Pink.gr Γυναίκες Χωρίς Φίλτρο

Η Έλντα Πανοπούλου θυμάται την Κατερίνα Γιουλάκη: «Ήταν πάντα ...»

Η Έλντα Πανοπούλου θυμάται την Κατερίνα Γιουλάκη: «Ήταν πάντα ...»

Πένθος επικρατεί στον καλλιτεχνικό χώρο μετά την είδηση του θανάτου της ηθοποιού Κατερίνας Γιουλάκη, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή με καθυστέρηση, ενώ η κηδεία της τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Δημοσίευση 15/6/2025 | 11:46

Η Κατερίνα Γιουλάκη υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του ελληνικού θεάτρου και της τηλεόρασης, με μακρά πορεία και ρόλους που άφησαν εποχή, μεταξύ των οποίων η συμμετοχή της στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Το Ρετιρέ», όπου και συνεργάστηκε με την Έλντα Πανοπούλου.

Η γνωστή ηθοποιός και συμπρωταγωνίστριά της, μιλώντας στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Ιουνίου, αναφέρθηκε με συγκίνηση στη συνεργασία τους, αλλά και στην απώλεια της Κατερίνας Γιουλάκη: «Κάθε φορά που μαθαίνουμε ότι ένας από αυτούς τους αναντικατάστατους ηθοποιούς φεύγουν από τη ζωή, είναι φυσικό και επόμενο να αισθάνεσαι μια θλίψη, η οποία ακουμπάει σε πολύ περισσότερα πράγματα. Ακουμπάει στο πόσα πράγματα έχουν αλλάξει στη δουλειά μας, στο πόσα πράγματα αλλάζουν στον κόσμο, πόσα πράγματα έχουν αλλάξει στις συμπεριφορές των ανθρώπων ο ένας απέναντι στον άλλον».

Θυμήθηκε, επίσης, την επαγγελματική τους συνύπαρξη στη θρυλική σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη. «Κάποτε, όταν δουλέψαμε μαζί με την Κατερίνα στο "Ρετιρέ", δεν ήμασταν οι ηθοποιοί ο ένας απέναντι στον άλλον. Ήμασταν οι ηθοποιοί ο ένας μαζί με τον άλλον. Προσπαθούσαμε μια σκηνή να την κάνουμε ακόμα καλύτερη, αλλά αυτό με συνεργασία και όχι με αντιδικία. Όταν ένας τέτοιος ηθοποιός φεύγει από τη ζωή, είναι φυσικό και επόμενο να αισθάνεσαι μια θλίψη».

Δείτε το βίντεο


Η Έλντα Πανοπούλου αναφέρθηκε και στη μεγάλη απώλεια σημαντικών προσωπικοτήτων του ελληνικού θεάτρου, χαρακτηρίζοντας τη συγκυρία ως «το τέλος μιας εποχής». «Αυτό το "τέλος εποχής" έχουμε αρχίσει να το ζούμε εδώ και πολλά χρόνια. Από όταν έφυγαν η Βλαχοπούλου, ο Αυλωνίτης, ο Σταυρίδης, ο Χάρυ Κλυν, ο Βασίλης Τσιβιλίκας. Έχουμε χάσει ανθρώπους που οι προσωπικότητές τους στιγμάτισαν το θέατρο και την τηλεόραση. Δεν ξέρω κατά πόσο σήμερα αφήνεται στους νέους ηθοποιούς το περιθώριο να αφήσουν το στίγμα τους στο θεατρικό σανίδι».

Τέλος, η συγκίνησή της ήταν εμφανής όταν μίλησε για την προσωπικότητα της Κατερίνας Γιουλάκη. «Αυτό που θυμάμαι από την Κατερίνα Γιουλάκη είναι η συνέπειά της, ήταν πάντα πρώτη στο πλατό. Θυμάμαι ότι ήταν πάντα φροντισμένη, δεν τη συνάντησα ποτέ απεριποίητη, σε αντίθεση με μένα που κυκλοφορώ σαν τον λέτσο και της έλεγα "κυρία Κατερίνα πώς το καταφέρνεις αυτό;". Ήταν μια πεντακάθαρη γυναίκα… Θυμάμαι σε μια περιοδεία ότι είχε πάντα μαζί της καθαρές πετσέτες και σεντόνια από το σπίτι της και κάτι ειδικά εντομοαπωθητικά και καθαριστικά για σεντόνια. Από τότε μου το κόλλησε αυτό… Ήταν πάντα χαμηλών τόνων», είπε κλείνοντας.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram
[ΠΗΓΗ]

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ημέρα του Πατέρα: «Βροχή» τα μηνύματα αγάπης από τους Έλληνες celebrities

Χτες

Οι αναρτήσεις των Ελλήνων celebrities για την Ημέρα του Πατέρα

Φαίη Σκορδά: «Το ότι δε με έχετε δει δημόσια δε σημαίνει ότι δεν τα ζω ...»

Χτες

«Δε θέλω να μπω σε διαδικασία να ξύσω την πληγή ...»

Η ανιψιά της Ασπασίας μεγάλωσε! Δείτε πώς είναι σήμερα η «Αγγελικούλα» του Ντόλτσε Βίτα

Χτες

Πιο όμορφη από ποτέ – Μία από τις κολλητές της είναι και η Αντιγόνη Ψυχράμη

Γλυκερία: Εγκλωβισμένη στο Ισραήλ ‑ Ακυρώθηκε η δεύτερη συναυλία της

Χτες

Η Γλυκερία, όπως και πολλοί καλλιτέχνες, δεν μπορούν να φύγουν από το Τελ Αβίβ, καθώς έχουν κλείσει οι εναέριοι χώροι κι έχουν ακυρωθεί οι πτήσει

Χάρης Ρώμας για Χαϊκάλη: «Με τέτοιες δηλώσεις θεωρείσαι ακραίος και γραφικός»

Χτες

«Όταν κάνεις τέτοιες δηλώσεις, κάνεις κακό στον εαυτό σου», είπε ο Χάρης Ρώμας

Η Έλντα Πανοπούλου θυμάται την Κατερίνα Γιουλάκη: «Ήταν πάντα ...»

Χτες

Έχουμε χάσει ανθρώπους που οι προσωπικότητές τους στιγμάτισαν το θέατρο και την τηλεόραση, πρόσθεσε η ηθοποιός

Αλέξανδρος Κοψιάλης: Η πρώτη δήλωση μετά τη σύλληψη

Πριν 3 μέρες

«Είμαι λάθος και το παραδέχομαι δημόσια»

Μπιμπίλας κατά Χαϊκάλη μετά τη δήλωση πως το θέατρο ήταν ένα μεγάλο κρεβάτι: «Πότε έγιναν αυτά και εμείς δεν τα πήραμε είδηση;»

Πριν 3 μέρες

Ο ηθοποιός και βουλευτής εξέφρασε τη διαφωνία του μετά τα όσα δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Ελπίδα Ιακωβίδου: Δάκρυα στην αποχαιρετιστήρια εκπομπή της – Το μήνυμα του Τζώνη Καλημέρη

Πριν 3 μέρες

«Σε περιμένει μια ζεστή αγκαλιά στην Ελλάδα, όχι μόνο η δική μου»

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Internet Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.