Τι να φάτε σήμερα: Κεφτεδάκια νησιώτικα με ούζο

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 30/7/2019 | 00:11
Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για κεφτεδάκια νησιώτικα, με ούζο και δυόσμο. Έτσι τα φτιάχνουμε στα νησιά και όταν τηγανίζονται, μοσχομυρίζουν όλα τα γύρω σοκάκια.
- 800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος μοσχάρι με χοιρινό
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 1 ώριμη μεγάλη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη
- 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
- 4 κ.σ. ούζο
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. δυόσμος αποξηραμένος
- 4-5 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- λίγο αλεύρι
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά για τα κεφτεδάκια και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια. Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη. Τρίβουμε και τη ντομάτα μέσα στη λεκάνη.
- Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και τα τρίμματα από το μπαγιάτικο ψωμί για να απορροφήσουν τα πλεονάζοντα υγρά. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30 λεπτά. Όσο παραπάνω τον αφήσουμε τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς) και τα πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες. Αν θέλουμε τα αλευρώνουμε τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι. Εναλλακτικά, για να γίνουν πιο ελαφριά αλλά και τραγανά, προσθέτουμε 1-2 κ.σ αλέυρι μέσα στο μείγμα του κιμά, ανακατεύουμε, πλάθουμε και τα τηγανίζουμε, πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα.
Τι να φάτε σήμερα: Κιμαδόπιτα με μόνο δύο υλικά
Food
Πριν 300 εβδομάδες
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Υπάρχει τρόπος να διώξω την κατακράτηση υγρών από το σώμα μου;
Food
Πριν 3 εβδομάδες
Η κατακράτηση υγρών, αποτελεί έναν πολύπλοκο βιολογικό μηχανισμό
Η Ζέτα Μακρυπούλια έφερε την άνοιξη με το πιο άνετο outfit για χαλαρές βόλτες
Food
Πριν 6 εβδομάδες
Εντυπωσιάζει πάντα με τις υπέροχες αναλογίες της αλλά και με τις κομψές στυλιστικές της επιλογές!
TripAdvisor: H καλύτερη παραλία στον κόσμο για το 2025 είναι ελληνική
Food
Πριν 11 εβδομάδες
Η ελληνική παραλία που ανακηρύχθηκε η καλύτερη στον κόσμο για τη ροζ άμμο και τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά
Τα τρία ελληνικά νησιά που προτείνει η La Repubblica για διακοπές το 2025
Food
Πριν 17 εβδομάδες
Οδοιπορικό της La Repubblica στις Κυκλάδες
«Νυκτοτουρισμός» ή «Nocturism»: Στο νέο travel trend του 2025, κυνηγάμε το Βόρειο Σέλας
Food
Πριν 19 εβδομάδες
Το ταξίδι με στόχο τις νυχτερινές εμπειρίες αναμένεται να είναι η μεγάλη ταξιδιωτική τάση το 2025
Νέα ελληνική πρωτιά στο Taste Atlas: Το ελληνικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα που αναδείχθηκε καλύτερο στην Ευρώπη
Food
Πριν 19 εβδομάδες
Ισοβαθμία στην κορυφή μεταξύ μελομακάρονων και μπακλαβά
Ταξιδιωτικός influencer εξηγεί γιατί επιλέγει πάντα την χειρότερη θέση στο αεροπλάνο
Food
Πριν 34 εβδομάδες
Ωστόσο σημειώνει πως για εκείνον είναι η καλύτερη θέση στο αεροπλάνο
Πώς να απομακρύνετε τα περιστέρια με έναν αθώο και αποτελεσματικό τρόπο
Food
Πριν 37 εβδομάδες
Τα περιστέρια είναι ακίνδυνα πλάσματα, αλλά είναι απίστευτα αποκαρδιωτικό το...αποτύπωμά τους
Τα σημεία που καίγονται στον ήλιο αλλά ξεχνάμε πάντα να προστατέψουμε
Food
Πριν 40 εβδομάδες
Συμβαίνει συνέχεια, σε όλους μας
Καύσωνας: Αυτό είναι το κόλπο για να μετατρέψεις τον ανεμιστήρα σε κλιματιστικό με ένα μπουκάλι
Food
Πριν 42 εβδομάδες
Επιμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες κάνοντας δύσκολη την καθημερινότητα των πολιτών
10 πράγματα που πρέπει να σταματήσουν να κάνουν γονείς και παππούδες, σύμφωνα με παιδοψυχολόγους
Food
Πριν 53 εβδομάδες