Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Shani Shingnapur: Το χωριό με τα σπίτια που δεν έχουν πόρτες

Shani Shingnapur: Το χωριό με τα σπίτια που δεν έχουν πόρτες

Δημοσίευση 24/1/2015 | 00:00

Όσο απίστευτο και αν μας φαίνεται, στην Ινδία υπάρχει ένα χωριό που και τα 300 κτίριά του δεν έχουν πόρτες! Ναι, ακριβώς, κανένα από τα σπίτια και τα μαγαζιά που υπάρχουν εκεί δεν έχουν πόρτες, ούτε και η τράπεζα και οι δημόσιες τουαλέτες. Καλά, στις τουαλέτες αποφάσισαν να βάλουν κουρτίνες στις εισόδους, μετά από απαίτηση των γυναικών, όμως το να μπει πόρτα στο Shani Shingnapur είναι ενάντια στην παράδοσή του.

Μονάχα το βράδυ οι κάτοικοι βάζουν προστατευτικά στις εισόδους των σπιτιών τους και αυτό για να μην μπουν μέσα τα άγρια ζώα και τα αδέσποτα σκυλιά. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί από την απουσία πόρτας λοιπόν, είναι ότι δεν θα μπορούμε να καταλάβουν πότε κάποιος έχει φτάσει στο σπίτι τους, αφού δεν έχουν πόρτα για να τη χτυπήσπυν οι επισκέπτες.

Και όμως, για τους κατοίκους αυτού του περίεργου χωριού έχει λυθεί και αυτό το θέμα, αφού βάζουν μια φωνή και αμέσως κάποιος πλησιάζει στην είσοδο. Όπως φαίνεται, τα μέτρα ασφαλείας εκεί δεν είναι απαραίτητα, αφού οι κάτοικοι πιστεύουν στην τοπική θεότητα Shani, τον Θεό του Κρόνου, που αποτελεί την απόλυτη δύναμη.

Σύμφωνα με τον μύθο, πριν πολλούς αιώνες μια πλάκα σίδερο και μια πέτρα ξεβράστηκαν στην ακτή ενός κοντινού ποταμού μετά από πλημμύρα και όταν κάποιοι κτηνοτρόφοι βρήκαν αυτά τα στοιχεία και προσπάθησαν να τα μετακινήσουν με ένα ξύλο, αυτά άρχισαν να αιμορραγούν. Αργότερα εκείνη την νύχτα, ο Shani εμφανίστηκε στο όνειρο ενός χωρικού και του είπε ότι η πλάκα ήταν το είδωλό του και ότι δεν χρειαζόταν να την τοποθετήσουν κάπου, γιατί ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να μην πάθει τίποτα, ενώ ταυτόχρονα είπε ότι οι ντόπιοι δεν θα χρειαστεί να βάλουν ποτέ ξανά πόρτες στα κτίριά τους, καθώς εκείνος θα τους προστατεύει από κάθε είδους κίνδυνο.

Μέχρι σήμερα, ο θεός αυτός λατρεύεται στον τοπικό ναό και τα φυλλάδια που υπάρχουν εκεί μας πληροφορούν ότι αυτός ο οικισμός είναι ένα από τα πιο ασφαλή μέρη του κόσμου, καθώς ποτέ δεν είχε εγκληματικότητα, ούτε προσέλκυσε εγκληματίες. Το χωριό, που έχει περίπου 5.000 κατοίκους, έγινε γνωστό τη δεκαετία του '90, όταν η πρακτική του με την απουσία των πορτών εμφανίστηκε σε μια ταινία και έτσι όλος ο κόσμος έμαθε γι' αυτό.

Πλέον, εδώ και 15 περίπου χρόνια, το Shani Shingnapur προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, τόσο από την Ινδία, όσο και από όλον τον κόσμο, κάνοντας τον τουρισμό τη βασική πηγή εσόδων του. Και αν και η παράδοση το θέλει φιλήσυχο και φιλειρηνικό, το 2011 ένας επισκέπτης δήλωσε ότι του έκλεψαν 35.000 ρουπίες από το όχημα του, ενώ την ίδια χρονιά εκλάπη και ένα πανάκριβο χρυσό κόσμημα αξίας 70.000 ρουπιών από το σπίτι ενός πιστού. Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι οι κάτοικοι που αγνοούν τον μύθο και παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα για να είναι ασφαλείς. Βέβαια, κανονική πόρτα δεν βάζει κανείς, μιας και θεωρείται βλασφημία, όμως η αντίπαλη άποψη λέει πως το θέμα της απουσίας της εγκληματικότητας οφείλεται στο γεγονός ότι το χωριό είναι στη μέση του πουθενά. Όμως παρά τις διαφωνίες μεταξύ των πιστών και των σκεπτικιστών, οι περισσότεροι κάτοικοι συνεχίζουν να ζουν τις ζωές τους, ελπίζοντας ότι η παράδοσή τους δεν θα χαθεί.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γυναίκα που έζησε για έναν χρόνο σύμφωνα με τη Βίβλο

Πριν 6 ώρες

Έγραψε την εμπειρία της σε βιβλίο

Γιατί ανάβουμε κεριά στην εκκλησία;

Χτες

Πώς επικράτησε το άναμμα των κεριών

Η Έφη έχει πάρει 20 διεθνή βραβεία για τις ταινίες της, ακούει τέκνο και βλέπει Sesame Street

Πριν 2 εβδομάδες

Μιλάμε με την αγαπημένη σκηνοθέτιδα και δημιουργό animation που είναι ασταμάτητη

Έρευνα αποκαλύπτει πως, η ηλικία σου φαίνεται από μια απλή κίνηση του χεριού

Πριν 3 εβδομάδες

Για πιάσε το κινητό σου να δούμε σε ποια γενιά ανήκεις

Η Emma Stone πουλά το πανέμορφο σπίτι της: Δες το εσωτερικό του

Πριν 3 εβδομάδες

Η Stone ανακαίνισε εκτενώς κάθε δωμάτιο κατά τη διάρκεια της παραμονής της

Η ιστορική αλλαγή που θα δούμε στην Εθνική Γερμανίας μετά από 70 χρόνια

Πριν 6 εβδομάδες

Τι αλλάζει στα Πάντσερ μετά από 70 χρόνια

Γιατί οι Ιρλανδοί πίνουν σαν να μην υπάρχει αύριο στην γιορτή του St. Patrick`s Day;

Πριν 6 εβδομάδες

Τι ακριβώς γιορτάζουν οι Ιρλανδοί;

Η σκηνοθέτις που έκανε φεμινιστικό ποpνό και κατέρριψε τα στερεότυπα

Πριν 7 εβδομάδες

Πρωτοπόρος, φεμινίστρια, κινηματογραφίστρια

Οι παλιές πολυκατοικίες της Αθήνας: Αυτή είναι η παλαιότερη της πόλης

Πριν 7 εβδομάδες

Κτίρια, στα οποία συνυπάρχει η αρχιτεκτονική, η ιστορία της πόλης και η καθημερινή ζωή

3 επικίνδυνα επαγγέλματα με υψηλές αμοιβές

Πριν 7 εβδομάδες

Και λίγα παίρνουν...

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.