Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Γραφείο κηδειών στην Κύπρο: Καταγγελίες on air ‑ «Έστελνε νεκρούς χωρίς όργανα»

Γραφείο κηδειών στην Κύπρο: Καταγγελίες on air ‑ «Έστελνε νεκρούς χωρίς όργανα»
carolynabooth / Pixabay

Η ιδιοκτήτρια γραφείου κηδειών στην Κύπρο, Βάνα Κεκκουρή, κάνει λόγο για χάος στα νεκροτομεία και για ιδιώτη που, όπως ισχυρίζεται, εμφανίζεται με γιλέκο της Αστυνομίας και δρα χωρίς επαρκή αδειοδότηση.

Δημοσίευση 14/10/2026 | 14:24

Η ιδιοκτήτρια γραφείου κηδειών στην Κύπρο Βάνα Κεκκουρή ισχυρίστηκε on air ότι συνάδελφός της, ιδιοκτήτης ιδιωτικού γραφείου κηδειών, φορά γιλέκο της Αστυνομίας και παρουσιάζεται ως το γραφείο που εξυπηρετεί τις αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να έχει πρόσβαση σε διάφορους χώρους. Έθεσε ερωτήματα για την αδειοδότησή του και για τις διαδικασίες ταρίχευσης και μεταφοράς σορών, ισχυρίστηκε ότι ζητούνται χρήματα από συγγενείς για τις μεταφορές και αναφέρθηκε σε καταγγελία σύμφωνα με την οποία φέρεται να είχαν μεταφερθεί νεκροί χωρίς όργανα. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν τεκμηριώθηκαν στο πλαίσιο των δηλώσεών της.

Η κ. Κεκκουρή μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», με αφορμή την υπόθεση της σορού Βρετανού που είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένη από το νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Σύμφωνα με την ίδια, τη μεταφορά της σορού από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου στο νοσοκομείο της Λευκωσίας είχε αναλάβει ο συγκεκριμένος επαγγελματίας.

«Μπάχαλο» στα νεκροτομεία της Κύπρου

Η ιδιοκτήτρια του γραφείου κηδειών διατύπωσε σοβαρές καταγγελίες για τη λειτουργία των νεκροτομείων, τις διαδικασίες παραλαβής και παράδοσης σορών και τη δραστηριότητα γραφείων κηδειών στο νησί. Έκανε λόγο για χάος, καθυστερήσεις και παρατυπίες, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.

«Είναι καθημερινό φαινόμενο για εμάς, είναι τόσο μπάχαλο στα νοσοκομεία που δεν μπορούμε να δουλέψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτήματα για άδειες και ταρίχευση

Η κ. Κεκκουρή αμφισβήτησε τη νομιμότητα της δραστηριότητας του συγκεκριμένου γραφείου, θέτοντας ερωτήματα για την αδειοδότησή του και για τις διαδικασίες που ακολουθούνται κατά τη μεταφορά και τη διαχείριση σορών.

«Δίνουν χαρτιά ότι έκαναν 30 ώρες μάθημα ταρίχευσης και να ζητώ να μου δείξουν την υπογραφή. Πού έγινε η ταρίχευση, ποιος τους έδωσε την άδεια;», διερωτήθηκε.

Υποστήριξε ακόμη ότι ο συγκεκριμένος επαγγελματίας εξασφάλισε πολεοδομική άδεια υπό συνθήκες που, κατά την άποψή της, εγείρουν ερωτήματα.

Αιχμές για Αστυνομία και υπουργείο

Σε ιδιαίτερα αιχμηρό τόνο, διατύπωσε ισχυρισμούς για τη συνεργασία του ιδιώτη με την Αστυνομία και άφησε αιχμές για πιθανή εμπλοκή υπηρεσιών και του αρμόδιου υπουργείου, χωρίς οι ισχυρισμοί αυτοί να τεκμηριώνονται στις δηλώσεις της.

Όταν ρωτήθηκε αν ανάλογα περιστατικά είναι συχνά, απάντησε καταφατικά, επαναλαμβάνοντας τις καταγγελίες της για παρανομίες και δυσλειτουργίες στον συγκεκριμένο τομέα.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο όρος του Βρετανικού Μουσείου για να εκτεθούν στην Αθήνα

Χτες

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, George Osborne, δηλώνει αισιόδοξος για συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά η πρότασή του συγκρούεται με την πάγια θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σοκ στην Ινδία: Τι φύτρωσε στο βλέφαρο 16χρονου – «Πρωτόγνωρο σε παγκόσμιο επίπεδο»

Χτες

Γιατροί στο Οφθαλμολογικό Νοσοκομείο Aravind αφαίρεσαν έναν πλήρως σχηματισμένο κυνόδοντα από την άνω οφθαλμική κόγχη εφήβου, μια περίπτωση που δεν είχε καταγραφεί ποτέ ξανά.

Γραφείο κηδειών στην Κύπρο: Καταγγελίες on air ‑ «Έστελνε νεκρούς χωρίς όργανα»

Χτες

Η Βάνα Κεκκουρή μίλησε στο ΣΙΓΜΑ με αφορμή τη σορό Βρετανού που είχε δηλωθεί εξαφανισμένη από το νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Βόμβα Ρούτσι στη δίκη των Τεμπών: «Με έβαλαν σε τζιπ με φιμέ τζάμια και μου πρόσφεραν πολλά λεφτά για να βγάλω από τη μέση την Κωνσταντοπούλου»

Χτες

Σε μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας ο Πάνος Ρούτσι, πατέρας

Goody`s, Everest και Flocafe αλλάζουν χέρια ‑ Ποιος αγόρασε το 100% της Evergood

Χτες

Η Vivartia υπέγραψε την οριστική συμφωνία για την πώληση της Evergood στην καναδική Recipe Unlimited, έναν όμιλο με 18 εμπορικά σήματα και πάνω από έναν αιώνα στην εστίαση.

Cornell: Χωρίς πάρτι οι αδελφότητες έως το 2026‑27 μετά την καταγγελία για ομαδικό βιασμό

Προχτές

Η Αστυνομία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης αποκτά ρόλο στις έρευνες για σeξουαλικά εγκλήματα, ενώ μέλη της Συγκλήτου ζητούν ψηφοφορία δυσπιστίας κατά της διοίκησης.

Σκληρά αντίποινα από τη Σαουδική Αραβία: Η στιγμή του αεροπορικού πλήγματος στη Σαναά

Προχτές

Τα μέσα των Χούθι αποδίδουν στη Σαουδική Αραβία την επίθεση στην εγκατάσταση της Yemen Petroleum Company στην Αλ-Σαμπάχα, ώρες μετά την προειδοποίηση εκκένωσης του συνασπισμού.

Νυρεμβέργη: Ο Κωδικός «7500» για αεροπειρατεία σήμανε συναγερμό στο αεροσκάφος από Κέρκυρα

Προχτές

Μετά τους ελέγχους οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και επανήλθε σε λειτουργία το αεροδρόμιο - Eλέγχεται ο κωδικός ήταν παράβλεψη ή τεχνικό ελάττωμα

Προλαμβάνω: Ξεκίνησαν τα SMS για δωρεάν μαστογραφία ‑ Ποιες γυναίκες τα λαμβάνουν

Προχτές

Το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης γίνεται μόνιμη πολιτική υγείας με εθνικούς πόρους, και στον πρώτο κύκλο πάνω από 6.000 γυναίκες διαγνώστηκαν έγκαιρα με καρκίνο του μαστού.

Ουρές για τον πίνακα του Van Gogh που κρυβόταν 60 χρόνια ‑ Πόσο θα πιάσει

Προχτές

Οι «Ανθισμένες καστανιές» του Vincent van Gogh, έργο του Μαΐου 1890, βγαίνουν σε δημοπρασία από τον Sotheby`s στη Νέα Υόρκη και ίσως σπάσουν το ρεκόρ τιμής του ζωγράφου.

RJ Mitte: Νεκρός στα 34 ο σταρ του Breaking Bad – Τι είχε πει μία εβδομάδα πριν

Προχτές

Ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον γιο του Walter White βρέθηκε νεκρός στο Τέξας, την ώρα που οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες και οι εκπρόσωποί του ζητούν σεβασμό στην οικογένεια.

Κολωνία: Σeξουαλική επίθεση με ρομπότ σε 16χρονη, live στα social – Πού το είχαν κρύψει

Πριν 3 μέρες

Η αστυνομία της Κολωνίας ερευνά έναν 16χρονο ιδιοκτήτη ρομπότ και τον 19χρονο συνεργό του για «προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας», αδίκημα με ποινή έως δύο χρόνια φυλάκιση.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.