΑ ‑ Διακομίσθηκε στο 401

Πριν 5 μέρες

Φέρει τραύμα στην κοιλιά - Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι άδειαζε το όπλο του και συνέβη ατύχημα

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.